Artikelen van fotograaf Henk Boot en Marja VanderlooHet nieuwe luisteren deel 1: Rippen naar FLAC

Gepubliceerd op 21 januari 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Het nieuwe luisterenNadat eerst de muziekliefhebbers de overstap van fysieke media als LP en cd hebben gemaakt naar elektronische geluidsdragers volgen nu ook de audiofielen. Zelfs de hard core audiofielen gaan overstag nu blijkt dat muziek opslag op harde schijf zo veel mogelijkheden biedt terwijl de geluidskwaliteit zeker niet onder hoeft onder te doen voor conventionele bronnen als cd speler en draaitafel.
lees verder>>

PS Audio Perfect Wave Transport & Perfect Wave DAC

Gepubliceerd op 1 oktober 2009
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME10-09Sinds de introductie van de cd door Philips in 1982 is er veel gebeurd en niet het minst in de laatste jaren. De cd werd op de markt gebracht onder het motto Perfect Sound Forever, maar dat was toch wat voorbarig. Het medium is handzaam, compact waar de `c` van cd al voor staat en alom vertegenwoordigd. Toch kleven er aan de cd een flinke hoeveelheid nadelen. Deze nadelen bevinden zich voor het grootste gedeelte in het mechanische vlak.
lees verder>>

Tri TRV-A300

Gepubliceerd op 1 september 2009
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME9-09De TRV-A300 is een stereo buizen lijnversterker met 300B eindbuizen, gefabriceerd door de Japanse firma TRI. In 2005 won deze versterker de Audio Excellence Award. Menno van der Veen testte deze fraaie versterker samen met de studenten van zijn opleiding TubeSociety. Een duchtig technisch verhaal is het gevolg.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE