NIEUWSHitachi

Hitachi HD Plasma scherm


Redactie HiFi.nl | 20 september 2005 | Hitachi

(ingezonden mededeling)

Brussel, 20 september 2005 – Hitachi Digital Media Group, internationaal specialist in digitale, platte schermoplossingen, breidt zijn televisie-assortiment uit met een nieuwe high definition-televisie. Als onderdeel van de Picture Master-lijn verschijnt de 42PD6600, een 42 inch plasma-scherm. Het model heeft officieel het keurmerk HD-ready gekregen.

Hitachi 42PD6600

Het plasma-scherm is onderdeel van de tv’s uit de 6600-serie, waarin ook een nieuwe 37 inch lcd-televisie, de 37LD6600 is geïntroduceerd. Net als alle tv’s uit de Picture Master-lijn, zijn ook de tv’s uit de 6600-serie HD-ready. Ze staan garant voor perfecte beeldkwaliteit, ook bij analoge TV-uitzendingen, dankzij het gebruik van een technologisch hoogwaardig paneel. De plasmaschermen uit de Picture Master-lijn zijn uitgerust met Hitachi’s 1024 x 1024 pixel ALIS (Alternate Lighting of Surfaces) paneel.

Beeld en geluid
De 3-D kamfilter zorgt voor een verbeterde beeldkwaliteit dankzij een ‘field-to-field’ vergelijkingstechniek die het invoersignaal zuivert. Dit verbetert de beeldkwaliteit van analoge tv-signalen en VCR-composietsignalen. Er zijn drie voorgeprogrammeerde beeldinstellingen - Dynamic, Natural en Cinema - waarmee de beeldweergave met één druk op de knop aan de omgevingsomstandigheden kan worden aangepast. Er kunnen verschillende beeldinstellingen aan uiteenlopende ingangssignalen worden toegekend.

Hitachi 42PD6600

Qua vormgeving onderscheidt de televisie zich ten opzichte van bestaande modellen. De luidsprekers zijn onderaan gemonteerd en niet aan weerszijden van het scherm. De toestellen beschikken standaard over Hitachi’s 3-DS geluidssysteem voor een optimale spreiding van het geluid in de ruimte zonder bijkomende rear speakers te moeten installeren.

Het audiogedeelte is uitgerust met een 1-bit digitale versterker met Dynamic Bass-functie, afneembare luidsprekers en een Matrix-systeem voor een breder luistergebied - ideaal voor films of grote sportevenementen. Er zijn vier voorgeprogrammeerde geluidsinstellingen - Movie, Music, Speech en Favourite.

Aansluitingen
De 42PD6600 heeft drie SCART-connectoren, een component video-ingang, een PC-ingang en een HDMI-poort. Verder beschikt het toestel over component- en SVHS-ingangen. Om het aansluiten van randapparatuur zo eenvoudig mogelijk te houden, wordt de tv geleverd met een “losse” aansluitstrip die aan de zijkant van de tv kan worden vastgeklikt.

Multi-picture
De multi-picture mogelijkheden verdelen het scherm in twee verticale stroken, om tv-uitzendingen op één helft van het scherm te bekijken en teletekst op de andere helft te raadplegen, om tv-uitzendingen gelijktijdig met beelden van een AV-bron, zoals een DVD-speler, te bekijken of om beelden van twee afzonderlijke AV-bronnen gelijktijdig te bekijken.

In de 4-picture mode kan de gebruiker een hoofdprogramma bekijken en tegelijkertijd drie kleine schermpjes aan één zijde van het scherm tevoorschijn roepen. De 12-picture mode geeft miniatuurbeelden van tv-kanalen die het toestel op dat ogenblik ontvangt.

Uitrusting
De plasma-tv wordt standaard geleverd met een afstandsbediening die tevens de meest gangbare DVD-spelers en digitale set-top boxes bestuurd. Het toestel rust op een gemotoriseerde draaivoet die met de afstandsbediening over een hoek van 60 graden kan worden ingesteld om de meest optimale kijkhoek te verkrijgen, ongeacht de plaats van de televisie ten opzichte van de kijkpositie. De plasma-tv is uitgerust met een Euro Multi-System analoge tuner.

“In Europa is het aanbod van HDTV-uitzendingen momenteel nog beperkt, maar binnen twee tot drie jaar zijn ze ongetwijfeld gemeengoed wanneer de meeste Europese tv-zenders op de HDTV-trein zullen zijn gesprongen”, aldus Richard Bass, senior manager van de Display Products divisie van Hitachi Digital Media Group. “Onze Picture Master modellen bieden tv-kijkers het summum van high definition kijkgenot dankzij Hitachi’s eigen  componententechnologie. De nieuwe toestellen uit de HD-Ready 6600-serie vormen een belangrijke uitbreiding van Hitachi’s aanbod van HD-ready platte tv’s: ze bieden de gebruiker een ruimere keuze en een grotere flexibiliteit wat betreft prestaties, mogelijkheden en prijsstelling.”

Beschikbaarheid en prijzen
Zowel de 42PD6600 en 37LD6600 als de andere Picture Master tv’s zijn inmiddels leverbaar.
De adviesprijs van de 42PD6600 bedraagt 2.499 euro.

EDITORS' CHOICE