NIEUWS

ISE 2012 Amsterdam

Redactie HiFi.nl | 01 november 2011

De ISE beurs van Integrated Systems Europe, die op 31 januari en 1 en 2 februari 2012 weer in de Amsterdam RAI plaats zal vinden, zal de grootste AV-beurs zijn die Europa ooit gezien heeft. “Niets is met deze show te vergelijken,” aldus de organisatie.

De ISE beurs brengt fabrikanten, distributeurs, integratie experts en technische partijen uit meer dan honderd landen én de uiteindelijke eindgebruiker bij elkaar, om enkele duizenden innovaties van zo’n 750 verschillende standhouders met elkaar te kunnen delen. “Bezoekers worden niet alleen aangetrokken om producten te bekijken, maar meer om de producten samen met de applicaties en andere opties ervoor te zien. Het is geen gadget-show, het is een platform om technische uitvindingen naar de consument te brengen”, vertelt Mike Blackman, Managing Director van ISE. Een voorlopig overzicht van de deelnemende partijen vind je hier

[ISE:BW]

De Bowers & Wilkins stand op ISE 2011

ISE 2012 vindt plaats op 31 januari en 1 en 2 februari. Op 30 januari zal er in Amsterdam een inaugureel Dynamic Events conferentie gehouden worden, voorafgaand aan de driedaagse beurs. De conferentie zal in het teken staan van licht, geluid, video en andere technische zaken die bij grootschalige sport- en entertainmentevenementen komen kijken. De focus zal liggen op internationale evenementen met een enorm televisiepubliek (denk aan de London Olympics van komende zomer, of het afgelopen WK voetbal), waarbij de noodzaak voor creatieve innovatie erg groot is. Kijk voor meer informatie en het programma van de dag op de website. Om te zien wat er de drie dagen erna zoal te zien en doen is, kun je de interactieve plattegrond bekijken. 

ISE in één minuut

Vorig jaar trok de beurs ongeveer 35.000 mensen naar de RAI, bijna een kwart meer dan het jaar daarvoor. De beurs had 715 exposanten, waarvan 150 nieuwe bedrijven. ISE 2012 is nog net iets groter, waardoor er nog een hal bij zal komen. Mike Blackman: “De ISE heeft een Europees tintje, maar het wordt duidelijk steeds belangrijker voor de wereld. Dit jaar zagen we bijvoorbeeld een grote groei van bezoekers uit Rusland, het Midden-Oosten, Afrika en het Indische sub-continent, Azië en Noord-Amerika”. 

De trends in 2011 waren vooral de 3D applicaties en audio-video netwerken

De organisatie van ISE heeft bovendien bevestigd dat er een nieuw contract is getekend met Amsterdam RAI voor vijf jaar. “Ons vorige contract zou volgend jaar verlopen, maar we hebben besloten om dit eerder te verlengen om alles goed te kunnen plannen. Ook kan de RAI nu beter voorbereid worden op de uitbreidingsplannen van de beurs,” aldus Blackman.

Sinds het begin van de ISE is elke show in de RAI gehouden, behalve in 2004 (Genève) en 2006 (Brussel). “Meer dan 600 miljoen mensen wonen en werken binnen drie uur vliegen van Schiphol. Ook beschikt Amsterdam over één van de meest ontwikkelde economieën in de wereld. Daarnaast is Amsterdam gewoon gezellig en cultureel heel divers. Dit maakt het makkelijk voor mensen over de hele wereld om hier zaken te doen.”

Hier kun je je alvast voor deze driedaagse beurs in Amsterdam registreren.

Bekijk ook ons verslag van ISE 2011


EDITORS' CHOICE