NIEUWSB&W

Groots - publicatie week 23

Marc Brekelmans | 08 juni 2006 | B&W

Deze week is alles klein op HiFi.nl, maar toch is de titel van dit hoofdredactioneel “groots”. We besteden namelijk aandacht aan twee kleine complete sets, één van het bekende merk Cyrus en één van het veel onbekendere Restek. Beide sets zijn zeer bescheiden van formaat, maar hun prestaties zijn groots.

Nog zo’n kleintje met grootse prestaties is Wende Snijders. Zevenentwintig jaar jong maar met een stem die staat als een huis. Niet verwonderlijk dat haar optredens standaard uitverkocht zijn. René van Es had het geluk bij het optreden in het Luxor aanwezig te mogen zijn.

Groots was ook de prestatie van de Avalon Isis tijdens haar Europese première bij Rhapsody in Hilversum. Het verslag van deze show kon u al eerder bij ons lezen, vandaag presenteren wij het multimediale verslag (film) van dit evenement.

Zoals u wellicht weet presenteren we iedere week een set van een gebruiker van my.hifi.nl als “set van de week”. Deze week is dat de set van Michiel-- geworden. Zijn zelfgebouwde luidsprekers zijn klein (ongeveer de afmetingen van een A4’tje), maar klinken volgens Michiel echt groots. Het zijn in ieder geval gewichtige luidsprekers.

Nu we het toch over my.hifi hebben; wist u dat gebruikers van deze rubriek op HiFi.nl hun eigen apparatuur kunnen beoordelen en dat deze beoordelingen voor iedereen te lezen zijn? Daarnaast kunnen gebruikers nu ook zelf sets van anderen bespreken. Deze besprekingen worden dan natuurlijk ook weer getoond op my.hifi.nl en HiFi.nl. We zijn op dit idee gekomen omdat we merken dat er veel interesse is voor de besprekingen van sets van lezers thuis door de HiFi.nl-redactie. Met dit laatste zullen we natuurlijk door blijven gaan. Echter... als u het leuk vindt kunt u nu dus ook zelf de stereo of home cinema set van een vriend of collega gaan beoorden.Staat uw set al op my.hifi? Dan heeft u uw set misschien ook wel zien staan in de HVT van mei. Twee volledige pagina’s innemend stonden daar een tiental sets van gebruikers groots afgebeeld.

Alle reden om eens een kijkje te nemen op http://my.hifi.nl  of misschien wel om uw set toe te voegen aan deze leuke rubriek.

Voor de rest; veel leesplezier en een zonnig weekend toegewenst!

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Restek Mini serie   
Restek is een naam die met enige regelmaat opduikt in de annalen van Hifi.nl omdat ik het merk steeds tegenkom op Duitse beurzen. Met onregelmatige tussenpozen is Restek op de Nederlandse markt verkrijgbaar geweest, maar steeds ook weer verdwenen.

Cyrus set  
Na eerder al twee maal een “basisset” van het Engelse merk Cyrus in huis te hebben gehad voor recensie is het nu de beurt aan een systeem uit de hogere prijs en prestatieklasse.


Achtergrondartikelen - column

Rhapsody show: multimediaal verslag  
Tijdens de Rhapsody show van 12 t/m 14 mei jongstleden was HiFi.nl aanwezig om verslag te doen van dit evenement. Het verslag kon u al eerder lezen op HiFi.nl, de vodcast van deze show is vanaf vandaag te bekijken.

Wende, column door Rene van Es   
Ben je nog een jong aanstormend talent als je 27 bent en dag na dag volle zalen trekt. Zo vol als het Oude Luxor Theater op dinsdag 6 juni 2006 in Rotterdam.


Hi-Visit

Hifi Team Zeist 
Elk (HiFi) team bestaat uit 2 tot 3 personen, in vestiging Zeist werken Jasper, Bart Jan en een part time medewerker, en zij voeren alle taken uit. Degene die de verkoop in de winkel doet zorgt ook voor de aflevering en installatie van het product bij de klant thuis. “Op deze manier wordt voorkomen dat gemaakte afspraken met de klant bij aflevering anders overkomen”, vertelt Rogier.


Software

Lee Scratch Perry & The Whitebellyrats – Alive, More Than Ever (CD) 
Laten we eens beginnen met het woord: R.E.S.P.E.C.T. Hij is naar eigen zeggen op Jupiter geboren en op 28 maart van dit jaar 70 jaar geworden. Deze (echte naam Rainford Hugh Perry) grootheid uit Jamaica is bijna in zijn eentje verantwoordelijk voor het ontstaan en het daaropvolgend succes van Reggae en Dub in Jamaica en de rest van de wereld.

Charles Lloyd, Zakir Hussain & Eric Harland - Sangam (CD)  
Ook al heeft Charles Lloyd dan inmiddels de leeftijd van 68 jaar bereikt, uit niets is af te leiden dat hij van plan is om het rustiger aan te gaan doen.

Kurtág – Kafka-Fragmente (CD) 
Je hebt schilders die in een paar minuten een gigantisch paneel volsmeren, en anderen die een week nadenken over een enkel stipje, om dat vervolgens weer uit te gummen. György Kurtág is een componist-equivalent van het laatste type.

Diep (DVD-film) 
Seks. Is dat zo banaal als het eten van een boterham, of “a voyage to the sublime”? De eerste visie is van Heleen’s moeder – Diep speelt in de jaren 70, net na de seksuele revolutie. De tweede komt uit de mond van een onbereikbare Engelse jongen die door de veertienjarige Heleen wel heel interessant gevonden wordt.

Pleasant Days (DVD-film) 
De sombere cover van de DVD laat het al zien: deze titel is een zwaar geval van ironie. Helemaal geen leuke dagen dus, en ook helemaal geen leuke film om naar te kijken.

MERK

EDITORS' CHOICE