Artikelen van Roel BoumanSluts of Trust - We Are All Sluts Of Trust

Gepubliceerd op 30 september 2004
Auteur: Roel Bouman
Sluts of Trust - We Are All Sluts Of TrustDuo`s hebben vaak - ter compensatie van de kleine (onder)bezetting) - iets speciaals. Neem The White Stripes of uit eigen land het puinblues-duo Lo-Lite, steevast lijkt de personele bezetting gecompenseerd te worden door een gezonde bak herrie en opvallende kenmerken die ervoor zorgen dat je gelijk weet met wie je te maken hebt. Zo is ook het geval bij Sluts Of Trust. Als je het niet zou weten, zou je in eerste instantie niet willen geloven dat er maar twee muzikanten aan het werk zijn.
lees verder>>

The Thermals - Fuckin A

Gepubliceerd op 19 augustus 2004
Auteur: Roel Bouman
The Thermals - Fuckin AHet eerste album van The Thermals was een voltreffer, precies op de golf van nieuwe garagebands liet het gezelschap uit Portland, Oregon horen dat ook klassieke punk weer aan een nieuw leven toe is.
lees verder>>

Faithless - No Roots

Gepubliceerd op 5 augustus 2004
Auteur: Roel Bouman
Faithless - No RootsHet moet gezegd, voorganger Outrospective viel niet mee. De druk op Faithless was enorm en wellicht wilde de band niet teveel aan de stereotype verwachtingen voldoen met als gevolg dat geen enkel nummer op het derde album echt loos ging en er veel te veel in vrijblijvendheid blijf steken.
lees verder>>

Iron & Wine - Our Endless Numbered Days

Gepubliceerd op 10 juni 2004
Auteur: Roel Bouman
Iron and WineZoals bij de meeste goede platen is de kwaliteit niet gelijk na één keer draaien duidelijk. Dat geldt ook voor het tweede album van Iron & Wine, het spreekwoordelijke schone geduld wordt ook hier in ruime mate beloond.
lees verder>>

Kopna Kopna - Like You!

Gepubliceerd op 3 juni 2004
Auteur: Roel Bouman
KopnakopnaKopna Kopna uit Roelofarendsveen staat al jaren te boek als één van de meest veelbelovende Nederlandse bands. De liefhebbers hebben lang op het albumdebuut moeten wachten want de groep heeft ruim de tijd genomen om met de eerste langspeler te komen. Mensen die de band gevolgd hebben zullen dan ook een aantal nummers op Like You! herkennen.
lees verder>>

The Shins - Chutes Too Narrow

Gepubliceerd op 15 april 2004
Auteur: Roel Bouman
The ShinsJa, alles wat de anderen schrijven is waar. Chutes Too Narrow is een ongewoon goede popplaat. Een klassieker in den dop en zoals veel klassieke albums, aan de korte kant. In drieëndertig en driekwart minuut presenteert The Shins tien tijdloze liedjes.
lees verder>>

More than a Woman

Gepubliceerd op 8 april 2004
Auteur: Roel Bouman
More than a Woman

Michael Milo, voorman van de Nederlandse formatie King Me kreeg halverwege vorig jaar een leuk idee en werkte dit idee uit tot een initiatief waarbij de insteek was om een verzamelaar te maken waarop een aantal bands of zangers in de huid van een vrouw kruipen en een nummer coveren dat door een vrouw is geschreven of beroemd gemaakt. Het resultaat is een wonderlijke combinatie van humor, nieuwe vergezichten en fraaie liedjes.

lees verder>>

Venice - Live At The Royal Carré Theatre

Gepubliceerd op 1 april 2004
Auteur: Roel Bouman
VeniceMede door toedoen van Jan Douwe Kroeske hebben we Venice zo`n beetje geadopteerd hier in Nederland. Er is een grote groep mensen die absoluut niets moet hebben van de vier Lennon`s, maar Venice is voor anderen een graag geziene gast op menig festival alhier en de dvd met het concert van 27 oktober 2003 is dan ook niet voor niets in Nederland, in Carré, opgenomen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE