NIEUWS

Audiac introduceert Q-Sonix systemen


Redactie HiFi.nl | 19 oktober 2010

Audiac introduceert de Q-Sonix `music management` systemen. De Q-Sonix familie kent twee modellen: de Q205 en de Q210. Om de systemen te optimaliseren, is Q-Sonix een samenwerking aangegaan met Wadia. De Q205 zal worden getoond tijdens AV-NU 2010.

De Q-Sonix Music Management Systems zijn geschikt voor het downloaden en archiveren van muziek. Daarbij is gestreefd naar een zo hoog mogelijke weergavekwaliteit. De digitale muziekbibliotheek kan ruim 3000 albums bevatten. Het inladen en opslaan van muziek kan met een druk op de toets. Muziek wordt gedownload en weergegeven met een resolutie tot 24 bit/192kHx. Alles is bedienbaar via een 17inch touchscreen met intuïtieve user interface of via de iPad, ipod Touch of iPhone.

De Q-Sonix familie heeft twee modellen. De Multizone speler Q210 biedt discrete muziekweergave in vier verschillende ruimtes. De Q205 koppelt dezelfde user interface aan optimale muziekbeleving dankzij digitale audio specialist Wadia. De besturingslogica in een Muziekserver is niet de meest vriendelijke omgeving voor een audiosignaal. Omdat Q-Sonix de beste beleving wil garanderen, is de digitale expertise van Wadia ingeroepen. In deze samenwerking is Wadia verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de digitale output.

Prijs en beschikbaarheid
De Q205 is verkrijgbaar voor 8490 euro, de Q210 kost 8990 euro. Audiac zal de Q-Sonix Q205 tijdens de AV-NU 2010 in Utrecht demonstreren.

EDITORS' CHOICE