Artikelen van fotograaf Kilian BakkerKemp Hi-Powercord III & Entreq AC Wraps

Gepubliceerd op 30 april 2010
Auteur: Kilian Bakker
Kemp (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) XLichtnetkabels fungeren letterlijk en figuurlijk als de voedingsaders van een weergavesysteem. Maar tegelijkertijd kunnen ze ook één van de meest vervelende storingsbronnen in zo`n systeem worden. Gevoelige apparaten kunnen namelijk 50 Hertz strooivelden oppikken van lichtnetkabels. Ook kunnen lichtnetkabels als antenne gaan fungeren zodat ze naast de gewenste stroom ook nog eens (vaak hoogfrequente) vervuiling gaan aanbieden.
lees verder>>

Multitest vijf budget aftasters

Gepubliceerd op 11 maart 2010
Auteur: Kilian Bakker
Multitest aftasters front (c) XingoExotische platenspelers met exorbitante prijskaartjes behoren -samen met buizenversterkers en fullrange electrostaten- tot de ultieme audio-lustobjecten. De gemiddelde analoge muziekliefhebber zal het geliefde vinyl echter aftasten met een beduidend meer bescheiden en soms al vrij oude platenspeler. Behalve onderhoud van het plateaulager, de snaar, de ophanging en de toonarm zal bij oudere platenspelers het aftastelement het meest aan een nieuwe naald of vervanging toe zijn.
lees verder>>

Denon DCD 2010AE

Gepubliceerd op 26 november 2009
Auteur: Kilian Bakker
Denon DCD 2010AE (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c)In een eerdere HiFi.nl recensie werd de Denon DCD 2000AE door ondergetekende besproken, een tamelijk `sophisticated` ontwerp met navenante prestaties. De opvolger van een baanbrekend ontwerp krijgt vaak wat subtiele electronische tweaks en cosmetische aanpassingen mee want aan een goed concept moet men niet teveel tornen, toch? Denon ziet dat blijkbaar anders. De opvolger, DCD 2010AE genaamd, is namelijk een vrijwel geheel nieuw ontwerp met een nog indrukwekkender digitaal circuit dan dat van zijn geliefde voorganger.
lees verder>>

QUAD 99 CDP-2 CD-speler

Gepubliceerd op 8 oktober 2009
Auteur: Kilian Bakker
QUAD 99 CDP-2 CD-speler (c) Xingo (c) Xingo (c) XiD/A omzetters met meerdere digitale ingangen zijn immens populair, wat mede te danken is aan het steeds toenemende aanbod van digitale bronnen en afspeelmogelijkheden van digitale databestanden. De multifunctionaliteit van dergelijke digitale dirigenten omvat slechts zelden een volumeregeling. De Quad CD-P 2 is een CD-speler die zowel van meerdere digitale ingangen als een volumeregeling is voorzien.
lees verder>>

C.E.C. CD3800

Gepubliceerd op 6 augustus 2009
Auteur: Kilian Bakker
CEC CD3800 (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) XingoChuo Denki Co. Ltd., beter bekend als C.E.C. (Chuo Electronics Co.), werd in 1954 opgericht door Takada-San. Dit Japanse bedrijf specialiseerde zich enige tientallen jaren lang in het fabriceren van platenspelerloopwerken, ook voor de zogeheten OEM markt. C.E.C. genoot gedurende die jaren aanzien in de internationale analoge audiowereld maar uiteindelijk zou het des te meer faam verwerven door de ontwikkeling van innovatieve CD-loopwerken.
lees verder>>

Marantz SA-15S2 Reference Series SACD-speler

Gepubliceerd op 3 juli 2009
Auteur: Kilian Bakker
Marantz SA-15S2De tijd staat bepaald niet stil bij Marantz, getuige de KI Pearl 30th anniversary-componenten en technologische ontwikkelingen zoals de geheel herziende HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) uitgangs/buffertrappen, HDAM-SA2 genaamd. Dat verklaart meteen de nieuwe S2 toevoeging aan de benaming van de SA-15 SACD-speler, de junior uit de Marantz Reference Series.
lees verder>>

Simaudio Moon CD 3.3

Gepubliceerd op 4 juni 2009
Auteur: Kilian Bakker
Simaudio Moon 3.3 (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (cHet in Quebec, Canada gesitueerde Simaudio is al zo`n drie decennia actief in het hogere en midden-segment van de zogeheten high-end audiowereld. Bij de productie van Simaudio`s Moon electronica wordt behalve de gewenste kwaliteit ook gelet op een zo `groen` mogelijke werkwijze. Dat beide factoren kunnen worden verenigd blijkt uit het feit dat de behuizingen geheel binnenshuis worden vervaardigd want daarmee heeft men bij Simaudio de afwerking en de logistiek zelf in de hand.
lees verder>>

Digital Drive Dogma`s

Gepubliceerd op 19 maart 2009
Auteur: Kilian Bakker
DIGITAL DRIVE DOGMA`SEr bestaan veel mythen en misverstanden over CD, SACD en DVD loopwerken, met name over de rol van de individuele onderdelen waaruit een compleet digitaal loopwerk -met of zonder lademechnisme- is opgebouwd. Soliditeit is van belang maar goed uitgekiende commerciële loopwerken met een lichtgewicht constructie kunnen op verbazingwekkende wijze hun digitale mannetje staan, MITS ze worden aangestuurd door doeltreffende servo-electronica (daar komen we later op terug).
lees verder>>

EDITORS' CHOICE