NIEUWSMarantz

Marantz introduceert ‘s werelds eerste AirPlay-gecertificeerde producten

Redactie HiFi.nl | 08 oktober 2010 | Marantz

Marantz heeft een viertal producten geïntroduceerd die via een ‘feature upgrade’ geschikt zijn voor Apple AirPlay muziek streaming. De vier netwerkgeschikte audio/video-componenten zijn ‘s werelds eerste met AirPlay mogelijkheid. Deze feature maakt het voor gebruikers mogelijk om muziek van hun iTunes bibliotheek eenvoudig te streamen naar hun Marantz componenten.

Met de integratie van AirPlay op Marantz producten kunnen gebruikers vanaf nu hun iTunes openstellen voor een geheel nieuwe ervaring; naast de mogelijkheid om iTunes muziek te streamen vanaf hun PC of MAC via het thuisnetwerk krijgen gebruikers ook toegang tot artiestinformatie, album art en verstreken en resterende tijd. De opname van AirPlay mogelijkheid op Marantz producten wordt mogelijk gemaakt door de geavanceerde netwerktechnologieën die zijn toegepast. AirPlay was tot op heden uitsluitend beschikbaar op producten zoals de Apple AirPort Express.

Prijs en beschikbaarheid
De feature is in november beschikbaar en is te verkrijgen via een firmware upgrade (49 euro) die via de Marantz website beschikbaar wordt gesteld. De volgende Marantz modellen zijn voorzien van deze AirPlay-certificering: SR7005 AV Receiver (1699 eruo), AV7005 AV Voorversterker (1649 euro), NA7004 Network Audio Player/Tuner (799 euro) en de Melody Media (M-CR603) Netwerk CD Receiver (649 euro).

MERK

EDITORS' CHOICE