Artikelen van Ruud JonkerHi-Visit STS: grammofoonplaat, cd, tape en vinyl

Gepubliceerd op 4 januari 2021
Auteur: Ruud Jonker
Hi-Visit STSSTS bestaat 40 jaar. Een jubileum dat slechts op een bescheiden manier gevierd kan worden. De High End in Munchen had bijvoorbeeld een van de highlights moeten worden, maar die show werd uiteraard gecanceld. STS is vooral bekend in de wereld van de opnametechniek. De resultaten worden verkocht in de vorm van grammofoonplaten, cd’s en tapes. Allemaal interessant natuurlijk, en aanleiding voor deze Hi-Visit.
lees verder>>

Review Tiglon TPL-2000A: Power Cable Innovation

Gepubliceerd op 22 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
2020-11-27 Tiglon CablesTiglon is een in Nederland redelijk onbekend Japans high-end bedrijf dat luidsprekerstands, vibratiedempers en audiokabels bouwt. Het merk introduceerde een nieuwe technologie om kabels te voorzien van een effectieve bescherming tegen EMI. Als een totale verrassing werd een netkabel uit het assortiment van deze fabrikant rechtstreeks vanuit Japan naar de luisterruimte gezonden. Japan is het audioland pur sang. Een belangrijke reden om dit soort gespecialiseerde producten serieus te nemen.
lees verder>>

Review: Van Medevoort vM ED 7.2 - Zeer goed & betrouwbaar

Gepubliceerd op 18 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
Review: Van Medevoort vM ED 7.2Van Medevoort ontwerpt en bouwt apparatuur van een bovengemiddeld kwaliteitsniveau. Degelijke spullen die heel lang meegaan en die, spreekwoordelijk, tot in lengte van dagen repareerbaar zijn. De duurzaamheidsstroming. Het bedrijf heeft dan ook een trouwe schare aanhangers. De vM ED 7.2 is de nieuwe elektrostatische luidspreker. Tijd om daar eens naar te luisteren.
lees verder>>

Achtergrond: de werking van power cables

Gepubliceerd op 13 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
2020-11-27 Tiglon CablesHet onderstaande artikel belicht de werking van power cables en waarom we menen verschillen waar te nemen. Zie het artikel vooral als een niet volledige en erg beknopte samenvatting van de uitgebreide kennis die aanwezig is over zulke kabels. De bedoeling is om consumenten aan het denken te zetten over hoe power cables werken.
lees verder>>

Hi-Visit Very Fine Solutions: Thrax Audio

Gepubliceerd op 4 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
Hi-Visit Very Fine SolutionsTerwijl de samenleving in de greep van het virus is, biedt Hifi.nl de importeurs en dealers enige hulp in de vorm van de Hi-Visits. Een formule die ervoor zorgt dat audiobedrijven niet uit het vizier van de muziekliefhebbers verdwijnen, binnen het gegeven dat een fysiek bezoek aan winkels even wat moeilijker is. Voor deze editie gaat de reis over de grens. Net buiten de Antwerpse ring, in de buurt van deSingel (onder andere met het Koninklijk Conservatorium en het bouwcentrum), resideert Very Fine Solutions.
lees verder>>

Hi-Visit: PUURavd in Oostzaan

Gepubliceerd op 29 november 2020
Auteur: Ruud Jonker
Kroma bij PUURavdTerwijl de samenleving in de greep van het virus is, biedt HIFI.NL de importeurs en dealers enige hulp in de vorm van de bekende Hi-Visits. Een formule die ervoor zorgt dat audiobedrijven niet uit het vizier van de muziekliefhebbers verdwijnen, binnen het gegeven dat een fysiek bezoek aan winkels even wat moeilijker is. Voor deze editie worden de gps-data van Oostzaan ingevoerd, alwaar PUURavd een zeer ruime showroom heeft.
lees verder>>

Hi-Visit Helios in Haarlem: ATC laat de zon schijnen

Gepubliceerd op 5 november 2020
Auteur: Ruud Jonker
HiVisit HeliosHelios Pro Audio Solutions in Haarlem is een van de oudste en bekendste pro audio toeleveranciers in Nederland. Onder de vlag van Helios vind je in dezelfde Noord-Hollandse hoofdstad ook het importeurschap van onder meer ATC, en dan zowel voor de consument als voor de professionele markt. Ruud Jonker ging op bezoek bij Ulmt van der Linden en Sjoerd Wijdoogen om bij te praten over Helios, ATC en meer.
lees verder>>

Review: Vivid Kaya S12 - Holografische realiteitsbeleving

Gepubliceerd op 29 oktober 2020
Auteur: Ruud Jonker
2020-09-25 VividAudio KayaS12Wie naar een Vivid luistert, beleeft iets nieuws. Een volgende stap in de richting van realistisch geluid. Het verschil tussen luisteren naar je hifi-apparatuur of luisteren naar de muziek. De Vivid Kaya S12 is een mini-monitor. Lijkt onschuldig, heeft een niets-aan-de-hand uitstraling en een zekere mate van aaibaarheid. Eenmaal binnen manifesteert zich de ware aard. Wellicht vergelijkbaar met je schoonmoeder. Derhalve dus een kennismaking.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE