Artikelen van Frank SpeetVolumeregelaars

Gepubliceerd op 13 april 2003
Auteur: Frank Speet
Potentio meterHet is iets wat je bijna gedachteloos doet; je draait aan de volumeregelaar of je drukt op een toets van de afstandbediening en het volume van het geluid waar je naar luistert verandert. Maar wat gebeurt er nu precies?
lees verder>>

Vintage of high-tech?

Gepubliceerd op 8 april 2003
Auteur: Frank Speet
MiniMoogNa een luistersessie besloot ik dat het tijd werd om het ding grondig onder handen te nemen. In de praktijk kwam het er op neer dat ik het complete ding sloopte om alleen een kast over te houden.
lees verder>>

Modificeren versterkers

Gepubliceerd op 25 maart 2003
Auteur: Frank Speet
Sansui BA3000

Al eerder deed ik verslag van de modificaties die ik aan een oude Sansui BA3000 eindversterker gepleegd heb. Opnieuw modificaties, nu aan aan geïntegreerde versterkers...

lees verder>>

Luidsprekers: kiezen en kopen (2/2)

Gepubliceerd op 13 februari 2003
Auteur: Frank Speet
LuidsprekerNaar aanleiding van een vorige artikel hebben verschillende lezers van AudioVideo.info mij terecht op een paar leemtes in dit artikel gewezen. Daarom nu een deel 2 ter aanvulling op dit vorige artikel.
lees verder>>

Luidsprekers: kiezen en kopen (1/2)

Gepubliceerd op 29 januari 2003
Auteur: Frank Speet
Heco Argon 302Ik wil aan de hand van wat technische informatie een beknopt inzicht geven in de belangrijkste technische gegevens van luidsprekers. Echter: voor u koopt, neemt u de tijd en... luister!
lees verder>>

Harmonischen - van opname tot weergave

Gepubliceerd op 29 december 2002
Auteur: Frank Speet
Stradivarius

De single ended buizenversterker met zijn stuitend hoge vervormings percentage voegt aan het geluid weer een stuk harmonischen toe, die tijdens de opname verloren gegaan zijn.

lees verder>>

Actief en passief

Gepubliceerd op 13 december 2002
Auteur: Frank Speet
Actief en PassiefWelke mogelijk- heden zijn er allemaal zijn om een meerweg luidsprekersysteem aan te sturen. Frank Speet legt het uit en maakte en passant enkele schetsen...
lees verder>>

Hoe en watt: versterkervermogen

Gepubliceerd op 19 november 2002
Auteur: Frank Speet
James WattHet vermogen van een versterker geeft de hoeveelheid energie aan die de versterker aan een luidspreker kan afstaan. Dat vermogen wordt altijd in Watt’s uitgedrukt, maar pas op, er bestaan valkuilen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE