NIEUWSNAD

Dali en NAD op AV-NU

Redactie HiFi.nl | 02 november 2011 | NAD

Zowel in de expozaal beneden als in één van luisterruimtes boven kwam je vorig weekend ook de audioapparatuur van AND Benelux tegen, met onder meer luidsprekers van Dali en versterkers van NAD.

De meest opvallende verschijning bij de stand in de grote exporuimte was ongetwijfeld de Dali Fazon. Op de kop van de stand vond je drie van deze bijzonder vormgegeven luidsprekers, in verschillende kleuren en op verschillende hoogtes – om extra op te vallen. Niet dat ze daar hulp bij nodig hebben: ze schreeuwen om aandacht, en moeten eigenlijk zo snel mogelijk eens naar één van onze auteurs voor een uitgebreide test.. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe de tweeter en woofers van de Dali Fazon, direct afgeleid van de Mentor serie, zullen klinken. Niet voor niets wonnen de weergevers eerder dit jaar een EISA Award.

Dali Fazon (PHOTO40)

Naast de Fazon speakers was AND onder meer vertegenwoordigd met de Viso One van NAD. De Viso One is een broertje van de Viso Two DVD/CD-receiver en het Viso Three all-in-one systeem, die we eerder bespraken, en doet om voor de hand liggende redenen sterk aan de Zeppelin Air van Bowers & Wilkins denken. In de categorie versterkers is NAD ook bij HiFi.nl goed vertegenwoordigd, met naast de Viso`s bijvoorbeeld ook de eveneens aanwezige T757 en de C390DD. Op die laatste is het nog wel even wachten, er is er één onderweg voor een uitgebreide recensie. Gelukkig konden we er boven al wel naar luisteren.

NAD Viso One (PHOTO40)

In de demonstratieruimte stond namelijk een 390 om twee Dali speakers aan te sturen, net als in diverse andere luistersets op AV-NU wired with AudioQuest. Een ruimte die zich leende even bij te komen van opgedane indrukken én er een nieuwe aan toe te voegen, in admiration of music.

NAD en Dali in de luisterruimte (PHOTO40)

De C390DD is de directe nazaat van de wereldwijd geprezen NAD M2, de eerste volledig digitale stereo versterker met HDMI ingangen. We gaan er op korte termijn zeker mee aan de slag.

NAD C390DD (PHOTO40)

Bij de stand in de expozaal zagen we overigens ook diverse DAC’s van NAD, omdat het merk graag een belangrijke rol wil gaan spelen op het gebied van digital streaming. De DAC-1 bijvoorbeeld, een draadloze USB D/A convertor. Steek de dongle in je computer; deze installeert zelf de drivers en sluit de ontvanger bij je installatie aan. Bovendien wordt NAD’s MDC concept steeds verder uitgebouwd. Na de PP375 phono module komt nu ook de MDC DAC waarmee je een hoogwaardige D/A converter in de C356BEE of C375BEE integreert.

De vitrine met DAC`s van NAD (PHOTO40)

Voor meer informatie over AND Benelux en haar merken kun je kijken op onze Specials van NAD en RedEye.

(PHOTO40)

MERK

EDITORS' CHOICE