NIEUWS

Donkere dagen? - publicatie wk. 49

Max Delissen | 06 december 2007

De `donkere dagen voor Kerst` staan weer voor de deur. De detailhandel heeft de sinterklaasdrukte overleefd, en kan zich verheugen op een sterk toegenomen omzet ten opzichte van voorgaande jaren. Vooral electronische artikelen waren nauwelijks aan te slepen, wat ook in de A/V-branche goed te merken was. En het jaar is nog niet voorbij, want ook de Kerstman zal dit jaar naar verwachting flink in de buidel tasten. En zo zal, in ieder geval voor de detailhandel, het jaar 2007 positief afgesloten gaan worden. Voor hen dus allesbehalve `donkere dagen`.

Om wat inspiratie op te doen voor de komende periode kunt kunt u deze week op HiFi.nl weer een heleboel interessante nieuwe artikelen en recensies lezen. Zo keek en luisterde auteur Eric de Boer naar de goedkoopste A/V receiver uit de ES-lijn van Sony, die duidelijk maakt hoeveel er tegenwoordig op dat gebied mogelijk is voor net geen duizend euro. Met volledige HD upsampling van het videosignaal, en een goede geluidskwaliteit zal deze receiver zeker op veel verlanglijsten terechtkomen.

Verder een vooruitblik op de recensie van de Siltech Pantheon luidspreker, een compromisloos ontwerp dat nu al tot de beste luidsprekers ter wereld wordt gerekend. Deze kostbare speakers zullen niet onder elke kerstboom te vinden zijn, maar het is wel mooi een stuk Nederlandse technologie dat internationaal veel opzien baart.

Ook is er aandacht voor het draadloze Multi Room muzieksysteem van Sonos, we hebben een interessante HiVisit gedaan bij Studio Alkmaar, en er zijn allerlei leuke muziek- en filmrecensies te lezen.

Ik wens u weer veel leesplezier,
Max Delissen
Redacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Sony STR-DA3300ES 
Onlangs presenteerde Sony de nieuwe line-up van haar ES-serie Home Theater receivers. Hifi.nl testte voor u de goedkoopste telg uit de familie van receivers, de STR-DA3300ES.

Sonos 130 Bundle  
De kreet: “Hij is er voor gevallen” uit een tv commercial van enige jaren geleden was het eerste wat in mij op kwam na de gebruiksperiode met een compleet Sonos systeem.

Siltech Pantheon XXV 
Hans de Ligt testte voor HVT de Pantheon XXV: een top-of-the-line weergever van Siltech. U kunt de volledige test lezen in de januari-uitgave van HVT welke vlak voor de Kerst in de kiosk te koop zal zijn.


Achtergrondartikelen –Tip

Bert beluistert…de set van Le Vu Chuong  
Een tijdje geleden trof de redactie een kort e-mailtje in haar mailbox aan met een welhaast bescheiden vraag voor een luisterbezoek van een auteur van HiFi.nl.

Geneva (ingezonden artikel) 
De Geneva Sound Systems combineert een cd-speler, een tuner, een versterker en een stereoluidsprekers in een enkele behuizing. De Model L en XL zijn bovendien voorzien van een iPod docking station.

Akoestiek simpel aanpassen  
Naast de opstelling van luidsprekers is de akoestiek waarin ze zich bevinden dé kritieke factor bij het verkrijgen van een zo goed mogelijke weergave.


Hi-Visit

Studio Alkmaar  
Het begint al met de unieke locatie. Sinds twee jaar is deze winkel gevestigd in een prachtig rustiek gelegen dorpje in de buurt van Alkmaar. Aan een weg die al in 1200 bestond en waarlangs prachtige oude boerderijen, boerenschuren en andere fraai gerestaureerde gebouwen te vinden zijn.


Muziek en filmrecensies

Corey Harris- Zion Crossroads (CD)  
Corey Harris heeft het hart op de goede plek. Als Afro Amerikaan heeft hij studies gemaakt van de roots van zijn eigen ras en die van zijn vaderland (Woody Guthrie). Hij reisde naar Mali en Kameroen, toerde de wereld over voor optredens op jazz en blues festivals (o.a. North Sea), studeerde af in een degree, gaf Franse les in Louisiana en maakt muziek vanuit zijn soul en die van zijn voorvaderen.

The Jon Spencer Blues Explosion - Jukebox Explosion Rockin` Mid-90s Punkers (CD) 
Wie graag eens wil zien hoe verbijsterde blikken er uitzien, moet dit album maar eens meenemen als demonstratiemateriaal in een zaak voor dure hifi apparaten, waar brave perfectie meestal de norm is. Het label heet niet voor niets ‘In the Red’: een explosie van pure energie en waanzin, met alle wijzertjes permanent, letterlijk en figuurlijk in het rood. Dat moeten apparaten toch ook goed kunnen weergeven, vind ik zelf.

Code Inconnu (DVD-film)  
Het moderne leven is je reinste intermenselijke kaalslag, en film is een kunstmatige, manipulatieve constructie om dat te laten zien. Zo zou je het werk van Michael Haneke, een van de belangrijkste filmmakers van deze tijd, oneerbiedig kunnen samenvatten. We lopen rond op de wereld, maar missen de code om toegang te krijgen. Tot elkaar, tot onszelf. Knap lullig.

Rolling Stones- Rolled Gold (CD)   
De diverse formats waarin Rolled Gold te verkrijgen is weerspiegelt volledig de tijdspanne tussen de oorspronkelijke release uit 1975. Toen uitgekomen op LP en Musicassette, nu op dubbel-CD, 4-LP set, USB-stick, en beschikbaar als Digital Download. Mooier kan het contrast tussen de media uit het analoge tijdperk en 2007 niet weergegeven worden.


EDITORS' CHOICE