Artikelen met de tag Versterkers



Review: Tiessens Audio OPLO-1 versterker en OMNI-1 luidsprekers

Gepubliceerd op 10 oktober 2021
Auteur: René van Es
Tiessens Audio OPLO-1 en OMNI-1Het is inmiddels een aantal jaren geleden dat kennisgemaakt kon worden met project Satie, een klasse A versterker met flinke potentie. In die tijd nog houtje-touwtje in elkaar gezet als hobbyproject, met de intentie de versterker later als gereed product op de markt te gaan brengen. Satie is inmiddels van naam veranderd in Tiessens Audio, de filosofie en het ontwerp van de elektronica is niet anders geworden. De tussentijd is tevens nuttig besteed om tegelijk met de OPLO-1 versterker ook een set luidsprekers productieklaar te krijgen, bekend onder de weinig sexy naam OMNI-1. Maak kennis met een nieuw merk in Nederland: Tiessens Audio!
lees verder>>

Review Trivum Audiobox P150: meer dan audio alleen

Gepubliceerd op 10 augustus 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
Trivum AudioBox P150Enige tijd geleden waren we op bezoek bij Comfort & Design en zusterbedrijf Necto Systems. Daar hebben we een volle middag mee mogen kijken in een wereld waarin audio en automatisering samenkomen. We schreven in de resulterende Hi-Visit al dat we onder de indruk waren van de producten, maar daar stopte het avontuur niet. We kregen namelijk een Trivum AudioBox P150 mee naar huis, waar we ons in de afgelopen weken prima mee vermaakt hebben.
lees verder>>

Review: Droomtrio van het Canadese MOON

Gepubliceerd op 28 juli 2021
Auteur: Harro Tillema
MoonWe reviewen voor HIFI.NL weer een complete hifi-set: van het Canadese Simaudio. Van de Nederlandse importeur More Music ontvingen we een MOON 280D DSD MIND 2 Digital to Analog Converter/ Streamer, MOON 260D Compact Disk Player en een MOON 340i Integrated Amplifier. Ze zijn alweer een paar jaar op de markt, maar we zijn daardoor niet minder verheugd om ze eens uitgebreid te mogen beluisteren.
lees verder>>

Review Cambridge Evo 75: heel compleet, alleen luidsprekers toevoegen

Gepubliceerd op 25 juli 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-04-07 CambridgeAudioEvoHet Britse audiomerk Cambridge Audio heeft in april 2021 een nieuwe productlijn aangekondigd genaamd Evo. De eerste twee leden van de nieuwe productlijn zijn een tweetal geïntegreerde versterkers genaamd Evo 75 en Evo 150. Beide toestellen zijn voorzien van een uitgebreide streaming client en zijn dus meer dan een versterker. De gebruiker moet alleen nog luidsprekers toevoegen. In onze testruimte staat de Evo 75, die 75 Watt per kanaal kan leveren. Wat kan de Evo 75 allemaal en hoe is de klank? Dat gaan we onderzoeken.
lees verder>>

Review Rogue Audio Sphinx 3: hybride versterker met een hoge resolutie en vloeiende neutrale klank

Gepubliceerd op 27 juni 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
RogueAudioSphinxIntegratedAmplifier3Het Amerikaanse Rogue Audio bestaat sinds 1994 en heeft zich geconcentreerd op de bouw van versterkers. Het bedrijf bouwt buizenversterkers en modellen waarin buizen worden gecombineerd met een klasse D eindtrap. Het bedrijf spreekt zelf over betaalbare intelligente verwennerij. In onze testruimte staat de Sphinx Integrated Amplifier 3, een geïntegreerde stereoversterker met buizen in de voortrappen en klasse D eindtrappen die 100 Watt per kanaal kunnen leveren. Is de Sphinx 3 betaalbare intelligente verwennerij? Dat gaan we onderzoeken.
lees verder>>

Review: Bryston BR-20 voorversterker

Gepubliceerd op 23 juni 2021
Auteur: Harro Tillema
2020-10-08 Bryston BR-20In het najaar van 2020 wordt de redactie van HIFI.NL benaderd door Bryston-importeur Mafico met het nieuws dat de Canadese fabrikant een gloednieuwe voorversterker heeft ontwikkeld. Deze BR-20 voorversterker heeft een ingebouwde DAC en streaming functionaliteit. Het analoge circuit van deze BR-20 voorversterker is volledig gebalanceerd, dual mono en geheel met discrete componenten in klasse A opgebouwd. Hiermee is deze BR-20 de eerste voorversterker van de Canadese fabrikant met een dergelijke opbouw.
lees verder>>

Review The Gryphon Diablo 300: een klasse AB resolutiekampioen

Gepubliceerd op 18 juni 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
TheGryphonDiablo300De ruim 35 jaar oude Deense audiofabrikant The Gryphon Audio Designs heeft gedurende zijn bestaan verschillende keren indruk weten te maken met zijn in klasse A werkende versterkers. Nog niet zo lang geleden hadden wij de in klasse A werkende Essence Preamplifier en Essence Stereo eindversterker over de vloer en deze apparaten hebben een grote indruk achtergelaten. Thans is het de beurt aan een geïntegreerd model, de Diablo 300 die werkt in klasse AB. Hoe klinkt een klasse AB model van The Gryphon Audio Designs?
lees verder>>

Review: Technics SU-R1000 digitale versterker - innovatief en compleet

Gepubliceerd op 10 juni 2021
Auteur: René van Es
Technics SU-R1000 Het eigenzinnige innerlijk van de Technics SU-R1000 versterker is aan de buitenzijde het meest herkenbaar aan het frontpaneel. Wat telkens weer opmerkingen uitlokte, gezien de keuze van Technics om heel eigenwijs de volumeregelaar en twee andere knoppen boven het display te zetten waarin een paar echte, analoge piekvermogenmeters een plekje vinden. De wereld op zijn kop, omgekeerde wereld, maar ook bewondering kreeg de prachtig uitgevoerde versterker, vanwege zijn zacht glanzende aluminium beplating waaruit hij is opgebouwd.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE