Artikelen van Menno BonnemaDe Keuze van Kroese: Benedict October, And Then The Ocean

Gepubliceerd op 16 mei 2024
Auteur: Menno Bonnema
benedict octoberHet werd tijd: eindelijk een productie van eigen bodem in deze rubriek. Benedict October zal nog niet bij veel lezers een bel doen rinkelen, maar daarvoor is deze wekelijkse review dan ook mede bedoeld. Met zijn tweede album And Then The Ocean levert deze artiest namelijk een veelbelovend werk af.
lees verder>>

De Keuze van Kroese: review Taylor McCall, Mellow War

Gepubliceerd op 9 mei 2024
Auteur: Menno Bonnema
Taylor McCall, Mellow War_2Onlangs kwam de Amerikaanse countryster Kacey Musgraves in Paradiso langs om ons Nederlanders te laten horen hoe mooi en tijdloos country music kan klinken. Maar voor de liefhebbers is er nog zo veel meer te ontdekken. Neem nou het derde album van de hier totaal onbekende Taylor McCall: Mellow War.
lees verder>>

De Keuze van Kroese: review Maggie Rogers, Don't Forget Me

Gepubliceerd op 25 april 2024
Auteur: Menno Bonnema
Maggie Rogers_1Maggie Rogers, meer dan tien miljoen luisteraars per maand op Spotify; heb ik iets gemist? Tot afgelopen week had ik nog nooit van deze Amerikaanse singer-songwriter gehoord. Ik ga me maar weer eens achter de 'lijfspreuk' van Martin bril schuilen: een mens mist meer dan dat-ie meemaakt! Zoals het buitengewoon succesvolle optreden dat Rogers met band verleden jaar nog in Paradiso gaf, zo lees ik nu achteraf in een Oor-recensie…
lees verder>>

De Keuze van Kroese: The Serenes, Back to Wonder (lp)

Gepubliceerd op 18 april 2024
Auteur: Menno Bonnema
The Serenes Back to WonderEénendertig jaar na de release van Back to Wonder van The Serenes verschijnt het album voor het allereerst ook op vinyl - bij gelegenheid van Record Store Day. Destijds al omschreven als tijdloze gitaarmuziek, nu zijn we vooral benieuwd of het album er inderdaad nog steeds toe doet. Terug naar het wonder…
lees verder>>

De Keuze van Kroese: review Phosphorescent, Revelator

Gepubliceerd op 11 april 2024
Auteur: Menno Bonnema
Phosphorescent - RevelatorZes jaar na het album C'est La Vie verschijnt opvolger Revelator van Phosphorescent. Phosphorescent is de artiestennaam van de Amerikaanse singer-songwriter Matthew Houck. Houck gaat vrolijk -nou ja, vrolijk- door waar hij op zijn laatste album mee eindigde: het maken van prachtige alt-country muziek.
lees verder>>

Review Audiolab 7000 Series met de Canton Vento 30

Gepubliceerd op 2 april 2024
Auteur: Menno Bonnema
2023-02-03 Audiolab7000series_2Al bijna een jaar terug bracht Audiolab de nieuwe 7000 Series uit. Die lijn bestaat uit de 7000A geïntegreerde klasse AB versterker, de 7000CDT CD-loopwerk en de 7000N Play netwerkspeler. Een verrassend veelzijdig trio. Hoog tijd om dit drietal eens uitgebreid te gaan beluisteren in combinatie met de Canton Vento 30 monitor luidsprekers, want ook in 2024 is het voor Audiolab een heel courante serie.
lees verder>>

De Keuze van Kroese: review Air, Moon Safari 25th Anniversary Explorer Edition

Gepubliceerd op 28 maart 2024
Auteur: Menno Bonnema
Moon Safari_1Om de 25ste verjaardag van hun baanbrekende debuut te vieren, brengt het Franse duo AIR deze driedubbele versie van Moon Safari uit. Deze nieuwe uitgave bevat onuitgebracht materiaal van hun legendarische debuut.
lees verder>>

Review MoFi 10 Sourcepoint: boekenplankspeaker in klerenkastformaat imponeert

Gepubliceerd op 27 maart 2024
Auteur: Menno Bonnema
2022-11-10 MoFiSourcePoint10_2De MoFi Sourcepoint 10 is de eerste luidspreker die de Amerikaanse audiofabrikant MoFi Electronics (MoFi) op de markt brengt. Door de legendarische ontwerper Andrew Jones in te zetten, heeft het bedrijf er geen half werk van willen maken. Sterker nog, de gloednieuwe MoFi Sourcepoint 10 wil als monitorspeaker nieuwe grenzen stellen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE