Artikelen van Ruud JonkerReview Cyrus CDi-XR, Cdt-XR, PSU-XR: leve fysieke media

Gepubliceerd op 10 juli 2023
Auteur: Ruud Jonker
Cyrus CDi-XR, Cdt-XR, PSU-XRDe glorieuze opmars van vinyl nodigt uit tot eenzelfde groei van cd en sacd. In het bezit van fysieke media toont zich de ware bevlogen muziekliefhebber. De industrie heeft dat haarfijn in de gaten. Er worden massaal platenspelers en cd-spelers gebouwd. Dat is ook logisch. De wereld kent een gigantische installed base van grammofoonplaten, cd's en sacd's. Cyrus haakt daar op in. Zij ontwerpen en bouwen onder andere fraaie loopwerken, geintegreerde spelers en bijpassende voedingen.
lees verder>>

Review Bergmann Galder draaitafel met Odin toonarm, DS Audio DS-W2 element en DS-W2 equalizer

Gepubliceerd op 20 februari 2023
Auteur: Ruud Jonker
Bergmann review_15Voor deze review wordt naar de sterren gegrepen. Een droomcombinatie voor de happy few. Maar, het is soms goed om jezelf een keer te verwennen en pas op de plaats te maken voor de middelmatigheid en het onbenul om je heen. Dat kan met een goede draaitafel en een state-of-the-art optical cartridge. Om preciezer te zijn: de Bergmann Galder draaitafel met Odin toonarm, en van DS Audio het DS-W2 element en de DS-W2 equaliser.
lees verder>>

Review Plixir DC voedingen

Gepubliceerd op 3 februari 2023
Auteur: Ruud Jonker
Plixir power cablesEen goede voeding staat binnen de audiowereld steeds meer in de belangstelling. Voor diverse andere vakgebieden is het zelfs puur noodzakelijk. Het zou jammer zijn als je je nachtenlang met je zelfgebouwde radiotelescoop op het universum hebt gericht op zoek naar buitenaards leven. Opeens reageert er een alien die zin heeft in enige interstellaire smalltalk. Het signaal verzuipt vervolgens in de ruis van de telescoopvoeding, waardoor je een mogelijk interessante date mist. De rechtgeaarde audiofiel, die al dolend en in technisch opzicht schuinsmarcherend nabij de ruisdrempel verblijft, mist dan een hele wereld aan details. De gedachte alleen al dat je de helft van de muziek mist waarvoor je betaald hebt. Ondraaglijk.
lees verder>>

Review Modus Audio SPR01 voorversterker en SPA01 eindversterker

Gepubliceerd op 23 januari 2023
Auteur: Ruud Jonker
review Modus AudioHet communicatiescherm in de auto licht op. Thunderbird V zoekt contact... In dit geval een klein piepje dat aangeeft dat er een mail binnenkomt. De afzender is PUUR hifidelity in Zeist. Dat maakt nieuwsgierig, want de heren daar hebben oren aan hun hoofd en zullen geen lawaai maken als een product niet de moeite waard is. Er wordt een verzoek gelezen over het reviewen van een versterkerset. Van Modus Audio, welteverstaan.
lees verder>>

Review Modus Audio SPR01 pre amp and SPA01 power amp

Gepubliceerd op 23 januari 2023
Auteur: Ruud Jonker
review Modus AudioThe communication screen in the car lights up. Thunderbird V seeks contact... In this case, a small beep indicating an incoming mail. The sender is PUUR Hifidelity in Zeist, The Netherlands. This makes you curious, as the gentlemen there have ears on their heads and will not make a fuss if a product is not worthwhile. Next up, a request is read about reviewing an amplifier set. A Modus Audio amplfier set, to be exact.
lees verder>>

Review Thrax Teres, Dionysos, Maximinus: elektronica uit Sofia, such a THRAX

Gepubliceerd op 5 januari 2023
Auteur: Ruud Jonker
Thrax trio_10Plaats delict is dit keer luisterruimte 5, waar de vluchtauto drie grote en zware flightcases heeft afgeleverd met Thrax elektronica: de Thrax Dionysus voorversterker, Teres eindversterker en Maximinus dac. De lege, maar zich nu weer vullende luisterruimte werd verder voorzien van enkele sets met luidsprekers en een aantal kratten met bekabeling en meetapparatuur. Diverse alternatieve dacs, voorversterkers en eindversterkers maken het tijdens de luistersessies mogelijk om te onderzoeken welke bijdrage deze fraaie individuele componenten van het Thrax systeem leveren aan het geluidsbeeld. Benieuwd?
lees verder>>

Review Vibex stroomproducten: Anti shaking experience

Gepubliceerd op 3 januari 2023
Auteur: Ruud Jonker
Vibex review_4Afgelopen maanden lag een van de luisterruimten vol met netblokken en power cables. Sinds de ontdekking dat netblokken invloed kunnen hebben op de geluidsweergave, hebben fabrikanten weer een nieuwe melkkoe gevonden en vliegen de modellen om je oren. Het lot van een audiorecensent is vervolgens om daar weer iets zinnigs over te zeggen. Derhalve is er deze keer aandacht voor het Spaanse Vibex. De toegepaste technologie heeft onder andere te maken met mechanische resonantie-controle. Dat zit in het Latijnse woord vibrare.
lees verder>>

SoundPrism op de Masters Expo

Gepubliceerd op 23 november 2022
Auteur: Ruud Jonker
SoundPrism Masters Expo _9SoundPrism, inmiddels bekend als fabrikant van actieve luidsprekersystemen, slaat de vleugels steeds verder uit. De actieve systemen zijn door de klant vrijwel volledig configureerbaar in vorm, kleur, materialen, drivers, subwoofers en aansturing. Geen wonder dat Etienne, eigenaar van het bedrijf, de succesvolle stap heeft genomen naar de custom install wereld, waar maatwerk systemen een plaats vinden in appartementen, villa's, conferentie-locaties, hotels, boardrooms en jachten. Tijd om dus aanwezig te zijn bij Nederlands grootste netwerkevent in de vorm van de Masters Expo, alwaar SoundPrism exposeert.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE