Artikelen van fotograaf Ruud Jonker (gastartikel)MBL 1621A CD-transport & 1611 D/A Converter

Gepubliceerd op 4 januari 2013
Auteur: Ruud Jonker
Music Emotion ME12-09Het MBL 1621A cd-transport en de MBL 1611F D/A converter vormen momenteel een van de referentiespelers in de luisterruimte. Reviews kennen vaak een lange voorbereiding. Het onderstaande begon op de High End in München en werd een aantal weken later vervolgd door een gesprek met Jürgen Reis, chief engineer van MBL.
lees verder>>

Cambridge Audio Minx

Gepubliceerd op 14 augustus 2012
Auteur: Ruud Jonker
MinxMinx van Cambridge Audio is een high quality luidsprekersysteem van bescheiden afmetingen en leverbaar in verschillende configuraties. Hoewel de hier afgeleverde Minx-set niet vergezeld ging van de in de advertentie afgebeelde dame, wekte dit grafische werkje wel de nieuwsgierigheid op...
lees verder>>

Sonore bekabeling: realistisch en gedefinieerd

Gepubliceerd op 12 februari 2012
Auteur: Ruud Jonker
Music Emotion - ME6-11Het is inmiddels duidelijk dat Sonore grensverleggende elektronische apparatuur en luidsprekers bouwt. Daarnaast komt het merk nu met interlinks en netkabels. Het is vaak een logische ontwikkelingsstap, maar het is knap lastig om nog met kabels te komen die enige toegevoegde waarde hebben in deze volledig verzadigde markt. Deze review zal daar een antwoord op vinden.
lees verder>>

Roksan K2

Gepubliceerd op 18 januari 2012
Auteur: Ruud Jonker
Music Emotion ME3-09In de luisterruimte staan de nieuwe Roksan K2 cd-speler en geïntegreerde versterker. Deze serie is de opvolger van de Kandy serie. Het meest opvallende betreft de vormgeving. In tegenstelling tot de oubollige en ouderwetse stijl waar Touraj kennelijk een patent op heeft, ogen deze componenten luxe, bij de tijd, designmatig en zélfs een beetje trendy. De horizontale streep op het frontje is kennelijk een herkenningspunt in de nieuwe housestyle van het merk. Graag luisteren, als ze maar niet in beeld zijn, verandert nu in een verdiende eervolle plaats op het audiorack.
lees verder>>

Audioquest kabels

Gepubliceerd op 10 januari 2012
Auteur: Ruud Jonker
Music Emotion ME3-09Kabels en audio blijven een gevoelig onderwerp en alle tot ons komende marketing blurghhh... doet al meteen de haren overeind staan. Aan de andere kant is het ergste geschreeuw misschien een beetje voorbij. Het lijkt er ook op dat de ergste kabelhype over is. De consument begrijpt dat goede kabels belangrijk zijn en wil daar best een redelijk bedrag voor uitgeven. Maar de tijd van extreem dure kabels, zonder overtuigende prestatiemeerwaarde, lijkt een beetje voorbij. AudioQuest bouwt kabels die redelijk geprijsd zijn. Vandaar een kennismaking met een keuze uit hun omvangrijke catalogus.
lees verder>>

NuForce CDP-8 en IA-7

Gepubliceerd op 7 januari 2012
Auteur: Ruud Jonker
Music Emotion ME5-10NuForce bouwt kleine en compacte componenten gebaseerd op geschakelde voedingen en analoge schakelende versterkers. De nieuwe CDP-8 cd-speler en IA-7 geïntegreerde versterker werden beluisterd.
lees verder>>

Bose 901

Gepubliceerd op 5 januari 2012
Auteur: Ruud Jonker
Music Emotion ME7-8-09Welke producten worden pakweg dertig jaar lang in zowat ongewijzigde vorm gemaakt? De Mini of de Fiat 500? De LC2 van Corbusier? Wat bepaalt of een product een classic wordt of op z`n minst een collectors item? In de luisterruimte staat de Bose 901. Het is een hernieuwde kennismaking. Ondergetekende was lang geleden bij de introductie van deze weergever in Nederland.
lees verder>>

Leema Acoustics Altair & Pyxis

Gepubliceerd op 29 december 2011
Auteur: Ruud Jonker
Music Emotion ME2-10Zoals elk jaar vertrekt er, na het moment van sluiting, vanaf de VAD een vrachtauto met apparatuur naar het centrale magazijn van de luisterruimte. Dat betekent dat er voldoende items direct beschikbaar zijn voor de reviews van de komende maanden. Leema Acoustics pakte op de VAD uit met de referentieset, bestaande uit de Altair eindversterkers en de Pyxis voorversterker. Vooral de Altair is een opvallende verschijning. Leema combineert analoge techniek met moderne digitale sturing. Dat geeft ongekende mogelijkheden.
lees verder>>
 

EDITORS' CHOICE