Artikelen van fotograaf Henk Boot en Marja Vanderloo



Interview: Paul McGowan van PS Audio

Gepubliceerd op 13 juni 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Paul McGowanOm de aanstaande introductie van de Networkbridge van PS Audio luister bij te zetten geeft Paul McGowan – de “P” uit PS Audio – een drietal presentaties in de Benelux. Wij wonen de presentatie bij in de winkel van Multifoon in Rotterdam en reizen de volgende dag af naar Antwerpen om Paul het een en ander te vragen.
lees verder>>

Het nieuwe luisteren deel 5 – HomePlug

Gepubliceerd op 8 mei 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Het nieuwe luisteren deel 5In vorige afleveringen van Het Nieuwe Luisteren hebben we al de mogelijkheden besproken om muziek op te slaan met gebruik van NAS technologie. Een NAS bestaat uit een of meerdere harde schijven die tesamen met een klein stukje software in een kastje zijn gebouwd. Dit kastje is in verband met de afgegeven warmte en het geluid dat de schijven produceren op afstand te plaatsen van de muziekspeler, de server. Er moet echter wel een verbinding tussen de server en de NAS worden aangelegd. Voor die verbinding hebben we steeds Ethernet, dus een kabel, gebruikt en aangeraden.
lees verder>>

Meridian Sooloos (deel 1)

Gepubliceerd op 19 april 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Meridian SooloosImporteur Viertron verblijdt ons met twee grote koffers met daarin veilig opgeborgen de Sooloos apparatuur. Sooloos is geen samenstelling van losse componenten maar een echt compleet systeem. Een bron systeem wel te verstaan van een muziekserver en een opslagmogelijkheid. Dit betekent dat er nog wel een versterker en luidsprekers bij nodig zijn.
lees verder>>

MP Audio

Gepubliceerd op 1 april 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME4-10We hebben aan MP Audio de vraag voorgelegd ons een systeem bestaande uit een versterker en luidsprekers te leveren dat een goede kwaliteit levert tegen een redelijke prijs. MP Audio is een Nederlands bedrijf gevestigd in het Limburgse Spaubeek. De letters MP komen van de achternamen van oprichters George Mrosek en Jules Peters en Audio spreekt voor zichzelf. Voor Jules spreekt dat nog meer vanzelf omdat hij jarenlang op het podium stond als bassist. Muziek en dus ook audio is een vast onderdeel van zijn leven en hij wilde het gevoel dat hij ervan krijgt graag delen met anderen. Dat kan door zelf muziek te maken als artiest, maar ook als producent van luidsprekers.
lees verder>>

Het nieuwe luisteren deel 4: NAS aansluiten

Gepubliceerd op 25 maart 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
NASNAS staat voor Network Attached Storage ofwel gegevens opslag verbonden aan een netwerk. Wat niet in de afkorting of de omschrijving van NAS voorkomt is dat een NAS intelligentie bezit. Intelligentie in die zin dat een NAS niet enkel opslagplaats biedt maar ook met de opgeslagen gegevens iets kan doen. Een NAS is dus niet een harde schijf die aan het netwerk hangt. Een NAS is een onderdeel van het netwerk een heeft een besturingssysteem aan boord.
lees verder>>

NAIM HDX

Gepubliceerd op 4 maart 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
NAIM HDX - voorpagina (c) XingoSalibury in het Engelse Wiltshire is een bijzondere plaats. Niet alleen door de prachtige cathedraal en de nabijheid van mystieke oorden als Stonehenge en de grote afbeeldingen van witte paarden op de heuvels maar ook als bakermat van Naim Audio Ltd. Naim maakt al jaren sober uitziende hoogwaardige audio apparatuur. De Naim ontwerpen mogen er aan de buitenkant weinig opzienbarend uitzien, aan de binnenkant is dat absoluut niet het geval. En bij de hier besproken Naim HDX gaat dat nog een stapje verder.
lees verder>>

Het Nieuwe Luisteren deel 3: Foobar2000 en XXHighend

Gepubliceerd op 25 februari 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Nieuwe Luisteren drie - voorpagina (c) XingoNu Foobar2000 is geïnstalleerd en de eerste cds zijn geript naar een folder als D:\Muziek kan het instellen van de afspeel parameters beginnen. Als eerste moet de vraag hoe we gaan luisteren beantwoord worden. Gaan we gebuik maken van de geluidskaart in de computer of van de mogelijk om de USB uitgang te gebruiken. In het eerste geval moeten luidsprekers aan de computer worden aangesloten, in het tweede geval zal een USB DAC, een digitaal naar analoog converter, aanwezig moeten zijn.
lees verder>>

Het nieuwe luisteren deel 2 - Exact Audio Copy

Gepubliceerd op 5 februari 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Het nieuwe luisterenHet rippen van muziekbestanden is uitstekend te doen met een all-in-one pakket als Foobar2000. Maar voor diegene die echt alles uit de bron wil halen voor zijn digitale kopie is een specialistische ripper als Exact Audio Copy, kortweg EAC, meer geschikt. EAC is nog steeds gratis en de Duitse schrijver van het programma spreekt liever niet van een ripper maar van een audio grabber. Wat de naam ook mag zijn, EAC gebruikt computertechnologie om de best mogelijke kopie van de gegevens die op een muziek cd staan te maken op de harde schijf van een Windows computer. Inderdaad, EAC is Windows only.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE