Artikelen van Henk Boot en Marja VanderlooTEAC CR-H500NT

Gepubliceerd op 12 augustus 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
TEAC CR-H500NTZijn er alles-in-een audio apparaten op de markt die werkelijk alles bieden wat we tegenwoordig willen hebben? Want wat willen we: mogelijkheden tot het verwerken van analoge en digitale bron signalen, afspelen van cd’s, AM en FM radio ontvangst en dat alles in goede kwaliteit. Daarnaast moet het apparaat er aantrekkelijk uitzien en betaalbaar zijn.
lees verder>>

Het nieuwe luisteren 7 – van analoog naar digitaal

Gepubliceerd op 10 augustus 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Het nieuwe luisteren 7Veel muziekliefhebbers vragen zich af wat ze moeten doen met een overgebleven stapeltje vinyl naast de cd en harddisk collectie. Moet het verkocht worden aan een vinyl aficionado of toch maar bewaard. Aan de andere kant wil de vinyl aficionado ook wel eens zijn muziek mee op stap nemen. Voor beide volgt hieronder een overzicht van de mogelijkheden om vinyl te digitaliseren zodat het op cd, harddisk of draagbare speler tercht kan komen.
lees verder>>

Het nieuwe luisteren 6 – Web Radio

Gepubliceerd op 13 juli 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Het nieuwe luisteren - webradioNaast de mogelijkheden om zelf muziek vanaf een server af te spelen zoals we hebben besproken in voorafgaande delen van Het Nieuwe Luisteren bestaat er nog een manier om muziek te beluisteren. Deze manier is internet radio. Naast de naam internet radio wordt het ook wel web radio, net radio, e-radio, webcasting of streaming radio genoemd. Wat de naam ook is, internet radio heeft een aantal specifieke eigenschappen.
lees verder>>

Interview: Paul McGowan van PS Audio

Gepubliceerd op 13 juni 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Paul McGowanOm de aanstaande introductie van de Networkbridge van PS Audio luister bij te zetten geeft Paul McGowan – de “P” uit PS Audio – een drietal presentaties in de Benelux. Wij wonen de presentatie bij in de winkel van Multifoon in Rotterdam en reizen de volgende dag af naar Antwerpen om Paul het een en ander te vragen.
lees verder>>

Het nieuwe luisteren deel 5 – HomePlug

Gepubliceerd op 8 mei 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Het nieuwe luisteren deel 5In vorige afleveringen van Het Nieuwe Luisteren hebben we al de mogelijkheden besproken om muziek op te slaan met gebruik van NAS technologie. Een NAS bestaat uit een of meerdere harde schijven die tesamen met een klein stukje software in een kastje zijn gebouwd. Dit kastje is in verband met de afgegeven warmte en het geluid dat de schijven produceren op afstand te plaatsen van de muziekspeler, de server. Er moet echter wel een verbinding tussen de server en de NAS worden aangelegd. Voor die verbinding hebben we steeds Ethernet, dus een kabel, gebruikt en aangeraden.
lees verder>>

Meridian Sooloos (deel 1)

Gepubliceerd op 19 april 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Meridian SooloosImporteur Viertron verblijdt ons met twee grote koffers met daarin veilig opgeborgen de Sooloos apparatuur. Sooloos is geen samenstelling van losse componenten maar een echt compleet systeem. Een bron systeem wel te verstaan van een muziekserver en een opslagmogelijkheid. Dit betekent dat er nog wel een versterker en luidsprekers bij nodig zijn.
lees verder>>

MP Audio

Gepubliceerd op 1 april 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME4-10We hebben aan MP Audio de vraag voorgelegd ons een systeem bestaande uit een versterker en luidsprekers te leveren dat een goede kwaliteit levert tegen een redelijke prijs. MP Audio is een Nederlands bedrijf gevestigd in het Limburgse Spaubeek. De letters MP komen van de achternamen van oprichters George Mrosek en Jules Peters en Audio spreekt voor zichzelf. Voor Jules spreekt dat nog meer vanzelf omdat hij jarenlang op het podium stond als bassist. Muziek en dus ook audio is een vast onderdeel van zijn leven en hij wilde het gevoel dat hij ervan krijgt graag delen met anderen. Dat kan door zelf muziek te maken als artiest, maar ook als producent van luidsprekers.
lees verder>>

Het nieuwe luisteren deel 4: NAS aansluiten

Gepubliceerd op 25 maart 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
NASNAS staat voor Network Attached Storage ofwel gegevens opslag verbonden aan een netwerk. Wat niet in de afkorting of de omschrijving van NAS voorkomt is dat een NAS intelligentie bezit. Intelligentie in die zin dat een NAS niet enkel opslagplaats biedt maar ook met de opgeslagen gegevens iets kan doen. Een NAS is dus niet een harde schijf die aan het netwerk hangt. Een NAS is een onderdeel van het netwerk een heeft een besturingssysteem aan boord.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE