REVIEWAudiolab

Audiolab 8200A en 8200CD

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 03 december 2011 | Fotografie Jan de Jeu | Audiolab

Begin 2010 was er op Britse internetsites enige opwinding te bespeuren rond een nieuwe dac naar een ontwerp van John Westlake. Een begrijpelijke opwinding wanneer u zich bedenkt dat deze zelfde John Westlake als ontwerper zijn sporen verdiend heeft bij onder andere Pink Triangle (Da Capo), (de originele DACMagic van) Cambridge Audio, Peachtree Audio en Logitech. Inmiddels is de dac leverbaar en wel in de 8200CD en de 8200CDQ van Audiolab.Uit Music Emotion - December 2010

Wie in de tachtiger jaren de naam Audiolab hoorde - in Nederland en Duitsland op de markt gebracht onder de naam Camtech - dacht meteen aan de 8000A. Een zeer succesvolle Britse geïntegreerde versterker - ontworpen door Philip Swift en Derek Scotland - die al snel gezelschap kreeg van andere cd-spelers, versterkers en een FM tuner. In 1997 kwam het merk in andere handen en werd de naam veranderd in TAG McLaren Audio. Eveneens een roemruchte naam, met name onder liefhebbers van hometheater installaties.

Sinds 2004 timmert het merk, als onderdeel van de International Audio Group, weer aan de weg onder de oude vertrouwde naam Audiolab. Audiolab 8200 Maar niet alleen de naam is vertrouwd. Ook het uiterlijk van de meest recente Audiolab componenten uit de 8200 serie herinnert aan de 8000 serie. Vooralsnog bestaat de lijn uit de 8200A geïntegreerde versterker, de 8200CD cd-speler en de 8200CDQ cd-speler met voorversterker.

In december komen er in deze serie een losse voortrap/eindtrap en 250W monoblocks bij, begin volgend jaar gevolgd door een FM-tuner, cd/dac/voortrap, en daarna verschijnt nog een AV-decoder/ voortrap en eindtrap. Alles bijeen zo’n twaalf verschillende types. De 8200A en de 8200CD staan sinds kort afwisselend op mijn gemodificeerde Creaktiv audiorack in mijn grote luisterruimte en in mijn USM Haller rack in de huiskamer. Van een afstandje lijken ze sprekend op de oude 8000 serie.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

LET OP: genoemde prijzen in het magazine komen mogelijk niet overeen met huidige prijzen

MERK

EDITORS' CHOICE