NIEUWSTannoy

Welke 5.1-set wil u gerecenseerd zien?

Redactie HiFi.nl | 25 januari 2011 | Tannoy

Op de redactie van HiFi.nl staat doorgaans wel een home cinema set opgesteld die wij kunnen testen. Momenteel is dat een set van Marantz. Tot vorige week hadden we daar luidsprekers van Kef op aangesloten zitten, maar die speakers moesten we helaas weer inleveren (de review volgt binnenkort). We zijn dus op zoek naar iets nieuws, want zonder geluid valt er weinig te beleven aan film en bovendien is het lastig testen en recenseren op deze manier. Wellicht kunt u helpen?

Ons doel is om een 5.1 opstelling weg te zetten, maar deze moet wel een toegankelijke instapprijs hebben. Een aantal merken dat we de laatste tijd al veel in huis gehad hebben, valt bovendien ook af: Kef, Boston Audio, Dynaudio, Dali en B&W.

Op ons lijstje staan nu merken als Mirage, Energy, Polk Audio, Cambridge Audio, Bel Canto, Spendor, Tannoy, Wharfedale en Focal - maar we komen er niet uit. Daarom vragen we bij dezen de hulp van u, onze lezer. Welk merk en wat voor speakerset zouden we volgens u eens aan een gedegen test moeten onderwerpen in onze A/V-ruimte? Welk merk is lang niet meer aan bod gekomen, wat heeft u thuis staan wat nog nooit door ons is gerecenseerd, of aan wat voor luidsprekers zit u zelf te denken, maar zou u eerst wel graag door ons aan een test willen laten onderwerpen? Gebruik vooral onze merkengids voor suggesties. Uw inbreng mag in de comments onder dit artikel, of per email naar redactie@hifi.nl.

De huidige set is zoals gezegd van Marantz en bestaat uit de onderstaande volgende componenten, maar dat is slechts ter indicatie: het doel is om de luidsprekers te testen.

  • Marantz AV7005 Audio/Video Preamplifier/Tuner
  • Marantz MM7005 Five Channel Power Amplifier
  • Marantz UD5005 SuperAudio CD/Blu-ray player

EDITORS' CHOICE