REVIEWJK Acoustics

JK Acoustics Style

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 03 juli 2012 | Fotografie Jan de Jeu | JK Acoustics

Al meer dan dertig jaar resideert in het plaatsje `t Harde op de Veluwe een ontwerper die op audio gebied van alle markten thuis is. Zowel op het terrein van de elektronica als van luidsprekers en accessoires staat hij zijn mannetje. In de audio pers krijgen met name zijn statement cd-spelers, cd-loopwerken, DAC`s, versterkers en luidsprekers veel aandacht. Maar ook in de meer betaalbare segmenten van de hifi heeft Johan Ketelaar het nodige te bieden. Hoog tijd om dit inzichtelijk te maken door zijn meest recente luidsprekertelg aan de tand te voelen.

Uit Music Emotion - Maart 2010

De laatste keer dat ik bij Johan Ketelaar en zijn charmante echtgenote Hennie op bezoek was, was gedurende de `Nationale pick-up dagen` van 2009. De grootste blikvangers waren toen uiteraard, naast de analoge loopwerken die door het beeld schoven, de compromisloos ontworpen Ultimate luidsprekers en versterkers. Maar wat mij vooral trof was dat er ook in het betaalbare segment bij JK Acoustics in `t Harde zo veel moois te zien, te horen en te koop is. Ongeacht of het nu om een phonotrap of een luidspreker gaat.

Natuurlijk kun je, wanneer je de aanschaf van een instap model luidspreker overweegt, kiezen voor een gerenommeerd A merk. Maar waarom zou je niet opteren voor een ontwerp dat ontsproten is aan het brein van een gepassioneerd muziekliefhebber die inmiddels al enkele decennia zijn eigen succesvolle weg kiest. Het is als het verschil tussen confectie en designer kleding. Voor een bedrag dat, in dit geval, niet hoger ligt dan dat van één van de `grote` merken kun je ook kiezen voor een model dat in veel kleinere series gemaakt wordt en wat daarmee een zekere mate van exclusiviteit en de daarmee gepaard gaande uitstraling biedt. Zoals het geval is bij de `Style`, het nieuwste geesteskind van Johan Ketelaar.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF
Let op: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen

EDITORS' CHOICE