Artikelen van Max DelissenReview Auralic Altair G2.1: geweldige streaming DAC with benefits

Gepubliceerd op 1 september 2021
Auteur: Max Delissen
Auralic Altair G2.1Toen ik, vanwege het vertalen van een persbericht, een paar maanden geleden onder embargo te horen kreeg dat Auralic met een Altair G2.1 streaming DAC zou komen kon ik het niet nalaten om meteen een exemplaar vast te leggen voor een recensie. Als tevreden bezitter van een Auralic Altair G1 zou ik immers een goed vergelijk kunnen maken tussen de mijne en zijn nieuwe grote broer. Vol verwachting klopte mijn hart…
lees verder>>

Review Sonus faber Maxima Amator: luxueus Italiaans design met high-end sound

Gepubliceerd op 14 augustus 2021
Auteur: Max Delissen
2020-11-30 SonusFaberMaximaAmatorIn het voorjaar was ik te gast bij Fine Sounds Benelux, de nieuwe naam van de toen net door McIntosh overgenomen importeur Savor Audio, die in Nederland de high end hifi-merken McIntosh, Sumiko en Sonus faber vertegenwoordigt. Mijn bezoek had te maken met de review van een nieuwe voorversterker en monoblokken van McIntosh, die inmiddels in één van de andere Nederlandse hifi-periodieken is verschenen. Wegens een snel naderende deadline vond de beluistering van die versterkers op lokatie in Geldermalsen plaats. En hoewel ik vanwege de aanwezigheid van nogal wat variabelen liever thuis had geluisterd vond ik de hernieuwde kennismaking met Rob Hullekes en zijn team óók belangrijk. Bovendien bleken ze het in dat kantoren-verzamelpand aan de A15 behoorlijk goed voor elkaar te hebben wat betreft de luisteromstandigheden. De voor mij opgestelde set klonk glorieus, met naast de nieuwe McIntosh versterkers een zeer prominente rol voor de nieuwe Sonus faber Maxima Amator. Zo prominent zelfs dat ik ter plekke een balletje opgooide bij HIFI.NL voor een review van deze prachtige Italiaanse zuiltjes. Dat balletje werd gelukkig opgevangen, zie hier het resultaat.
lees verder>>

Review SkyAnalog G-1, G-2 en G-3 MC Elementen: nieuw analoog supertrio

Gepubliceerd op 4 juli 2021
Auteur: Max Delissen
Review SkyAnalogHet gebeurt niet vaak meer dat ik het verzoek krijg om een element te recenseren. Laat staan drie elementen van hetzelfde merk. Importeurs zijn er kennelijk niet meer zo happig op om -vaak kostbare- elementen op te sturen en ze daarna gebruikt en dus gedeeltelijk afgeschreven terug te ontvangen. Bovendien zijn er steeds minder collega-recensenten die zich nog bezighouden met de edele kunst van het plaatjesdraaien. Des te leuker was het dus dat Wim Noppers van importeur City Audio Trade de redactie van HIFI.NL benaderde met de vraag of er iemand naar de pas door hem aan zijn assortiment toegevoegde elementen van SkyAnalog kon luisteren. Spekkie naar mijn bekkie, en na wat op en neer mailen over de inspeelstrategie arriveerde als eerste de SkyAnalog G-1 in Casa Max. Dat was het begin van een interessante testperiode met verrassende bevindingen.
lees verder>>

Review: Elipson Heritage XLS 15 luidspreker - moderne techniek in een vintage jasje

Gepubliceerd op 8 juni 2021
Auteur: Max Delissen
Elipson Heritage XLS15Toen ik onze hoofdredacteur het voorstel deed om de gloednieuwe Elipson Heritage-modellen te recenseren kreeg ik snel akkoord. Zo snel zelfs dat importeur AVtunes mijn enthousiasme een beetje moest temperen. Ze waren in de maak, maar door grote wereldwijde belangstelling nog heel even niet leverbaar. Toen het eenmaal zo ver was en ik een grotendeels ingespeeld paartje thuis afgeleverd kreeg, begon een interessante maar soms ook onverwacht veeleisende reis naar 'ouderwets lekker muziek luisteren anno 2021'.
lees verder>>

Review: Hegel V10 MM/MC Phonotrap - Analoge Primeur uit Oslo

Gepubliceerd op 3 juni 2021
Auteur: Max Delissen
2021-01-07 Hegel V10 PhonoHet Noorse high end hifi-merk Hegel brengt met de V10 na bijna 30 jaar haar eerste phonotrap op de markt. Het is een bijzonder ontwerp waarin slimme oplossingen zijn bedacht om de klankmatige kernwaarden van Hegel ook op het wat minder voorspelbare speelveld van de mechanische analoge muziekweergave te garanderen. Of dat gelukt is? Lees verder!
lees verder>>

Hi-Visit: Listening Matters en de Veddan Origin

Gepubliceerd op 3 maart 2021
Auteur: Max Delissen
HiVisit Listening Matters en VeddanNadat ik in juni al een keer te gast was bij Listening Matters in Den Haag kreeg ik in november opnieuw een uitnodiging om deze fraaie high-end hifi winkel te bezoeken, nu in het kader van de Maand van de HIFI. Dat ik op de eerste dag van de inmiddels extra tweede maand voor de tweede keer naar Den Haag mocht rijden had te maken met een zeer bijzonder project waar Listening Matters haar medewerking aan had verleend, namelijk de actieve Origin luidsprekers van het Nederlandse Veddan. 
lees verder>>

Review: Jern 11 - IJzersterk design uit Denemarken

Gepubliceerd op 17 januari 2021
Auteur: Max Delissen
JERN 11Of ik zin had om een paartje Jern luidsprekers te recenseren was de vraag vanuit de hoofdredactie. Ik moest even op internet kijken voor het opfrissen van het geheugen. Want je hoort zoveel namen. Maar toen ik ze zag stemde ik snel toe. Ja leuk, laat maar komen! Ik kende ze dus alleen virtueel, en had tijdens het websurfen wel eens een foto gezien, maar de twee doosjes die Ed Doggen van Daluso bij me naar binnen droeg bevatten toch nog een plezierige verrassing.
lees verder>>

Review: KEF LS50 Meta

Gepubliceerd op 17 december 2020
Auteur: Max Delissen
2020-09-21 KEF LS50 MetaToen ik eerder dit jaar persberichten voorbij zag komen over de nieuwe KEF LS50 Meta maakte zich een soort kinderlijke opwinding van me meester. Deze opvolger van mijn geliefde LS50 beloofde een zeer interessante evolutie, en dus wilde ik een paartje in huis om ze te recenseren. Want als er iemand was die dat kon, zo maakte ik mezelf wijs, dan was ik het wel. Ik luisterde immers al bijna 8 jaar naar zijn illustere voorganger. Dat pleidooi was bij HIFI.NL niet aan dovemansoren gericht, en dus werd het paartje dat reeds bij collega Jamie Biesemans stond te wachten op beluistering in goed collegiaal overleg naar Eindhoven doorgestuurd. Het werden een paar zeer interessante weken…
lees verder>>

EDITORS' CHOICE