Artikelen van Guido de KanterRipprogramma EAC snel instellen

Gepubliceerd op 20 december 2011
Auteur: Guido de Kanter
Weektip iTunesHet CD-ripprogramma EAC is geen onbekende op deze website. Zo heeft HiFi.nl heeft hier al tot in detail geschreven over dit programma. Maar misschien denk je: zo`n lang artikel, hoe stel ik EAC nu snel en goed in? Onderstaand vind je daar een korte beschrijving van. Als je deze handleiding doorloopt...
lees verder>>

HiFi.nl weektip: iTunes in Windows

Gepubliceerd op 29 november 2011
Auteur: Guido de Kanter
Weektip iTunesOok deze week vind je op HiFi.nl een nieuwe weektip, in de rubriek die we recent nieuw leven ingeblazen hebben. We haalden al aan tijdje tips naar onze voorpagina, middels het blokje dat je links onderin de homepage vindt, en vulden deze wekelijks aan met nieuwe suggesties en adviezen.Er is ondertus...
lees verder>>

HiFi.nl weektip: iTunes op Mac

Gepubliceerd op 21 november 2011
Auteur: Guido de Kanter
iTunes logoGelukkig gaat Apple niet in alles zijn eigen weg. Met het meest veelvoorkomende audiobestandsformaat, MP3, is iTunes helemaal compatible. Het programma leest en schrijft MP3.Maar wat als je net een Mac hebt aangeschaft, of je eerste Apple muziekspeler, en je een grote collectie muziek hebt in een be...
lees verder>>

HiFi.nl weektip: iTunes foutcorrectie

Gepubliceerd op 14 november 2011
Auteur: Guido de Kanter
Weektip 128 iTunesVan alle muziekspelers is iTunes waarschijnlijk de meest wijdverbreide. Daarbij heeft dit programma niet alleen maar liefhebbers: iTunes geldt als zwaar en langzaam, er is kritiek op de manier waarop iTunes een muziekdatabase inricht, en niet iedereen vindt de gebruikersinterface handig.
lees verder>>

Apple TV - van hobby naar liefhebberij

Gepubliceerd op 1 november 2011
Auteur: Guido de Kanter
Apple TVNiet lang na de introductie van de eerste Apple TV, in 2007, noemde Steve Jobs het ding “een hobby”. Oftewel: het product had geen prioriteit, wat ook wel te merken was aan het jarenlange gelijk blijven van modellen en software. Maar sinds herfst 2010 is er een nieuwe versie (120 euro), die sinds oktober  2011 eindelijk ook in Nederland te koop is. Deze nieuwe versie is nauw verwant aan iOS-apparaten als de iPhone en de iPad, en leunt sterk op diensten uit ‘de cloud’, zoals online videoverhuur uit de iTunes Store. Is de Apple TV met deze nieuwe versie het hobbystadium ontgroeid?
lees verder>>

Showverslag Café Engels

Gepubliceerd op 24 april 2011
Auteur: Guido de Kanter
Cafe Engels 2011Het was een mooi hifi-weekend 16 en 17 april in het Rotterdamse Café Engels. Honderden liefhebbers lieten zich niet afleiden door het mooie weer, maar kwamen naar de Café Engels Show 2011 toe, dat ook dit jaar weer plaatsvond tegelijk met De Doelen Lente Hifi Show. Er was in Café Engels veel bijzonders te zien en te horen. De exposerende importeurs lieten hun nieuwste modellen zien, en demo-installaties van hoog niveau vertoonden hun kunsten. 
lees verder>>

Uitgelegd: Apple AirPlay

Gepubliceerd op 18 maart 2011
Auteur: Guido de Kanter
apple airplay 2 - 18032011Steeds meer mensen hebben er steeds meer van: iOS-apparaten. Een iPhone, een iPod Touch, of een iPad. De nieuwe iPad 2, die vanaf 25 maart in Nederland verkrijgbaar is, bracht weer een hele mediahype teweeg. Apple’s minicomputers maken de tongen los en zijn duidelijk dé hebbedingen van deze tijd. Maar muziek luisteren op deze apparaatjes, of foto’s of video bekijken, is vooral een individueel genoegen. Het zijn persoonlijke apparaten. Maar nu je met een iOS-appraat ettelijke gigabytes aan muziek, foto’s en film in je hand houdt, is het ook wel aardig om ze breder zichtbaar en hoorbaar te maken op je televisie of op je installatie. Daar komt AirPlay om de hoek kijken.
lees verder>>

B&W Zeppelin Air: über den Wolken

Gepubliceerd op 10 maart 2011
Auteur: Guido de Kanter
Zeppelin2-10032011Van alle iPod speakerdocks is de B&W Zeppelin (600 euro) waarschijnlijk de bekendste. Zijn sierlijke vormgeving en goede geluidskwaliteit maakten het apparaat tot een hit, zowel bij de vakpers als bij consumenten. Nu brengt B&W een sterk vernieuwde opvolger op de markt: de Zeppelin Air. “Air” verwijst naar ondersteuning voor Apple’s AirPlay, dat draadloze streaming mogelijk maakt vanaf Apple iOS-apparaten zoals de iPhone, de iPod Touch en de iPad. De signaalverwerking is digitaal geworden, compleet met upsampling en DSP, en B&W belooft een veel betere geluidskwaliteit.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE