NIEUWSKEF

KEF pakt uit in Utrecht


Redactie HiFi.nl | 29 oktober 2011 | KEF

GP Acoustics heeft tijdens AV-NU ook van zich laten horen, en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. In ons sfeerverslag las je met name bij de hoogtepunten al over de modellen van KEF die de importeur aan het bezoekend publiek voorstelde: de Blade, Muon en R-Serie luidsprekers.

We hebben er de laatste tijd al veel over geschreven: de Blade. De luidspreker die onlangs bij iEar’ zijn Nederlandse introductie had, gooide ook in het Beatrixgebouw in Utrecht hoge ogen. Uiteraard was het weer aan Johan Coorg om de presentatie op zich te nemen, en de muzikale demonstratie te begeleiden.

(PHOTO40)

Ook de R-Serie kon op een enthousiast publiek rekenen. Iets dat Nederlandse dealers ook opgemerkt hebben: de ‘Junior Reference’ serie luidsprekers, waar we in augustus al voor naar Dortmund reisden, is op korte termijn in meer hifizaken beschikbaar dan in eerste instantie gepland. En in alle gevallen vind je in die winkels de volledige serie, want deze familie hoort nou eenmaal compleet gepresenteerd te worden.

Op AV-NU werden de luidsprekers door Marco van GP ingezet als weergevers voor onder meer harde concertmuziek en explosieve actiefilms, wat ervoor zorgde dat bezoekers vaak lang in de luisteropstelling bleven zitten.

(PHOTO40)

Op onze vraag of hij de R-Serie misschien in één zin kon duiden, was het antwoord stellig: “Top performance for the right price.” Waarna hij toch nog snel een en ander kwijt wilde over het stijlvolle uiterlijk en de gedetailleerde afwerking..

(PHOTO40)

De twee luisterruimtes waar bovengenoemde luidsprekers aan het werk gezet werden, waren niet de enige vierkante meters die KEF in de Jaarbeurs bezette. Ook in de expozaal op de begane grond kon je het merk vinden, met als meest opvallende verschijning ongetwijfeld de Muon luidsprekers. De ‘sensuele, organische vormen’ van het design van visionair ontwerper Ross Lovegrove zijn in het weekend van 10, 11 en 12 november bij Botman Sound & Vision te bewonderen; kijk voor meer informatie op de website van KEF.

(PHOTO40)

MERK

EDITORS' CHOICE