Artikelen van Michiel WitloxPinback – Summer in Abaddon

Gepubliceerd op 24 februari 2005
Auteur: Michiel Witlox
Pinback – Summer in AbaddonEr is helemaal niets mis met gitaarrock die van couplet naar refrein gaat en weer terug. Maar er zijn ook bands die het zichzelf iets moeilijker maken dan dat en daar is ook zeer zeker niets mis mee. Gezien het bescheiden succes van bijvoorbeeld Elbow en The Dears zijn er ook nog mensen die voor deze laatste soort muziek een paar euro’s over hebben. Goed nieuws voor Pinback. Summer in Abaddon is typisch zo’n schijfje voor echte fijnproevers.
lees verder>>

Acda en de Munnik - Liedjes van Lenny

Gepubliceerd op 18 november 2004
Auteur: Michiel Witlox
Acda en de Munnik - Liedjes van LennyMondharp, hammond, rhodes, mandoline, 12-snarige gitaar, trompet, dobro én producer JB Meijers. De ambities zijn duidelijk. Acda en de Munnik doen op Liedjes van Lenny een dappere poging tot muzikale horizonverbreding. In die poging slagen ze ten dele. Toch overheerst het gevoel dat dit niet de plaat is geworden die het had kunnen zijn. En dat is jammer.
lees verder>>

Face Tomorrow

Gepubliceerd op 4 november 2004
Auteur: Michiel Witlox
Face TomorrowDe dag na het optreden van Face Tomorrow in het Patronaat, heb ik noodgedwongen onder mijn dekbed moeten doorbrengen. Het zal wel een griepje zijn, zo luidde mijn diagnose.
lees verder>>

Taking back Sunday – Where you want to be

Gepubliceerd op 16 september 2004
Auteur: Michiel Witlox
Taking Back SundayAls ik op een regenachtige maandagavond de brug van de Melkweg oploop, ontwaar ik op de deur een briefje met een tekst die mij nogal verrast: Taking back Sunday, sold out. Heb je al kaartjes, vroeg een vriendin. Die had ik niet, nee. Zo hard zou het toch niet lopen met de voorverkoop? Kennelijk bevat de cd ‘Where you want to be’, genoeg aanstekelijke emo-punkrock om mijn avond noodgedwongen een andere invulling te geven.
lees verder>>

Jamie Cullum – Twentysomething

Gepubliceerd op 19 augustus 2004
Auteur: Michiel Witlox
Jamie Cullum - twentysomethingZondagmorgen, strand Wijk aan Zee, onbewolkt, 28° C. Op een handdoek lig ik nu, na een avondje rock’n roll, mijn kater uit te zweten. Ik zie kindertjes water naar de zee dragen en moeders zich stevig insmeren. Terwijl coole surfdudes hun surfboardjes onder de arm dragen, klinkt vanuit een strandtent even verderop, de relaxte muziek van Jamie Cullum. Want Jamie is net als het strand, voor iedereen toegankelijk en momenteel ook behoorlijk ‘hot’.
lees verder>>

Pearl Jam – Live at the Benoroya Hall – Unplugged

Gepubliceerd op 8 augustus 2004
Auteur: Michiel Witlox
Pearl Jam Live at the Benoroya HallTwaalf jaar geleden deed Pearl Jam al eens een akoestisch optreden in het kader van MTV-unplugged. Opnames van deze show zijn nooit officieel uitgebracht. Jammer, want deze sessie was misschien wel net zo legendarisch als de bekende opnames van Nirvana.
lees verder>>

Alanis Morissette - So Called Chaos

Gepubliceerd op 3 juni 2004
Auteur: Michiel Witlox
Alanis Morisette‘Die speakertjes heeft u behoorlijk opgeblazen, meneer’. De analyse van de technicus van mijn garage meldt het overlijdensbericht met enig verwijt in mijn richting. Ik kon er immers niks aan doen. Precies twee weken hebben mijn nieuwe speakertjes het volgehouden. Niet geheel toevallig in dezelfde periode waarin So Called Chaos, de nieuwste CD van Alanis Morissette uit diezelfde speakers dreunde.
lees verder>>

Novastar – Another Lonely Soul

Gepubliceerd op 6 mei 2004
Auteur: Michiel Witlox
NovastarEn de Belgen flikken het weer. De vernietigende kopbal van George Grun in 1985 (weg WK voor Oranje) staat me nog helder voor de geest. Babelonië en Het Groot Dictee verliezen we ook steevast en terwijl op moment van schrijven Holland ene Boris naar voren schuift, countert België ons alweer genadelooos om de oren. Zij hebben namelijk Joost Zweegers, het vocale wonder van Novastar. Die dekselse Zuiderburen toch altijd.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE