Artikelen van Michel WannerThought Chamber – Angular Perceptions

Gepubliceerd op 31 mei 2007
Auteur: Michel Wanner
Thought Chamber – Angular PerceptionsNiet helemaal vers van de pers, maar daarom niet minder interessant: Angular Perceptions, het debuut van het Amerikaanse, progressieve kwintet Thought Chamber.
lees verder>>

Annihilator – Metal

Gepubliceerd op 26 april 2007
Auteur: Michel Wanner
ANNIHILATOR – MetalJeff Waters, het hedendaagse boegbeeld van de metalscene, is een ijverig baasje. De ene cd zit nog niet goed in je hoofd of de volgende ligt alweer in de schappen. Is dat erg? Neuh, zolang kwaliteit prevaleert boven kwantiteit is ondergetekende tevreden. En kwaliteit is er genoeg te vinden op het kakelverse Metal, een titel die geen nadere uitleg nodig heeft.
lees verder>>

Slavior - Slavior

Gepubliceerd op 5 april 2007
Auteur: Michel Wanner
Slavior - SlaviorEindelijk een band die er gewoon voor uit komt muziek voor de massa te willen maken. Het grappige is dat niet vernoemd wordt om wat voor massa het zou gaan. Doet er verder niet toe, want het kersverse Amerikaanse trio Slavior presenteert zichzelf met een visitekaartje waar ik U tegen zeg. Met een hoofdletter inderdaad.
lees verder>>

Pain of Salvation – Scarsick

Gepubliceerd op 25 januari 2007
Auteur: Michel Wanner
PAIN OF SALVATION – ScarsickDe naam kende ik al jaren, de muziek had ik nog nooit gehoord. Die regel gaat bij mij op voor veel bands waarvan Pain Of Salvation er eentje is. Nu dus niet meer, aangezien ik onlangs in mijn brievenbus een kartonnen hoesje aantrof met daarin Scarsick, het alweer zevende album van dit Zweedse gezelschap.
lees verder>>

Everyone Stares - The Police Inside Out

Gepubliceerd op 23 november 2006
Auteur: Michel Wanner
THE POLICE – Everyone Stares, The Police Inside OuSting was natuurlijk het gezicht van de hermandad, maar Stewart Copeland bleef in mijn ogen degene die het meest met beide benen op de grond bleef.
lees verder>>

Amplifier – Insider

Gepubliceerd op 5 oktober 2006
Auteur: Michel Wanner
Amplifier - InsideToen ik vorig jaar het debuut van dit trio beschreef was ik nogal onder de indruk van de prestaties van deze Engelse heren. Die schijf staat nog steeds als een huis, maar dan wel als een huis met een stevige fundering en gebouwd door een bonafide aannemer.
lees verder>>

Motörhead – Kiss Of Death

Gepubliceerd op 14 september 2006
Auteur: Michel Wanner
Motörhead – Kiss Of DeathNaast de schijnbaar obligate hedendaagse veranderingen op vrijwel elk gebied zijn er naast het NOS Journaal gelukkig ook nog muzikale constante factoren waarop we kunnen vertrouwen. Lemmy Kilmister en z’n maten Philip Campbell (gitaar) en Mikkey Dee (drums) bijvoorbeeld trekken zich niets aan van de wereld die om hen heen verandert, zij doen al jaren gelukkig gewoon hun ding. Album nummer drieëntwintig laat zich inmiddels aantekenen en gaat als Kiss Of Death door het leven.
lees verder>>

Deep Purple – Live At Montreux 1996

Gepubliceerd op 20 juli 2006
Auteur: Michel Wanner
Deep Purple - Live at MontreuxEen mooi jaar 1967. Niet alleen omdat toen het eerste bloot op de Nederlandse televisie verscheen en de eerste harttransplantatie plaatsvond (of er verband is weet ik niet), maar ook omdat in Zwitserland de eerste editie van het Montreux Jazz festival werd gehouden.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE