Artikelen van fotograaf Henk Boot en Marja VanderlooPMC fact.8

Gepubliceerd op 24 november 2011
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME6-10Het merk PMC is vooral bekend van de grote studio monitoren. Deze op het principe van een transmissielijn gebaseerde systemen vallen blijkbaar heel goed in de smaak van zowel muzikanten als opnametechnici en producers want ze zijn in heel veel studio`s te vinden.In 1990 is de Professional Monitor Company, zoals PMC voluit heet, opgezet door Peter Thomas samen met Adrian Loader. Thomas werkte daarvoor bij de BBC en was daar bezig met het ontwikkelen van een luidsprekersysteem dat aan de hoogste eisen kon voldoen. De basis van het te ontwikkelen systeem moest een transmissielijn zijn. Jaren daarvoor had Peter op het gehoor een paar IMF transmissielijn luidsprekers gekocht voor eigen gebruik en hij was weg van de prestaties van dat systeem.
lees verder>>

Dr. Feickert Analogue Blackbird draaitafel

Gepubliceerd op 23 november 2011
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME9-10De naam Chris Feickert en analoog zijn sinds het begin van deze eeuw synoniem. Na een doctoraal studie en een carrière in de chemische industrie neemt de dan 38 jarige Chris in 2002 een radicaal besluit. Hij verlaat de chemie en stort zich geheel op de muziekreproductie. Dat doet hij samen met een legendarische naam in de analoge wereld, Thomas Scheu.
lees verder>>

Doelen Lente Show 2011 - Deel 2

Gepubliceerd op 23 april 2011
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Doelen lente hifi show deel 2 pagina 1 - 22042011
Het was een druk bezochte show dit jaar. De organisatie mag zich gelukkig prijzen met betrekking tot de opkomst, want zowel zaterdag als zondag was het prachtig weer. Toch kwamen er veel bezoekers naar het Doelen complex. Uiteraard was HiFi.nl ook van de partij en deed verslag. Lees hier deel 2 van het showverslag.
lees verder>>

Doelen Lente Show 2011 - Deel 1

Gepubliceerd op 21 april 2011
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Doelen Lente show deel 1 vp - 22042011Het was een druk bezochte show dit jaar. De organisatie mag zich gelukkig prijzen met betrekking tot de opkomst, want zowel zaterdag als zondag was het prachtig weer. Toch kwamen er veel bezoekers naar het Doelen complex. Uiteraard was HiFi.nl ook van de partij en deed verslag. 
lees verder>>

Meridian Sooloos (deel 2)

Gepubliceerd op 28 oktober 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Meridian Sooloos (deel 2)Importeur Viertron verblijdt ons met twee grote koffers met daarin veilig opgeborgen de Sooloos apparatuur. Sooloos is geen samenstelling van losse componenten maar een echt compleet systeem. In dit tweede deel gaan we luisteren naar het systeem.
lees verder>>

TEAC CR-H500NT

Gepubliceerd op 12 augustus 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
TEAC CR-H500NTZijn er alles-in-een audio apparaten op de markt die werkelijk alles bieden wat we tegenwoordig willen hebben? Want wat willen we: mogelijkheden tot het verwerken van analoge en digitale bron signalen, afspelen van cd’s, AM en FM radio ontvangst en dat alles in goede kwaliteit. Daarnaast moet het apparaat er aantrekkelijk uitzien en betaalbaar zijn.
lees verder>>

Het nieuwe luisteren 7 – van analoog naar digitaal

Gepubliceerd op 10 augustus 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Het nieuwe luisteren 7Veel muziekliefhebbers vragen zich af wat ze moeten doen met een overgebleven stapeltje vinyl naast de cd en harddisk collectie. Moet het verkocht worden aan een vinyl aficionado of toch maar bewaard. Aan de andere kant wil de vinyl aficionado ook wel eens zijn muziek mee op stap nemen. Voor beide volgt hieronder een overzicht van de mogelijkheden om vinyl te digitaliseren zodat het op cd, harddisk of draagbare speler tercht kan komen.
lees verder>>

Het nieuwe luisteren 6 – Web Radio

Gepubliceerd op 13 juli 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Het nieuwe luisteren - webradioNaast de mogelijkheden om zelf muziek vanaf een server af te spelen zoals we hebben besproken in voorafgaande delen van Het Nieuwe Luisteren bestaat er nog een manier om muziek te beluisteren. Deze manier is internet radio. Naast de naam internet radio wordt het ook wel web radio, net radio, e-radio, webcasting of streaming radio genoemd. Wat de naam ook is, internet radio heeft een aantal specifieke eigenschappen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE