Artikelen van Max DelissenReview Bowers & Wilkins 801 D4 Signature: perfectie geperfectioneerd

Gepubliceerd op 12 juli 2023
Auteur: Max Delissen
Bowers & Wilkins 801 D4 Signature_3Toen ik de vraag kreeg of ik de nieuwe Bowers & Wilkins 801 D4 Signature luidsprekers wilde recenseren zat daar meteen de uitnodiging bij om de luistersessie te laten plaatsvinden op het Nederlandse hoofdkwartier van Bowers & Wilkins. De mogelijkheid om de nieuwe Signature versie ter plekke met de 'gewone' 801 D4 te kunnen vergelijken was de kers op de reeds verrukkelijke taart.
lees verder>>

Review Naim New Classic 200 Serie: Gemoderniseerde Naim sound, nieuw design, nog meer gebruiksgemak

Gepubliceerd op 14 juni 2023
Auteur: Max Delissen
2023-01-04 NaimAudioNewClassicTijdens de introductie van de Classic 200 Serie van Naim wist ik met een beetje geluk al in een vroeg stadium beslag te leggen op een complete set van deze opmerkelijke nieuwe modellen. Bij die lancering had ik al een impressie opgedaan, maar er gaat natuurlijk niets boven een uitgebreide review vanuit de eigen luisterruimte. De afgelopen weken heb ik de set in verschillende samenstellingen (namelijk met en zonder de optionele voeding) aan de tand gevoeld, en dat is zowel een vertrouwde als verrassende ervaring geworden.
lees verder>>

Review Dynaudio Focus 10: draadloze actieve streaming luidsprekers

Gepubliceerd op 9 juni 2023
Auteur: Max Delissen
Review Dynaudio Focus 10_3In de loop der jaren hebben er al aardig wat Dynaudio luidsprekers in mijn luisterruimte gestaan voor recensies. Als ik de teksten die ik over die logeerpartijen schreef er nog eens bij pak, dan is de rode draad in al die verhalen dat ik dikke vrienden ben met het muzikale gedachtengoed van dit oude en eerbiedwaardige Deense merk. De Focus 10 die de afgelopen weken in Casa Delissen verbleef is daarop geen uitzondering, maar het zou zonde zijn om het bij die constatering te laten...
lees verder>>

Review Pass Labs XP-12 en X150.8 voor- en eindversterker: potentiële erfstukken

Gepubliceerd op 7 mei 2023
Auteur: Max Delissen
Pass Labs_6De Pass Labs XP-12 voorversterker en de X150.8 eindversterker hebben een aantal weken bij mij gelogeerd voor deze recensie. De XP-12 is al een paar jaar op de markt, en de X150.8 werd begin 2022 voor het eerst aan het publiek getoond. Het gaat deze keer dus niet om een primeur, eerder om een diepgaande nadere introductie van wat je 'de instap' in de Pass Labs wereld van losse voor- en eindversterkers zou kunnen noemen.
lees verder>>

Review Lumin U2: indrukwekkende streamer met handige extra's

Gepubliceerd op 25 april 2023
Auteur: Max Delissen
2023-02-23 LuminU2De nieuwe Lumin U2 streamer werd eind februari aan de Nederlandse pers gepresenteerd. Helaas moest ik door ziekte verstek laten gaan, maar collega Jamie Biesemans schreef een uiterst lezenswaardig verslag van zijn gesprek met Lumin marketingmanager Angus Leung. Ik wist toen al dat de U2 streamer mijn kant op zou komen voor deze review, dus toen de vertegenwoordiger van de importeur hem twee weken later kwam brengen stond ik er redelijk blanco in, qua achtergrondinformatie. En dat vind ik op zich niet eens zo'n heel gek uitgangspunt.
lees verder>>

Review PrimaLuna EVO100 Tube Phono Preamplifier: 20 years in the making

Gepubliceerd op 10 maart 2023
Auteur: Max Delissen
PrimaLuna EVO100 Tube Phono Amplifier_11At the beginning of October 2022, one week before the Dutch Audio Event, I received a message from Herman van den Dungen of PrimaLuna. He asked me to pick up a new member of the PrimaLuna family at the end of the show, at the booth of More Music, his Benelux distributor. It turned out to be the EVO100 Tube Phono Preamplifier. "Just listen to it for a while and tell me what you think," Herman said.
lees verder>>

Review PrimaLuna EVO100 Tube Phono Preamplifier: een ontwerp 20 jaar in de maak

Gepubliceerd op 10 maart 2023
Auteur: Max Delissen
PrimaLuna EVO100 Tube Phono Amplifier_3Begin oktober 2022, een week voor het Dutch Audio Event, kreeg ik een bericht van Herman van den Dungen van PrimaLuna. Hij vroeg me of ik aan het eind van de laatste dag van de show de nieuwe telg van de PrimaLuna familie wilde ophalen in de kamer van More Music, zijn Benelux distributeur. Het bleek te gaan om de EVO100 Tube Phono Preamplifier. "Luister er maar eens een tijdje naar en vertel me wat je ervan vindt", zei Herman. Nou, dat was bepaald niet aan dovemansoren gericht!
lees verder>>

Productpresentatie: Nieuwe Naim Classic 200 en Focal Vestia Series bij Latham Audio

Gepubliceerd op 27 februari 2023
Auteur: Max Delissen
Focal en NaimOp donderdag 16 en vrijdag 17 februari jl. werd bij Latham Audio in Alphen (NBr.) een bijeenkomst voor de pers gehouden in verband met de introductie van de 200 Serie in de New Classic lijn van het Britse elektronicamerk Naim Audio, én de Vestia serie van het Franse luidsprekermerk Focal. Tijdens het event werd ook gesproken over de recente samenvoeging van de twee merken, en de rol die importeur Latham Audio daarin gaat -of liever gezegd: blijft- spelen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE