NIEUWSKEF

Verbetering KEF Home Cinema systeem

Redactie HiFi.nl | 08 april 2003 | KEF

(Persmededeling)

Fabrikant KEF Audio heeft aangekondigd in april te komen met een nieuwe, verbeterde versie van het populaire KHT 2005 5.1 Home Cinema speaker systeem. KHT2005.2, zoals het nieuwe systeem gaat heten, gaat verder op de weg die de fabrikant is ingeslagen met de voorganger.

KEF KHT2005Namelijk slanke, innovatieve uitstraling en handzame proporties, maar met belangrijke verbeteringen en keuze uit verschillende afwerkingen.

De vijf satelliet speakers zijn verkrijgbaar in zwart of zilver en bevatten elk een nieuw ontwikkelde 19mm metalen dome tweeter. De tweeter is geplaatst in de pas nieuw ontwikkelde Uni-Q drive unit, die een verbeterde frequency response heeft van 27 kHz. Daarnaast heeft KEF een nieuw kabel management systeem in de voet van de speakers geïntegreerd voor een snellere en makkelijkere installatie.

Wanneer vier satelliet speakers voor en achter worden ingezet voldoet de vijfde perfect als een center speaker. Maar de satelliet speakers zijn eventueel ook los te verkrijgen om het systeem uit te breiden tot 6.1 of net welke configuratie gewenst is.

De subwoofer is sterk verbeterd dankzij toepassing van een 250 mm woofer met lange slag, gemonteerd in een gesloten kast, samen met een nieuwe 250 Watt eindversterker. Een voordeel van deze nieuwe combinatie is het heldere en meer gedetailleerde klankbeeld.

Prijzen: 1250 Euro, leverbaar Nederland en Belgie mei 2003.

MERK

EDITORS' CHOICE