NIEUWSDaluso

New Music 2011 voorbeschouwing (3)


Redactie HiFi.nl | 06 oktober 2011 | Daluso

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober organiseert New Music in samenwerking met audiovideo2day de derde editie van de New Music Belgium Hifi Show. Ook vandaag hebben we weer twee voorproefjes. 

De nieuwste Reimyo DAP-777 eindversterker maakt zijn debuut op Belgische bodem.  Een heel bijzondere muzikale vertolker die in zijn eerste jaar van bestaan al veel lovende woorden heeft mogen ontvangen. Daluso (Suite 231) legt de lat dit jaar zeer hoog en zet in op een werkelijkheids-weergave. Hierbij ligt de focus op de gehele Reimyo-combinatie en de eigen Dutch Statement luidsprekerlijn. In een volledig met Harmonix room tuning behandelde luisterruimte laat ze horen waar het nu echt om gaat.

Eén van de merken die door Hifisupply (Foyer) onder de aandacht gebracht worden is Canare: Japanse fabrikant van kabels en connectoren voor de professionele markt (beeld- en geluidsstudio’s) die hun weg ook hebben gevonden naar de Home-Theatre en Hifi liefhebbers. De artikelen van Canare worden door de goede prijs/kwaliteit verhouding erg gewaardeerd door doe-het-zelvers. De veel geroemde 4S8 en 4S11 luidsprekerkabels zullen gepresenteerd worden, samen met de voor vaste montage bestemde 4S12F, evenals de interlinks LV-61s en LV-77s met de bijbehorende true 75Ohm connectoren.Ten tweede is er Dodocus, Duitse hoogwaardige switches ten behoeve van de schakeling van analoge signalen bijvoorbeeld bij gebruik van verschillende bronnen, versterkers of luidsprekers. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen is het verlies van signaal bij gebruik van deze switches te verwaarlozen. Hifisupply zal enkele Dodocus switches op de show presenteren, waaronder de UBox-2X , UBox-4-C en UBox-5.1c en de vernieuwde UBox-3.

Woo Audio, Head-fi specialist uit de Verenigde Staten heeft een breed assortiment artikelen gericht op de hoofdtelefoongebruiker. Hifisupply heeft om te beginnen de hoofdtelefoonstandaards van Woo Audio naar de BeNeLux gehaald. De standaards zijn naast aantrekkelijk geprijsd ook nog eens een lust voor het oog en kunnen in de meeste interieurs (of kantoren) probleemloos neergezet worden.

Hear Everything Audio (Suite 2de verdieping) import speelt met twee sets speakers, de Guru QM60 en de Guru QM10 Two. De vernieuwde QM10, nu ook met een Guru designed tweeter en verstevigde woofer, beleeft in Brussel zijn premiere!

Belram (Lobby) distribueert sinds meer dan 20 jaar Supra Cable in België en Luxemburg! Bij Jenving  is het produceren van kwalitatief hoogwaardige kabels al meer dan 30 jaar bezig. In concurrentie met vooral de duurdere producten, heeft SUPRA een indrukwekkend wereldwijd palmares opgebouwd. De Hi-Fi pers spreekt vaak over SUPRA producten in termen van Value-for-Money High End producten. De nieuwste producten zijn: "Sword" luidspreker en interconnect kabels, Halogeen vrije HDMI en DVI-kabels, CAT 7 + Multimedia Installatie kabel en de Quadrax star quad tube-vormige luidspreker kabel.    

Bij More Music (Athens I) wordt er een langverwachte nieuwe luidspreker gepresenteerd: een vloerstaande Avalon met de klassieke looks en de ongeëvenaarde klankkwaliteiten die elke Avalon zo kenmerkend maakt, maar met een bijzonder interessante prijsstelling. De nieuweling heet Idea  en ontwerper Neil Patel heeft de naam niet voor niets gekozen; de kwaliteit en de hoeveelheid muziek die uit een dergelijke compacte speaker kan komen is verbazingwekkend.

Alle bekabeling, zowel de stroom als signaalkabels zijn afkomstig van Shunyata; de laatste generatie Black Mamba, Python en Anaconda signaalkabels is griezelig goed. De stroomkabels hoefden zich al lang niet meer te bewijzen. Verder neemt More Music nog veel nieuws mee van onder andere Primare en heeft Moon van alles op stapel staan.

Bij Joenit (Suite 214) is de nieuwe Rega RP3 de opvolger van de reeds wereldbekende Planar 3. De RP3 is ontworpen en ontwikkeld om uistekende prestaties ver buiten de verwachtingen van een product in deze prijsklasse weer te geven.

Hifiman is het nieuwste merk in het assortiment magnetische hoofd telefoons bij Nutters Audio (Foyer). Dit is natuurlijk maar één van de merken die Nutters Audio mee brengt naar Brussel. Je vindt op de stand in de foyer ook WBT die een een bredere keuze in luidsprekerchassis heeft en Kimber Kable met B en M Bus kabels in CU en AG geleiding

Music Emotion (Lobby) is uiteraard van de partij op de New Music Belgium Hifi show met diverse prachtige abonnementenaanbiedingen. Music Emotion is de pakkende titel waarmee het magazine voor het eerst in september 2005 verscheen. Zo kunt u in Music Emotion verwachten: vele diverse testen van alles dat met beeld en geluid te maken heeft in iedere prijsklasse, fabrieksbezoeken, trends en ontwikkelingen, voor- en nabeschouwingen op (inter)nationale shows en beurzen, dealerbezoeken, lp/(sa)cd/dvd en blu-ray recensies en het laatste nieuws van het audio/video front.

Praktische info
New Music Belgium Hifi Show 2011
Zaterdag 8 & zondag 9 oktober 2011 van 10u tot 18u
Courtyard by Marriott, Avenue des Olympiades 6, 1140 Evere (Brussel)
De New Music Belgium Hifi Show is een organisatie van New Music in samenwerking met AudioVideo2day
Gratis inkom. Ruime parking voorzien langs het hotel
Meer informatie: New Music: +32 (0)2 6477170 of Audiovideo2day: +32 (0)11 403292

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »