Artikelen van Henk Boot en Marja VanderlooNAIM HDX

Gepubliceerd op 4 maart 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
NAIM HDX - voorpagina (c) XingoSalibury in het Engelse Wiltshire is een bijzondere plaats. Niet alleen door de prachtige cathedraal en de nabijheid van mystieke oorden als Stonehenge en de grote afbeeldingen van witte paarden op de heuvels maar ook als bakermat van Naim Audio Ltd. Naim maakt al jaren sober uitziende hoogwaardige audio apparatuur. De Naim ontwerpen mogen er aan de buitenkant weinig opzienbarend uitzien, aan de binnenkant is dat absoluut niet het geval. En bij de hier besproken Naim HDX gaat dat nog een stapje verder.
lees verder>>

Het Nieuwe Luisteren deel 3: Foobar2000 en XXHighend

Gepubliceerd op 25 februari 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Nieuwe Luisteren drie - voorpagina (c) XingoNu Foobar2000 is geïnstalleerd en de eerste cds zijn geript naar een folder als D:\Muziek kan het instellen van de afspeel parameters beginnen. Als eerste moet de vraag hoe we gaan luisteren beantwoord worden. Gaan we gebuik maken van de geluidskaart in de computer of van de mogelijk om de USB uitgang te gebruiken. In het eerste geval moeten luidsprekers aan de computer worden aangesloten, in het tweede geval zal een USB DAC, een digitaal naar analoog converter, aanwezig moeten zijn.
lees verder>>

Het nieuwe luisteren deel 2 - Exact Audio Copy

Gepubliceerd op 5 februari 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Het nieuwe luisterenHet rippen van muziekbestanden is uitstekend te doen met een all-in-one pakket als Foobar2000. Maar voor diegene die echt alles uit de bron wil halen voor zijn digitale kopie is een specialistische ripper als Exact Audio Copy, kortweg EAC, meer geschikt. EAC is nog steeds gratis en de Duitse schrijver van het programma spreekt liever niet van een ripper maar van een audio grabber. Wat de naam ook mag zijn, EAC gebruikt computertechnologie om de best mogelijke kopie van de gegevens die op een muziek cd staan te maken op de harde schijf van een Windows computer. Inderdaad, EAC is Windows only.
lees verder>>

Het nieuwe luisteren deel 1: Rippen naar FLAC

Gepubliceerd op 21 januari 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Het nieuwe luisterenNadat eerst de muziekliefhebbers de overstap van fysieke media als LP en cd hebben gemaakt naar elektronische geluidsdragers volgen nu ook de audiofielen. Zelfs de hard core audiofielen gaan overstag nu blijkt dat muziek opslag op harde schijf zo veel mogelijkheden biedt terwijl de geluidskwaliteit zeker niet onder hoeft onder te doen voor conventionele bronnen als cd speler en draaitafel.
lees verder>>

PS Audio Perfect Wave Transport & Perfect Wave DAC

Gepubliceerd op 1 oktober 2009
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME10-09Sinds de introductie van de cd door Philips in 1982 is er veel gebeurd en niet het minst in de laatste jaren. De cd werd op de markt gebracht onder het motto Perfect Sound Forever, maar dat was toch wat voorbarig. Het medium is handzaam, compact waar de `c` van cd al voor staat en alom vertegenwoordigd. Toch kleven er aan de cd een flinke hoeveelheid nadelen. Deze nadelen bevinden zich voor het grootste gedeelte in het mechanische vlak.
lees verder>>

Tri TRV-A300

Gepubliceerd op 1 september 2009
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME9-09De TRV-A300 is een stereo buizen lijnversterker met 300B eindbuizen, gefabriceerd door de Japanse firma TRI. In 2005 won deze versterker de Audio Excellence Award. Menno van der Veen testte deze fraaie versterker samen met de studenten van zijn opleiding TubeSociety. Een duchtig technisch verhaal is het gevolg.
lees verder>>

Tri Set

Gepubliceerd op 1 juni 2008
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME6-08Buizenversterkers doen iets magisch met de muziek die ze aangeleverd krijgen. Ze doen het niet slechter of beter dan transistor versterkers, maar gewoon anders. Op de meetbank doen `vacuüm state` versterkers het in getallen een stuk slechter dan hun `solid state` equivalenten. Maar wordt er dan wel het juiste gemeten vraag je je af. Gehoormatig liggen de verschillen namelijk heel anders.
lees verder>>

iQube - draagbaar muziekgenot

Gepubliceerd op 1 februari 2008
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME2-08Noem in zogenaamde audiofiele kringen het woord iPod en er gebeurt iets raars. Gezichten gaan op `slecht weer` en plots heb je een uitzicht op vele ruggen. Nee, in een dergelijke omgeving heeft de iPod zeker geen grote groep vrienden. En dit geheel onterecht.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE