NIEUWSMarantz

Netwerk audio speler van Marantz


Redactie HiFi.nl | 16 oktober 2010 | Marantz

We zagen hem enkele weken geleden voor het eerst tijdens de Marantz huisshow: de NA7004, Marantz` allereerste Netwerk audio speler. Het nieuwe apparaat is voorzien van een uitgebreide lijst aan nieuwe features waaronder een USB D/A converter, een iPhone/iPod Direct Digital mogelijkheid, netwerk streaming, internetradio en een ingebouwde high-end tuner.

Muziek wordt voortaan steeds meer digitaal opgeslagen, een ontwikkeling die Marantz natuurlijk niet onopgemerkt is gebleven. De NA7004 is ontwikkeld om ‘het beste’ te halen uit audio die is opgeslagen op harde schijven en maakt gebruik van de DS4398 stereo DAC waarmee onder andere ook de SA-KI Pearl Lite is uitgerust.


Foto: Marantz NA7004 in het zilver

In het apparaat  zijn audiofiele technologieën toegepast zoals het Marantz-eigen HDAM-SA2 circuit voor zeer snelle signaal verwerking en de nieuwe M-DAX2, een technologie die gecomprimeerde audio sterk verbetert. Via de USB-ingang aan de voorzijde kun je via iPod en iPhone volledig digitaal muziek overbrengen naar de hoogwaardige D/A converter en het opvolgende analoge audio circuit. De DAC die wordt gebruikt is ook toegankelijk via de optische en coaxiale ingangen op de achterzijde tot aan 192kHz/24-bit, terwijl Internet Radio gebruikmakend van de vTuner portal geweldig klinkt via de Ethernet netwerk connectie.

De NA7004 is compatibel met de laatste audioformaten, waaronder 24-bit FLAC. Verdere opties zijn beschikbaar via de ingebouwde Napster en Last.fm (alleen in Groot-Brittanië) functionaliteit, terwijl Windows Media Player 12 automatisch de Windows 7-gecertificeerde NA7004 herkent. Tevens is een DAB/DAB+ en FM/AM tuner geïntegreerd die ook gebruik maken van het uitstekende interne audio circuit.


Foto: Marantz NA7004 in het zwart

Binnenkort is er voor de NA7004 ook de AirPlay integratie mogelijkheid door middel van een software upgrade. Na deze upgrade kunnen bezitters van de NA7004 instant muziek streamen via de NA7004 vanaf hun iTunes muziekcollectie.

Prijs en beschikbaarheid
De Marantz NA7004 is beschikbaar vanaf eind oktober in het zwart en zilver-goud en heeft een prijskaartje van 799 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE