NIEUWSPass Labs

Pass Labs introduceert X260.5


Redactie HiFi.nl | 24 december 2009 | Pass Labs

(Ingezonden mededeling)

Pass Labs gaat op de CES in Las Vegas de nieuwe X260.5 mono eindversterker introduceren.

Deze eindversterkers zijn de nieuwe compacte mono- chassis in de X serie. Zij ontlenen een groot deel van hun circuittopologie aan de XA serie zonder de grote warmteontwikkeling van de klasse A schakeling.

Het gepatenteerde Super-Symmetry concept koppelt een aantal eigenschappen, die op papier nogal tegenstrijdig klinken, op bijzonder overtuigende wijze aan elkaar: alle goede eigenschappen van de meest minimalistische buizenversterkers (de Pass heeft slechts twee gain stages !) en de eindeloze hoeveelheid moeiteloze kracht en autoriteit van de grote solid-state ontwerpen.

De X260.5 versterkersecties zijn gehuisvest in de ‘kleine’ X150.5/ XA60.5 chassis. Zijn het daarmee dan kleine mono’s ? Zeker niet; misschien ‘klein’ voor Pass begrippen maar 35 kg, 250 watt continue aan 8 Ohm, 600 watt maximaal en een stroomcapaciteit van 56 ampère laten volgens de importeur zien dat dit geen wat(t)jes zijn.

Behalve voor de meest vermogenshongerige luidsprekers (waarvoor Pass Labs voor vrijwel hetzelfde geld de X350.5 levert met nog meer spierballen), zijn de X260.5 eindversterkers de ideale partners voor vrijwel elke denkbare luidspreker, aldus importeur More Music.

Een set X260.5 gaat € 10.500 kosten.

EDITORS' CHOICE