NIEUWSB&W

Talent - publicatie week 19

Marc Brekelmans | 12 mei 2005 | B&W

HiFi.nl is altijd op zoek naar nieuw schrijverstalent. Het vinden van nieuwe auteurs is echter minder eenvoudig dan het lijkt. Oprecht enthousiasme en een basiskennis van HiFi is niet voldoende om auteur te kunnen worden bij HiFi.nl, daar is echt meer voor nodig.

Daarom zijn we ook erg verheugd dat we twee nieuwe talenten hebben kunnen vinden die ons team op vrijwillige basis komen versterken. Remko van der Zwaag is de nieuwe benjamin van het team, niet alleen omdat hij onze nieuwste aanwinst is, hij is, met een straatlengte voorsprong, ook de jongste van het stel. U kunt meer lezen over de achtergrond van Remko op de redactiepagina. Remko zal zich voor HiFi.nl vooral bezig gaan houden met stereo recensies.

Bert Dekker is onze andere aanwinst. Bert heeft de nodige ervaring met het schrijven voor tijdschriften (sterrenkunde) en wil zich nu meer op zijn andere passie richten; HiFi. Bert zal naast recensies ook de rubriek “Bert beluistert ….” gaan verzorgen. Met de komst van Bert kunnen we ook bezoeken aan Hifi enthousiastelingen in het zuiden van het land gaan verzorgen (Phil beluistert… blijft gewoon bestaan). Iedereen die in het zuiden van het land woont en Bert graag een keer op bezoek krijgt, kan een mailtje sturen aan redactie@hifi.nl.
Maar Bert schrijft ook zeer leuke columns….de eerste verschijnt al meteen vandaag.

We zijn ook nog steeds op zoek naar echt talent op het gebied van Home Cinema en beeldweergave. En met talent bedoelen we TALENT. Dat betekent dat je over bewezen schrijverscapaciteiten beschikt, en nog belangrijker, dat je een bovengemiddelde kennis op het gebied van Home Cinema en beeld hebt. Heb je interesse, stuur dan een mail naar sollicitatie@hifi.nl .

Redactie HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Marantz PM-15S1 en SA-15S1, door Rene van Es
Luxe is een relatief begrip. Wat voor de ene mens luxe is, beschouwt een ander als normaal. Toch acht ik het woord luxe op zijn plaats als ik op mijn luisterplek zit en naast mij staan twee nieuwe Marantz apparaten te glimmen en zachtjes blauw te schijnen.

Talent (c) Xingo

Berendsen Vor- und Endstufe, door Jan de Jeu 
Een audio apparaat kan mij intrigeren nog voordat ik de klank gehoord heb. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn op grond van de faam die er aan vooraf gaat, maar vaker nog is het op grond van het uiterlijk.


Columns - Achtergrondartikelen

Superlatieven, door Phil van Deijk 
Enkele weken geleden sprak onze hoofdredacteur René van Es, in een redactionele noot, dat ik mij nooit in superlatieven uitdruk. Daar heeft hij helemaal gelijk in, maar uiteraard heeft dat een reden.

Hulp, door Bert Dekker 
Jetske heet ze, onze hulp in de huishouding. Een schat van een mens die, gelijk als de draaikolk van een bekend poetsproduct, op donderdag door het huis wervelt om mijn vrouw en mij iedere week weer te verblijden met een blinkend schoon huis.

High End 2005 dl.1, door Rene van Es en Rene Smit 
Het M.O.C. in München begint zich te bevestigen als dé plaats voor een high end show. Was er vorig jaar een voorzichtig begin waarbij zowel beursdeelnemers, als organisatie als pers zich afvroegen of het verplaatsen van de beurs van Frankfurt naar München verstandig was geweest, dit jaar bleek eens te meer hoe juist die beslissing toen was.

Talent (c) Xingo


Hi-Visit

Snijders HiFi - Rotterdam, door Rene van Es 
Op de Ă©Ă©n of andere manier is een Hi-visit bij Snijders Hifi in Rotterdam nooit een normaal gebeuren, eerder een licht chaotisch geheel waarbij de conversatie van snedigheden, niet voor publicatie geschikte uitspraken en wijsheden aan elkaar hangt. Wat de stemming uitermate bepaalt en de spontaniteit ten goede komt, terwijl ik mij de haren uit het hoofd trek omdat het maken van aantekeningen in logische volgorde schier onmogelijk is.

Talent (c) Xingo


Software

13 & God (CD), door Jan Luijsterburg
The Notwist uit MĂĽnchen en het atmosferisch hiphop-collectief themselves uit San Francisco hebben met elkaar gemeen dat ze graag met andere muzikanten samenwerken. Aangezien ze elkaar erg goed vonden en het klikte bij een ontmoeting was het dan ook logisch dat ze samen gingen opnemen.
 
British Sea Power – Open Season (CD), door Jan Luijsterburg 
Als geen andere band weet British Sea Power uit Brighton dat je in Engeland moet opvallen om het te maken. Wilde liveshows op podia gevuld met takkenbossen en opgezette vogels, door muzikanten die gehuld in militaire uniformen met een grote trom door de zaal marcheren bezorgden de band een reputatie. Op CD gaat het er tegenwoordig een stuk conventioneler aan toe, waarbij wordt aangehaakt op de heersende new wave revival.

Nancy Wilson - Son Of A Preacher Man (vinyl), door Jan de Jeu  
Op haar eigen site wordt beschreven dat ze de scheidslijn tussen jazz zangeres en pop zangeres doet vervagen. Een uitspraak waar ik mij wel in kan vinden met die aantekening dat, wanneer ik een gedwongen keus tussen beide categorieën zou moeten maken, ik haar toch in de eerste groep in zou delen.

Alfano - Cyrano de Bergerac (CD), door Ferd Op de Coul 
Een historische opname op dubbel-cd van Franco Alfano’s opera “Cyrano de Bergerac” plaatst ons daarmee niet slechts voor muzikale verrassingen maar vooral voor een opmerkelijke vondst van de “ontwerper” van de cover bij deze dubbel-cd.

Son frère (DVD-film), door Jan Luijsterburg 
De twee broers in deze sombere en zeer indringende film zijn behoorlijk uit elkaar gegroeid. Dat verandert als Thomas een zeldzame en fatale bloedziekte krijgt en hij zijn homoseksuele broer Luc om bijstand vraagt.

Talent (c) Xingo

MERK

EDITORS' CHOICE