NIEUWSKaleidescape

AV-NU 2011 - AVA & Hepta


Redactie HiFi.nl | 11 oktober 2011 | Kaleidescape

Alles op het gebied van hifi, video en home entertainment: dat kun je vinden in de Jaarbeurs Utrecht tijdens AV-NU 2011. En weet je wie daar op 21, 22 en 23 oktober ook aanwezig is? Importeur AVA, met producten van o.a. Kaleidescape, D-box, Runco en Triad. Ook Hepta Design Audio is aanwezig, zij nemen de Hepta Eight mee.

Van Kaleidescape kun je de M-700 bewonderen, een geïntegreerde player en carrousel. De carrousel heeft een capaciteit van 320 disks en wordt gebruikt voor de import van CD’s, DVD’s en Blu-ray disks. Nadat al het materiaal op de server is gekopiëerd, kunnen de CD’s en DVD’s verwijderd worden en blijven de Blu-rays in de carrousel achter ter verificatie. De digitale kopie op de server speelt alleen als de originele disk in de vault zit. Deze op het eerste gezicht omslachtige methode stelt Kaleidescape in staat een 100% legaal Blu Ray server systeem in de markt te zetten.AVA demonstreert met een D-Box/Motioncode simulatiezetel voor het eerst op AV-NU. Met deze technologie ondergaat de toeschouwer de bewegingen die de hoofdrolspeler in een film ondergaat middels drie actuators. Het lijkt op het principe van een vluchtsimulator maar dan op kleinere schaal uiteraard. D-Box voegt volgens AVA met recht een extra dimensie toe aan de home cinema beleving.

De home cinema opstelling van AVA is ook voorzien van een high end Runco flatscreen. Runco maakt topklasse projectoren en beeldschermen van “videofiele”kwaliteit. AVA zal tevens demonstreren met Triad speakers. Triad fabriceert “built to order” luidsprekers voor inbouw in wand of plafond, montage op de muur en vloerstaanders en monitors. Triad besteed uiterste zorg aan het gelijke klankkarakter van speakercombinaties; vloerstaanders moeten perfect aansluiten bij bijvoorbeeld plafondspeakers. Qua afwerking heeft de klant keuze uit standaard houtfineersoorten of een afwerking op specificatie, afgestemd op het interieur.

Verder laat AVA hifi zien voor de custom install markt: Sonance inbouw speakers, Prodigy controlesystemen, Netstreams content over IP systeem en iPort iPod/iPad/iPhone oplossingen. Voor meer informatie kun je kijken op de website van AVA.Hepta Design Audio
Hepta Design Audio neemt de HeptaEIGHT mee. De HeptaEIGHT is een klein, schattig luidsprekertje. Hepta geeft aan dat de HeptaEIGHT met name geschikt zijn voor fijnproever-luisteraars die weinig ruimte tot hun beschikking hebben, maar die toch een groots geluid uit hun hifi installatie willen horen. In samenwerking met Eltim Audio heeft Hepta gekozen voor een gesloten systeem. RXF condensatoren, audio luchtspoelen in een seriefilter. Kijk voor meer informatie op de website van Hepta Design Audio.

EDITORS' CHOICE