Artikelen van Ruud JonkerHi-Visit Helios in Haarlem: ATC laat de zon schijnen

Gepubliceerd op 20 oktober 2020
Auteur: Ruud Jonker
HiVisit HeliosHelios Pro Audio Solutions in Haarlem is een van de oudste en bekendste pro audio toeleveranciers in Nederland. Onder de vlag van Helios vind je in dezelfde Noord-Hollandse hoofdstad ook het importeurschap van onder meer ATC, en dan zowel voor de consument als voor de professionele markt. Ruud Jonker ging op bezoek bij Ulmt van der Linden en Sjoerd Wijdoogen om bij te praten over Helios, ATC en meer.
lees verder>>

Review: Final 15 - finale innovatie

Gepubliceerd op 16 oktober 2020
Auteur: Ruud Jonker
Final 15Final heeft een reeks nieuwe elektrostaten in de markt gezet. Het is een revolutionaire stap en zeker geen evolutionaire voortzetting van vroegere generaties modellen. In de kern is Final een uiterst innovatief bedrijf dat continue bezig is om oplossingen te vinden voor de fundamentele uitdagingen die inherent zijn aan het simpele basisprincipe van een elektrostaat. De nieuwe modellen nemen feitelijk gezien afstand van wat er zoal in de markt is. Gezien de vrijwel volledig nieuwe techniek is het niet onredelijk om over de elektrostaat next level te spreken. Reden om het huidige topmodel, zijnde Model 15, te beluisteren. Daar wachten verrassingen.
lees verder>>

Review: Final 15 - Final Innovation

Gepubliceerd op 16 oktober 2020
Auteur: Ruud Jonker
Final 15Final has launched a new series of electrostatic loudspeakers. It is a revolutionary step and certainly not an evolutionary continuation of earlier generations of models. At its core, Final is a highly innovative company that is constantly working to find solutions to the fundamental challenges inherent in the simple basic principles of an electrostatic panel. The new models actually distance themselves from what is on the market. Given the almost completely new technology, it is not unreasonable to speak about the electrostatic loudspeaker next level. A firm reason to listen to the current top model, being Model 15. Surprises await there.
lees verder>>

Review: Grimm SQM interlink

Gepubliceerd op 24 augustus 2020
Auteur: Ruud Jonker
Grimm SQM audiokabelsSQM staat voor Star Quad Master. Deze kabel is beschikbaar als interlink. Zowel met Neutrik gold-pinned xlr-connectoren voor symmetrische aansluitingen, als een ongebalanceerde versie met WBT NextGen connectoren. Ook is deze SQM beschikbaar als luidsprekerkabel. Dat zal in een aantal gevallen, gezien de interne architectuur van de kabel, uitstekend kunnen werken. In deze review gaan we aan de slag met de SQM interlink.
lees verder>>

Review: KR Audio Electronics P135-MC pre-amp

Gepubliceerd op 4 augustus 2020
Auteur: Ruud Jonker
KR Audio Electronics P135-MC voorversterker Sometimes, reviewing audio components is a serious and exhausting job. Therefore it would be reasonable to shift your retirement to an earlier age. The age of forty would be convenient. The problems involve lifting heavy power amplifiers and build up some defense against too colorful and enthousiastic marketing insights. Cables based on quantum physics and weird architectures promising transcedent experiences when listening to music. But, there are many audio companies building decent products and are humble and honest in their marketing approach. KR Audio Electronics from the Chech republic is an example. Still located in the old Tesla factory, they shipped the new P135 pre amplifier to the listening rooms, located in the Amsterdam metropolitan area.
lees verder>>

Vakantiegeldactie bij Stassen: The Phonar EdMa Experience

Gepubliceerd op 29 juli 2020
Auteur: Ruud Jonker
Zomervisit StassenVanwege het virus zijn ondernemers bezig om hun klanten op alternatieve manieren te benaderen. Bij HIFI.NL zijn we daarom een Zomervakantie bij de Dealer-serie gestart om, samen met de winkeliers, de aandacht te vestigen op interessante aanbiedingen, audiosets waar de consument wellicht aan voorbij loopt, en anderhalvemeterevenementen. In deze editie aandacht voor Stassen in Tegelen. Daar staan namelijk enkele audiosystemen die net buiten de mainstream vallen, maar ongekende prestaties leveren. Om veel langer van te kunnen genieten dan wanneer het vakantiegeld wordt uitgegeven aan twee weekjes op een resort.
lees verder>>

Review: KR Audio Electronics P135-MC voorversterker

Gepubliceerd op 21 juli 2020
Auteur: Ruud Jonker
KR Audio Electronics P135-MC voorversterker Recensenten hebben over het algemeen een zwaar leven en met pensioen gaan rond je veertigste zou dan ook politiek haalbaar moeten zijn. De oorzaak ligt, naast het tillen van te zware versterkers, in het van je afslaan van de marketingbabbels en het zoeken naar de objectieve waarheid achter producten en diensten. De consument is uiteindelijk niet gediend met vage verwijzigingen naar de kwantummechanica. Maar soms brengt de post een apparaat van een bedrijf dat zich niet te buiten gaat aan techno-babbels, marketing hypes en overkokend account management. In alle bescheidenheid werd de nieuwe KR Audio Electronics P135-MC voorversterker hier afgeleverd.
lees verder>>

Op vakantie bij de dealer: Rhapsody in Hilversum

Gepubliceerd op 8 juni 2020
Auteur: Ruud Jonker
Zomervakantie bij RhapsodyVanwege het virus zijn ondernemers bezig om de klanten op alternatieve manieren te benaderen. HIFI.NL is daarom deze zomervakantierubriek gestart om, samen met winkeliers, de aandacht te vestigen op interessante aanbiedingen en anderhalvemeterevenementen. In deze editie aandacht voor Rhapsody in Hilversum, waar een zomerse aanbieding geldt die nauwelijks valt te negeren...
lees verder>>

EDITORS' CHOICE