HI-VISITuw Hifi Choice

RMR Soundsystems - Een sprong vooruit

"Na een flink aantal jaren lekker gehobbied te hebben gaan we nu een echte sprong vooruit maken," zegt Mark Haringsma van RMR Soundsystems in Soest. Samen met zijn broer Ruben is hij al acht jaar bezig om mensen blij te maken met een goede muziekinstallatie; voorheen vooral in de auto, maar sinds een paar jaar zijn de broers boven de carfi werkplaats ook actief met serieuze home-hifi.

Mark en Ruben komen uit een groot gezin waar muziek door de aderen stroomt. Door de passie voor muziek en apparatuur zijn ze al op jonge leeftijd begonnen met het inbouwen van versterkers en luidsprekers in auto’s. “Al snel kregen we de vraag van vrienden en bekenden of we dat ook niet in hun auto’s konden doen,” zegt Ruben. “Kort daarna voorzagen we ook auto’s van een veel betere stereoinstallatie, waaronder demonstratie auto’s van fabrikanten. Dat is eigenlijk de basis voor het huidige RMR Soundsystems geworden.


De naam RMR staat voor Rob, Mark en Ruben. “Rob heeft jaren geleden besloten zich verder in de elektrotechniek te specialiseren,” zegt Mark, “sindsdien hebben Ruben en ik samen onze passie voor audio voortgezet, waarbij Ruben vooral bezig is met de installatie van car hifi en ik de home audio voor mijn rekening neem.” Over de carfi activiteiten van RMR Soundsystems heeft collega Rob van Ginneken in 2006 al een leuk verhaal geschreven waardoor de aandacht nu vooral gevestigd kan worden op de hifi-afdeling op de bovenverdieping.


Ruben: “Doordat we car audio in ons pand hebben trekken we een breed publiek aan, waaronder ook veel jongeren. Die komen hier om hun audio in de auto te laten upgraden en komen daardoor ook in aanraking met de betere home audio. Horen ze eens een keer een echte buizenversterker. Opvallend is ook dat ze elkaar aansteken. Heeft er één een leuke audioinstallatie gekocht dan zie je kort daarna zijn vrienden of kennissen langskomen.” Ruben: “Door onze connecties in de professionele industrie hebben we inmiddels ook veel met internationale muzikanten en DJ’s mogen werken.

De Toekomst

Sinds kort hebben we een aantal dagen per week versterking van de zeer ervaren Jasper Werner gekregen,” zegt Mark, “Jasper werkte voorheen als bedrijfsleider bij een groot hifi-filiaalbedrijf. Het is nu al duidelijk dat we veel van elkaar kunnen leren. We delen dezelfde passie voor audio en video en vanwege de toenemende aanloop is Jasper een ware aanwinst. Door onze visie samen verder uit te werken spreken we nu een breder publiek aan. Waar we voorheen uitsluitend keken naar een zo goed mogelijk geluid, kijken we nu onder andere ook serieus naar design. In het assortiment is een pre-selectie van merken gemaakt op basis van muzikaliteit en prijs/kwaliteit. Het assortiment is opgebouwd uit producten waar we warm van worden. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het vinden van de juiste match.


Dat ze op de rand van het industrieterrein zitten is volgens Mark geen nadeel: “Langzaam maar zeker weten mensen ons steeds beter te vinden en is ook onze naamsbekendheid groter geworden. Binnenkort wordt tegenover ons pand een nieuwe autowasstraat geopend. Als die mensen hun auto staan te wassen kijken ze zo binnen. Daarom gaan we aan de kant van de wasstraat nog het nodige veranderen aan de uitstraling van de winkel. Zo moeten de door ons gevoerde merken op de gevel getoond worden en laten we nog een extra RMR banner maken zoals je die op de voorgevel ziet.

Blader ook eens door het fotoalbum aan de linkerzijde van dit artikel, voor de serie foto's die RMR Soundsystems ons stuurde


EDITORS' CHOICE