NIEUWSGeneva

Audiac op Woonbeurs 2011

Redactie HiFi.nl | 24 september 2011 | Geneva

We hebben de afgelopen week al veel geschreven over de Woonbeurs in Amsterdam, omdat er een aantal interessante A/V partijen te vinden zijn. Uiteraard was daarbij aandacht voor het HOME ID paviljoen waar onder meer vele producten van Bowers & Wilkins met de integratiemogelijkheden van Control4 te vinden zijn. Een uitgebreide Visit aan deze stand zal over een aantal dagen op HiFi.nl verschijnen. Maar er is veel meer boeiends te beleven op de Woonbeurs. Zo is ook Audiac met een stand vertegenwoordigd, waar zij onder meer mooie apparatuur van Simple Audio, Geneva, Tivoli en Arcam hebben staan. Zelfs de moderne wekkers en draadloze design telefoons uit de nieuwe productlijn van Punkt zijn er te vinden. 

Punkt DP 01. Een ontwerp van Jasper Morrison; “een telefoon met een bijzondere en functionele vormgeving die in ieder interieur past.” 

HiFi.nl had het geluk deze zaterdagochtend als één van de eersten bij de stand aan te komen, doordat we al ruim voor openingstijd op de Woonbeurs aanwezig waren. Een virtuele tour aan elkaar schieten in het HOME ID paviljoen werkt tenslotte net iets beter wanneer er nog geen bezoekers zijn. En omdat we bij de eersten waren, hadden Rob en Michael van Audiac alle tijd om vol enthousiasme over hun brede productaanbod uit te weiden.

Simple Audio Roomplayer

Zo heeft Audiac uit de nieuwe lijn van Simple Audio een variant van de Roomplayer staan, die in drie verschillende uitvoeringen uitgebracht wordt. En met de fraaie slogan “All your digital music in High Definition – Beautifully Simple”, het uiterlijk en de verschillende functionaliteiten van de Roomplayer is de vergelijking met Sonos snel gemaakt. Het verschil is echter dat Simple Audio op hogere kwaliteit van muziekweergave gericht is (24-bit), waarbij bovendien je stopcontact als netwerk dient. Met wifi (bijvoorbeeld met een app op je iPhone of iPad) kun je muziek selecteren en afspelen, maar streamen vanaf de bron gaat via het stopcontact. En overal in huis is wel een stopcontact.. Op de Audiac stand vind je de Roomplayer met geïntegreerde versterker, maar er is ook een standaard Roomplayer verkrijgbaar, en tevens een derde variant waarmee audiobestanden te rippen zijn, zodat er geen externe bron voor muziekopslag nodig is.

Tivoli iPAL

Een paar planken verder vinden we een mooie verzameling Tivoli Audio radio’s, waaronder natuurlijk de Model One, de kleine iPAL en de PAL+. “Het leuke aan deze modellen is niet alleen dat we hier zo’n mooie collectie bij elkaar kunnen zetten,” vertelt Michael, “maar ook dat er gisterenavond al diverse bezoekers waren die zich bij het voorbij lopen opmerkingen als ‘Hey, mijn radio’tje!’ lieten ontvallen, omdat ze er zelf ook één hebben staan.” Ook leuk is het feit dat diverse stands in de nabije omgeving een Geneva hebben staan, zonder dat daar met Audiac afspraken over gemaakt zijn. “Het is mooi om te zien dat verschillende standhouders blijkbaar ook vinden dat de modellen van Geneva erg geschikt zijn om de stand van muziek te voorzien.” Feedback die een leuke aanvulling vormt om op de reacties van bezoekers, want “we willen de consument graag laten zien dat audioapparatuur ook heel leuk en functioneel kan zijn, en de reacties van het publiek bevestigen de groeiende interesse in dit segment,” aldus Michael.

Geneva XS; handig inklapbaar. 

Over Geneva gesproken, met Sinterklaas en Kerst alweer voor de deur - mag ik dat zeggen? Ja, met bergen pepernoten in de supermarkten mag ik dat zeggen – een ideale suggesties voor in de zak of onder de boom: de Geneva XS. De design reisradio is met zijn vraagprijs van 199 euro een uitstekende cadeausuggestie, zeker omdat hij voor een breed publiek interessant is. Wekkerradio? Reiswekker? Extra muziekspeler voor in de keuken? Eigenlijk is de XS overal wel voor geschikt. En met een kabel of via Bluetooth naar je mobiele telefoon of iPad ben je niet alleen van de muziekkeuze van radiostations afhankelijk.

Geneva XL

Uiteraard is de gehele lijn van Geneva vertegenwoordigd. Naast, voor, onder en achter de XS vind je alle modellen tot en met de XL, die volgens Michael overigens al voor de nodige muziekpret heeft gezorgd op de openingsavond gisteren. Wat later op de dag mag het volume natuurlijk wel wat omhoog.. 

Geneva XS in volle glorie

MERK

EDITORS' CHOICE