Artikelen van fotograaf Marc BrekelmansCES Verslag 2012

Gepubliceerd op 28 januari 2012
Auteur: Marc Brekelmans
CES verslag 2012

Na een paar jaar met dalende bezoekersaantallen lijkt de CES in Las Vegas weer helemaal up-to-speed te zijn: ruim 150.000 bezoekers - allemaal mensen die vakmatig met consumenten elektronica bezig zijn - werden er voorafgaand aan de show verwacht, en gezien de lange rijen en de drukte op de beursvloer zou dat wel eens kunnen kloppen.

Dat is niet uitsluitend te danken aan de zich voorzichtig herstellende Amerikaanse economie; voor het eerst werd ook de jaarlijkse fotobeurs PMA aan de CES gekoppeld.

De CES is verdeeld over meerdere locaties in de gokstad: in het Las Vegas Convention Center (LVCC) vind je de elektronicareuzen als Samsung, Sony, Panasonic, LG en Sharp, maar ook Intel, Microsoft, Dolby Laboratories, DTS en Canon, het LVH (voorheen het Las Vegas Hilton) staat vol met fabrikanten uit het Chinese Shenzen, en het Venetian aan de wereldberoemde Strip biedt ruimte aan fabrikanten van foto-apparatuur en aan de fabrikanten van gespecialiseerde audio-producten...de hifi-industrie dus. Daarnaast zijn er ook (hifi)merken die ervoor kiezen zelf een suite te boeken in een van de vele hotels die Vegas rijk is. 

lees verder>>

KEF Maidstone - Heilige Grond

Gepubliceerd op 2 december 2011
Auteur: Marc Brekelmans
KEF Maidstone

Engeland geldt als de bakermat van de Europese hifi-industrie. Pioniers als Gilbert Briggs van Wharfedale, Peter Walker van Quad en natuurlijk Raymond Cooke van KEF stonden met hun visionaire blik en inventiviteit aan de wieg van het hifi-gedachtegoed.

Precies 50 jaar geleden startte Cooke met zijn fabriekje op het terrein van de Kent Engineering & Foundry in Maidstone. Op ditzelfde terrein worden tot op de dag van vandaag nog KEF luidsprekers gemaakt. HiFi.nl bracht een kort bezoek aan deze, voor de hifi-industrie, haast heilige grond.

lees verder>>

RMR Soundsystems - Een sprong vooruit

Gepubliceerd op 4 november 2011
Auteur: Marc Brekelmans
RMR Hi-Visit coverfotoNa een flink aantal jaren lekker gehobbied te hebben gaan we nu een echte sprong vooruit maken," zegt Mark Haringsma van RMR Soundsystems in Soest. Samen met zijn broer Ruben is hij al acht jaar bezig om mensen blij te maken met een goede muziekinstallatie; voorheen vooral in de auto, maar sinds een paar jaar zijn de broers boven de carfi werkplaats ook actief met serieuze home-hifi.
lees verder>>

Keith Johnson bij Chattelin

Gepubliceerd op 2 november 2011
Auteur: Marc Brekelmans
Keith Johnson bij ChattelinHet zal de gemiddelde hifi-liefhebber niet ontgaan zijn dat Peter Chattelin van Chattelin Audio Systems in Den Haag erg gecharmeerd is van de producten van het Amerikaanse merk Spectral. Producten die hij vaak combineert met luidsprekers van Avalon en aan elkaar knoopt met MIT bekabeling. Dat dit geen toeval is blijkt tijdens een ‘hoorcollege’ van Spectral legendes Keith O. Johnson en Rick Fryer.
lees verder>>

Dynaudio Confidence show bij HOBO

Gepubliceerd op 21 oktober 2011
Auteur: Marc Brekelmans
Dynaudio Confidence HOBODynaudio is dit weekend op AV-NU te vinden, maar stelde zaterdag 15 oktober bij Hobo Hifi (branding partner AV-NU) in Arnhem de nieuwe Confidence C4 voor aan het Nederlandse publiek. De Confidence C4 kent nu twee versies: een MkII en een model dat als Signature door het leven gaat. De term Signature in de naam verwijst naar de handtekening van Wilfried Ehrenholz die op de achterzijde van de luidspreker is geplaatst.
lees verder>>

Eastern Electric MiniMax phono

Gepubliceerd op 27 april 2011
Auteur: Marc Brekelmans
Eastern Electric Minimax phonoSoms loop je een product tegen het lijf dat je oprecht verrast, een product dat ondanks een relatief bescheiden verkoopprijs een prestatie neerzet die je eerder bij vele malen duurdere apparaten zou verwachten. Een product waarover je iedereen enthousiast wil vertellen. Zo`n product is de Eastern Electric MiniMax phono. Mocht je allergisch zijn voor schaamteloos positieve recensies, dan kun je hier beter stoppen met lezen, want nog nooit eerder was ik zo onder de indruk van een product dat in de categorie `betaalbaar` valt.
lees verder>>

Een Lezersbezoek bij Ruud Bos

Gepubliceerd op 13 april 2011
Auteur: Max Delissen
Ruud BosMet dit lezersbezoek wordt een oude rubriek nieuw leven ingeblazen. Een rubriek die zijn populariteit destijds mede te danken had aan de betrokken verhalen van mijn collega en vriend Bert Dekker, wiens nagedachtenis ik hoop te eren met wat hopelijk het eerste verhaal in een leuke, lange serie zal worden. HiFi.nl op bezoek bij een lezer. In deze aflevering Ruud Bos, filmliefhebber in Soest, aangenaam...
lees verder>>

Musicmask verandert luisterervaring

Gepubliceerd op 26 maart 2011
Auteur: Marc Brekelmans
Musicmask introductieDe introductie van een revolutionair hifi-product, iets wat iedere hifi-installatie ongeacht prijsklasse of samenstelling kan verbeteren, daar komt de complete vaderlandse hifi-pers op af. Gisteravond waren de collega’s van Vi-fi, HVT en Music Emotion dus allen aanwezig. Maar ook andere mensen uit de hifi-branche waren naar Chattelin Audio Systems in Den Haag getogen om deze opmerkelijke presentatie bij te wonen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE