Artikelen van Ruud JonkerReview Angstrom ZDA71 DAC: aantrekkelijk geluidsbeeld

Gepubliceerd op 31 juli 2022
Auteur: Ruud Jonker
Review Angstrom ZDA71_1De ZDA71 is een dac die ook verkrijgbaar is met een ingebouwde streamer. De hardware voor deze streamer is ontwikkeld door het Italiaanse M2TECH, maar alle software is geschreven op basis van specificaties van Angstrom. Er zijn absoluut converters in deze wereld die technisch gezien nog verder gaan. Maar er zijn minder converters in deze wereld die verder gaan in het triggeren van beleving, betrokkenheid en in het in hogere mate communiceren van een zo intensief mogelijke ervaring met muziek.
lees verder>>

Review Bowers & Wilkins 803D4: In navolging van Ken

Gepubliceerd op 29 juli 2022
Auteur: Ruud Jonker
Bowers & Wilkins 803D4_4De laatste incarnatie van de Bowers & Wilkins 803 is al enige tijd beschikbaar (een klein jaar geleden deden we verslag van de introductie bij Poulissen én waren we bij de lancering in Abbey Road Studio in Londen, red.). In de vorm van de D4 (de vierde generatie) werd voor deze review de kleinste vloerstaander uit de serie beluisterd. De Bowers & Wilkins 803D4 is ook het kleinste model met de zogenaamde Turbine Head.
lees verder>>

HiVisit Audio Note bij Stassen: Design in the absolute sense

Gepubliceerd op 26 april 2022
Auteur: Ruud Jonker
Audio Note bij Stassen_7In de zomer van 2020 schreef ik een HiVisit bij Stassen in Tegelen. Tijdens dat bezoek, uiteraard op deze website te lezen, werden al vervolgafspraken gemaakt, want Audio Note UK zou overvliegen om een demonstratie te geven van nieuwe producten. Vandaag, een kleine twee jaar later, zijn we daarom terug in Tegelen. Het laat zich raden wat de oorzaak is geweest van deze vertraging.
lees verder>>

Review Angstrom Stella voor- en eindversterkercombinatie

Gepubliceerd op 2 maart 2022
Auteur: Ruud Jonker
Angstrom Stella_14Na de review van de Angstrom ZIA100 Integrated amplifier is het tijd om de hogere series te beluisteren. De ZIA100 is een highlight in de prijsklasse rond de 10K. Dat komt door een aantal redelijk unieke eigenschappen, die je niet zo snel in andere versterkers aan zult treffen. In de hogere series vinden we de Stella SMA180 mono eindversterkers en de Orion voorversterker. Die set gaat over de toonbank voor rond de 85K...
lees verder>>

Review Magico A5

Gepubliceerd op 13 februari 2022
Auteur: Ruud Jonker
2019-12-09 Magico A5Magico's A-series is genoegzaam bekend. Naast de A1 en A3 is de A5 het grotere flagship model. De bedoeling was om een betaalbare serie luidsprekers in de markt te zetten, met prestaties die een Magico waardig zijn. Het vereist een hoogwerker om die dingen binnen te krijgen. Voor deze review werd daarom gebruik gemaakt van de faciliteiten van AudioXperience in Nuenen.
lees verder>>

Review Angstrom ZIA100 Integrated: love at first sight

Gepubliceerd op 1 februari 2022
Auteur: Ruud Jonker
Angstrom ZIA100 review _5Veel lezers zullen een favoriet audiocomponent hebben. Een vintage draaitafel die bovengemiddelde prestaties neerzet, een versterker die ver boven het prijsniveau presteert of een setje desert island kabels dat je nooit in de steek laat. Gedurende de hele audiogeschiedenis zijn er af en toe componenten gebouwd die uitzonderlijk presteren. Je moet deze witte raven alleen even weten te vinden. Ook vandaag de dag komen er af en toe van die apparaten langs die een absolute meerwaarde hebben boven het meeste dat in de markt beschikbaar is. In de luisterruimte staat de Angstrom ZIA100 Integrated amplifier. Relatief onbekend en van een Italiaanse producent. Komt deze versterker ook op de shortlist te staan van superieure audiocomponenten?
lees verder>>

HiVisit: Estelon Forza bij Rhapsody

Gepubliceerd op 14 januari 2022
Auteur: Ruud Jonker
Estelon Forza bij Rhapsody_1Centraal in deze eerste aflevering van een tweeluik staat de Estelon Forza luidspreker. Rhapsody in Hilversum organiseerde verschillende shows rondom deze creatie, waarbij de aansturing steeds verschillend was. In deel I gaan we in op de luisterimpressie en op wat deze luidspreker kan en doet, waarbij we expliciet vermelden dat het niet om een volwaardige review gaat. In deel II, op de volgende pagina, gaan we in gesprek met een aantal belanghebbenden rondom deze Forza, de aansturing én de gebruikte audioracks.
lees verder>>

Review Hijiri: sterke Japanse leider in power cables

Gepubliceerd op 2 januari 2022
Auteur: Ruud Jonker
Hijiri_3In de luisterruimte bevinden zich een aantal exemplaren van Combak's nieuwe Hijiri power cords. De top-of-the-line Takumi SMT-20 en de Nagomi DCH-15. Niet zomaar uw volgende run-of-the-mill power cord. Maar, als kleine specialistische Japanse high-end bedrijven met iets bezig gaan, dan kun je dat het beste maar heel serieus nemen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE