NIEUWSB&W

Nieuwe digitale kabel

Redactie HiFi.nl | 07 april 2003 | B&W

Dolby Laboratorium en Texas Instruments, twee van de belangrijkste ontwikkelaars van surround technologieën, hebben een speciale kabel ontwikkeld die consumenten in staat stelt de PC makkelijk te koppelen aan het home theater systeem. 

De nieuwe converteerder, een uniek product, maakt het mogelijk PCM audio en Dolby Digital audio over te zetten vanaf verschillende IEEE 1394 apparaten naar de S/PDIF connectie die tegenwoordig op de meeste digitale home audio apparatuur zit. Hierdoor kunnen muziekfans stereo en 5.1 computermuziek files, zoals MP3 en WMA, afspelen op hum home theater systeem. De kabel heeft een 1394 (FireWire of iLink) connector aan de ene kant en een coax S/PDIF connector aan de andere kant.

Beide bedrijven verwachten dat dit de eerste stap is op weg naar hoogwaardige overdracht van meerkanaals muziek. Het grote voordeel is de directe aansluiting van de FireWire kabel naar de DAC’s die het signaal verwerken. Doordat alles digitaal is hoeft er geen analoge DAC aan te pas te komen, iets wat de muziekkwaliteit alleen maar ten goede komt.

MERK

EDITORS' CHOICE