NIEUWS

Website Musicalifeiten van start

Redactie HiFi.nl | 01 december 2007

Afgelopen maand is de website van de bekende muziekjournalist Jan de Kruijff van start gegaan onder de naam Musicalifeiten. Op deze mooie en overzichtelijke site zijn 2600 artikelen van zijn hand leesbaar, die hij sinds 1996 heeft geschreven.

Jan de Kruijff geldt als een toonaangevend muziekjournalist op het gebied van klassieke muziek. Hij heeft gepubliceerd in het bekende magazine Luister, en hij is bijna 20 jaar hoofdredacteur geweest van het maandblad Disk. Daarnaast heeft hij voor Elsevier en diverse hifimagazines gewerkt als muziekredacteur, en hij heeft een zestal boeken en evenzoveel discografie├źn over spraakmakende dirigenten en musici op zijn naam staan.

Iedereen in het Nederlandse taalgebied die ge├»nteresseerd is in klassieke muziek zal wel eens een artikel van zijn hand onder ogen hebben gehad. Veel van zijn geschriften zijn echter nooit gepubliceerd. Die omissie is nu rechtgezet door zijn complete verzamelde werk van na 1996 op de nieuwe website te publiceren. Onderverdeeld in handige rubrieken, en netjes op alfabet gerangschikt, zijn ze daar te lezen. De bezoeker vindt op Musicalifeiten vele boekbesprekingen, CD en DVD recensies, maar ook portretten van componisten en achtergronden van de Fonografie.

Klassiekminnend Nederland heeft een nieuw en uitgebreid informatieplatform bij.


EDITORS' CHOICE