NIEUWSSimple Audio

Audiac op AV-NU 2011


Redactie HiFi.nl | 24 oktober 2011 | Simple Audio

Audiac pakte afgelopen weekend op AV-NU forser uit dan op de Woonbeurs in Amsterdam, waar zij onder meer Tivoli, Geneva en Simple Audio hadden staan. In de expozaal van het Beatrixgebouw in Utrecht verschijnt echter het volledige aanbod ten tonele, met naast Cyrus, Wadia en Ayre ook Thiel en Mark Levinson.

Omdat we op de eerdergenoemde Woonbeurs al wat merken voorbij lieten komen, richten we ons ditmaal voornamelijk op Thiel en Wadia. Dat laatste merk verschijnt namelijk op korte termijn met een uitgebreide recensie van zowel de 121 als de 521, twee DAC’s die nogal wat in hun mars hebben. De 121, die voluit Wadia 121Decoding Computer heet, is al een tijdje onderweg, maar in Utrecht heeft Audiac de DAC dan echt aan het publiek voor kunnen stellen. Tot genoegen van de bezoekers, overigens – opmerkingen als “Ah, daar is-ie!” waren herhaaldelijk op de stand te horen, vertelt Michael Huigen van Audiac.

Streaming bij Audiac (PHOTO40)

Het apparaat heeft een complete set digitale inputs en gebalanceerde analoge outputs voor aansluiting op iTransport, computer, streamer of iedere andere digitale bron voor hoge kwaliteit muziekbestanden tot en met 24-bit/192kHz.

De Simple Audio Roomplayer met een paar F32 luidsprekers van Revel (PHOTO40)

Audiac biedt een groot aantal streaming audio oplossingen, voor de opbouw van een compleet nieuw systeem of als aanvulling van een bestaand, en laat dat in de expozaal ook zien. Als je de looproute van de stand volgt, die uiteindelijk uitkomt bij de high-end audioproducten van Ayre en Mark Levinson, volg je ook alle mogelijkheden die Audiac momenteel op de markt heeft; de Arcam rDac, de Cyrus systemen waar we onlangs de StreamXP van testten, de Olive HD modellen die we zeer binnenkort in een verzameld artikel voorbij laten komen, de eerdergenoemde Wadia DAC`s, en ook de T+A Music Receiver die we bij HiFi.nl zeker onder handen zullen moeten nemen. Hetzelfde geldt overigens voor de K8 Blu-ray receiver en de luidsprekers uit de K-serie.. Geneva was daarnaast niet te missen; veel bezoekers probeerden de spelers met hun eigen iPod of iPhone, waarbij vooral het nieuwe zilverkleurige model van de Geneva S in de smaak viel. 

Zelf spelen in het Geneva-hoekje (PHOTO40)

Ook het Q-Sonix systeem, dat vorig jaar op AV-NU geïntroduceerd werd, was op de stand te vinden. "De Q-Sonix Q205 is onze meest muzikale muziekserver. Met een voor WAV en Hoge Resolutie geoptimaliseerde User Interface gekoppeld aan een door Wadia ontwikkelde ‘bit perfecte’ digitale uitgang is dit de optimale muziekserver voor de veeleisende muziek en audioliefhebber. Een extra USB aansluiting maakt bovendien weergave in een tweede zone mogelijk." De verkoopadviesprijs van de volledig via iPad bedienbare Q205 is € 7490,- exclusief touchscreen. "Gezien de prijs is dit systeem dus niet direct het meest toegankelijk, maar wel het beste!"

Ook van de partij: de Simple Audio Roomplayer die we op de Woonbeurs al zagen – nu aangesloten op een set Revel F32 luidsprekers. De Roomplayer is op hogere kwaliteit van muziekweergave gericht (24-bit), waarbij je bovendien je stopcontact als netwerk gebruikt. Met wifi (bijvoorbeeld met een app op je iPhone of iPad) kun je muziek selecteren en afspelen, maar streamen vanaf de bron gaat via het stopcontact: geen problemen dus met wifi en het wegvallen van het signaal wanneer je op meerdere verdiepingen zones aanmaakt. 

Een detail in de vormgeving van een Ayre versterker (PHOTO40)

Ook versterkers van Ayre en luidsprekers van Thiel waren op de stand te vinden. Een paar bijzondere luidsprekers welteverstaan, die van de drivers tot de kasten door het merk zelf gebouwd zijn. Om de techniek en het ontwerp van die luidsprekers verder toe te lichten, organiseert Thiel zogeheten Webinars, online trainingen die bedoeld zijn om de kennis en filosofie van het innovatie merk te kunnen delen. Via deze link vind je meer informatie, en de datum en tijd van de volgende webinars. Let op: deze data worden weergegeven in EAD, de lokale tijd in New York. Er komt dus zes uur bij voor ons; de eerstvolgende gelegenheid is donderdagavond 27 oktober, 20u00 Nederlandse tijd. 

Thiel (PHOTO40)

Zoals de foto op de voorpagina al aankondigde, was er ook veel aandacht voor de high-end modellen van Mark Levinson. Diverse producten uit de lijn van het Amerikaanse topmerk stonden aan het slot van de looproute op de bezoekers te wachten. Zodoende heeft Audiac ook in de gekozen opstelling letterlijk alles van Tivoli Audio tot Mark Levinson weten te presenteren. "AV-NU is een goede locatie om uit te pakken met het aanbod van Mark Levinson," vertelt Michael, "om te laten zien hoe ver de ontwikkelingen zijn en wat het merk nu en straks op de markt weet te zetten." Wat die toekomst biedt, wisten we natuurlijk al. HiFi.nl was tenslotte onlangs op bezoek bij Audiac om deze bijzondere apparaten aan het werk te horen. Het verslag daarvan vind je hier.

Mark Levinson: de No. 53 Reference mono eindversterkers (PHOTO40)

EDITORS' CHOICE