NIEUWSMarantz

VAD 06: Meer Marantz nieuws

Redactie HiFi.nl | 17 oktober 2006 | Marantz

(ingezonden mededeling)

Marantz demonstreert de VP-11S1 op de VAD Show te Veldhoven

Marantz heeft, in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van projectoren . Met de komst van de nieuwe VP-11S1 introduceert Marantz een projector met een resolutie van 1920 x 1080 pixels gebaseerd op de nieuwe 1080p DLP® chip van Texas Instruments.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwe Gennum chipset de GF9351. Deze staat garant voor 10-bit videoprocessing. Het contrast van deze projector is 6500:1 bij 700 Ansi-lumen. De projectiekwaliteit van de VP-11S1 word gecompleteerd door de speciaal vervaardigde optics van Konica-Minolta.

In samenwerking met Vogel’s zal Marantz deze VP-11S1 projector demonstreren in zaal 117. De projectie zal niet worden gedaan op een conventioneel projectiescherm maar op een nieuw, revolutionair product van Vogel’s: Mighty Brighty, speciale Projectie Scherm Verf met dezelfde kwaliteit als een professioneel projectiescherm.

Bezoek ons in zaal 117 voor een demonstratie en ga voor het eerst in de geschiedenis op in volledige High Definition video met de nieuwe Marantz VP-11S1 DLP® videoprojector.


Demonstratie ~WEAVE~

In zaal 115 staan alle nieuwe producten van Marantz gepresenteerd. Het onlangs geïntroduceerde WEAVE-systeem (Wired Entertainment Accessible Via Electricity) staat demonstratie-klaar opgesteld. Met dit systeem kunt u al uw muziek vanaf nu door het hele huis afspelen via het netwerk dat al in elk huis aanwezig is – het stroomnet. De technologie die dit mogelijk maakt noemen we PLC (Power Line Communication). Sluit het lokale weergave apparaat (ZC4001 zone client) aan op elk gewenst stopcontact en luister naar uw muziek in CD-kwaliteit dat afkomstig is van de hoofdinstallatie (ZR6001 zone receiver). Dit kan in maximaal zes ruimtes tegelijkertijd.


Universeel docking-station voor iPod’s

Tevens presenteert Marantz de IS201, een universeel docking-station voor iPod’s. Het is het enige docking-station waarmee u elk type iPod heel gemakkelijk kunt aansluiten op uw thuisbioscoop of hifi-installatie, of zelfs op uw PC, mocht u dat willen. En hij werkt ook op oudere geluidsinstallaties. De IS201 genereert zijn eigen schermmenu’s die in S-Video worden weergegeven via uw AV-receiver of direct op de televisie. De IS201 is compact en stijlvol weergegeven en wordt geleverd inclusief afstandsbediening, externe netvoeding en AV-kabels.


Nieuwe tuner ter completering van de Premium Range

Voor audiopuristen introduceert Marantz de nieuwe ST-15S1 DAB- en FM-tuner, die een perfecte aanvulling vormt en volledig in harmonie is met de Marantz Premium Range. Nu kunt u Digital Audio Broadcasting ervaren zoals u dat nog nooit heeft gedaan, met meer radiostations, een betere, robuustere en ruisvrije ontvangst en een lichtkrant.

Daarnaast is de ST-15S1 voorzien van Marantz’ unieke Gyro Touch-afstemming: de bijzonder populaire horizontaal roterende selectieschakelaar, die in de jaren ’70 werd geïntroduceerd en nu alleen nog voor de allerbeste apparatuur wordt gebruikt. Daarnaast is de ST-15S1 voorzien van een hoogwaardige Audio-DAC en hoogwaardige audiocomponenten voor de beste geluidskwaliteit.


Breed assortiment AV-receiver en DVD-spelers

Marantz laat op de VAD Show een complete lijn van AV-receivers zien, met daarin de nieuwste technologische geavanceerde eigenschappen voor een hoge natuurgetrouwheid. De nieuwe AV-receivers brengen ook een aantal nieuwe functies met zich mee. Zo zorgt de Audyssey-technologie ervoor dat de configuratie automatisch verloopt en dat de akoestiek van de ruimte wordt gecorrigeerd met equalizerfuncties. HDMI-aansluitmogelijkheden met speciale videoconversie zorgen ervoor dat u tussen de receiver en de TV slechts één kabel nodig heeft. Bij de duurdere modellen (vanaf de SR6001) kunnen analoge videosignalen (video, S-Video, Component) zelfs worden geconverteerd naar progressieve signalen, om deze vervolgens digitaal via HDMI uit te sturen.Daarnaast komt Marantz ook met een breed assortiment van volledig compatibele DVDspelers. De nieuwe DVD-spelers hebben naast HDMI-aansluitmogelijkheden veel afspeelmogelijkheden en uitgebreide video-instellingen. De duurdere modellen (vanaf de DV6001) zijn tevens geschikt voor het afspelen van Super Audio CD’s.

MERK

EDITORS' CHOICE