Artikelen van fotograaf Jan de JeuGydotron Audio: Pastorijshow januari 2015

Gepubliceerd op 30 januari 2015
Auteur: Jan de Jeu
Gydotron Audio Pastorijshow januari 2015Zowel in Nederland als in België zijn er een aantal gepassioneerde High End Audio dealers te vinden die met enige regelmaat interessante shows geven. Ook het Belgische Gydotron Audio, gevestigd aan de Turnhoutsebaan in Wijnegem, heeft zich op dat gebied inmiddels een klinkende reputatie verworven. Met enige regelmaat organiseert deze winkel twee dagen durende shows die gegeven worden in de karakteristieke Sint Martinus pastorij in Malle. Soms staat er een bepaald thema centraal, maar ditmaal wordt tijdens deze januari show een dwarsdoorsnede gepresenteerd van de merken die tot het productenpakket behoren.
lees verder>>

Quad 23L Classic Loudspeakers

Gepubliceerd op 19 juli 2012
Auteur: Jan de Jeu
Quad 23L ClassicHet is zaterdagmiddag en mijn vrouw en dochter vertrekken naar de manege. Een uitgelezen moment om me terug te trekken in mijn luisterruimte voor de broodnodige dagelijkse portie muziek. Terwijl ik de trap op loop denk ik; "O ja, dat is waar ook. Ik heb mijn eigen luidsprekers aan de kant geschoven. Ik moet nu eerst een set recensie luidsprekers opstellen."
lees verder>>

JK Acoustics Style

Gepubliceerd op 3 juli 2012
Auteur: Jan de Jeu
Music Emotion ME3-10Al meer dan dertig jaar resideert in het plaatsje `t Harde op de Veluwe een ontwerper die op audio gebied van alle markten thuis is. Zowel op het terrein van de elektronica als van luidsprekers en accessoires staat hij zijn mannetje. In de audio pers krijgen met name zijn statement cd-spelers, cd-loopwerken, DAC`s, versterkers en luidsprekers veel aandacht. Maar ook in de meer betaalbare segmenten van de hifi heeft Johan Ketelaar het nodige te bieden. Hoog tijd om dit inzichtelijk te maken door zijn meest recente luidsprekertelg aan de tand te voelen.
lees verder>>

Avantgarde Duo Ins Konzert

Gepubliceerd op 19 februari 2012
Auteur: Jan de Jeu
Music Emotion - ME4-11 (c) Xingo (c) Xingo (c) XinEen vriend van mij speelt op een prachtige verzilverde Amerikaanse vintage Martin tenorsax. In mijn luisterruimte staan een trompet en een trombone. Als audiofiel accepteerde ik tot voor kort dat mijn installatie nooit het realiteitsniveau van die Martin of die beide andere blaasinstrumenten zou kunnen benaderen. Tot ik deze luidsprekers aansloot.
lees verder>>

Indiana Line Tesi 504

Gepubliceerd op 24 januari 2012
Auteur: Jan de Jeu
Music Emotion ME2-09De hoofdredacteur kent mijn passie voor Italiaanse producten en het zal u dan ook niet verbazen dat ik ook deze maand weer neerstrijk in dit mooie mediterrane land. In Torino ditmaal, ooit hoofdstad van het hertogdom Savoye, later van het koninkrijk Sardinië en het koninkrijk Italië. Ook al vervult Turijn in politieke zin dan niet meer zo`n betekenisvolle rol, op industrieel gebied is haar importantie onveranderd. Uiteraard zijn in dat licht bezien de autofabrieken van Fiat het meest bekend maar ook een luidsprekerfabrikant die ik nog niet zo lang geleden voor het eerst tegengekomen ben, heeft deze stad als thuisbasis.
lees verder>>

Piega Master One Limited

Gepubliceerd op 28 december 2011
Auteur: Jan de Jeu
Music Emotion ME11-09Hoe transporteer je twee luidsprekers van 60 kilo per stuk naar een luisterruimte op de tweede verdieping van een dertiger jaren woning, wanneer je niet de beschikking hebt over een lift? Waarschijnlijk kunt u het antwoord op deze vraag al wel raden. Juist, je begint er gewoon niet aan. In plaats daarvan laad je ze een voor een op een steekwagentje en rijd je ze naar de op de begane grond gelegen woonkamer.
lees verder>>

Grimm Audio CC1

Gepubliceerd op 26 december 2011
Auteur: Jan de Jeu
Music Emotion ME11-09Losse word clocks kom je vooral tegen in opnamestudio`s. Maar in een land als Japan gebruikt ook menig audiofiel een dergelijk apparaat om de geluidskwaliteit van zijn (sa)cd-speler te verbeteren. Fabrikanten als Marantz, Esoteric en dCS rusten daartoe hun spelers uit met een word clock ingang. Sommige word clock generatoren beschikken tevens over een AES/SPDIF herklok mogelijkheid. Zo ontstaan twee typische toepassingen; het klokken van een stand alone cd-speler met word clock ingang en het herklokken van het digitale signaal tussen een digitale bron (loopwerk, netwerkspeler) en een externe DAC. Een word clock generator met beide mogelijkheden is de CC1 van het Nederlandse bedrijf Grimm Audio.
lees verder>>

Audiolab 8200A en 8200CD

Gepubliceerd op 3 december 2011
Auteur: Jan de Jeu
Music Emotion - ME12-10Begin 2010 was er op Britse internetsites enige opwinding te bespeuren rond een nieuwe dac naar een ontwerp van John Westlake. Een begrijpelijke opwinding wanneer u zich bedenkt dat deze zelfde John Westlake als ontwerper zijn sporen verdiend heeft bij onder andere Pink Triangle (Da Capo), (de originele DACMagic van) Cambridge Audio, Peachtree Audio en Logitech. Inmiddels is de dac leverbaar en wel in de 8200CD en de 8200CDQ van Audiolab.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE