REVIEWAudioQuest

Audioquest kabels

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 10 januari 2012 | Fotografie Ruud Jonker (gastartikel) | AudioQuest

Kabels en audio blijven een gevoelig onderwerp en alle tot ons komende marketing blurghhh... doet al meteen de haren overeind staan. Aan de andere kant is het ergste geschreeuw misschien een beetje voorbij. Het lijkt er ook op dat de ergste kabelhype over is. De consument begrijpt dat goede kabels belangrijk zijn en wil daar best een redelijk bedrag voor uitgeven. Maar de tijd van extreem dure kabels, zonder overtuigende prestatiemeerwaarde, lijkt een beetje voorbij. AudioQuest bouwt kabels die redelijk geprijsd zijn. Vandaar een kennismaking met een keuze uit hun omvangrijke catalogus.

Uit Music Emotion - Maart 2009

Een gemeenschappelijke ervaring met kabels is dat ze een hoorbaar verschil maken. Dat zal iedereen kunnen onderschrijven. Na vele jaren experimenteren met kabels is een andere ervaring dat er heel weinig significante prestatieverschillen tussen kabels zijn op het moment dat de kabel `matched` in het systeem.

Als het goed is, dan is het goed en kan de prestatie van een systeem niet verder verbeterd worden. In ieder geval niet met kabels. Of er sprake is van een goede systeemmatch kan alleen beoordeeld worden door iemand met veel luisterervaring. Of een kabel past, hangt af van de primaire eigenschappen weerstand, inductiviteit en capaciteit. Als deze waarden voor een bepaalde kabel matchen bij het opgebouwde systeem, dan zal de kabel geen beperkende factor meer zijn voor de systeemprestatie.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Let op: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen

MERK

EDITORS' CHOICE