Artikelen van Kilian BakkerZo positioneer je luidsprekers

Gepubliceerd op 20 maart 2016
Auteur: Kilian Bakker
positioneringIedereen weet, dat bij het zoeken naar een nieuwe woning, de locatie uiterst belangrijk is. Voor de juiste opstelling van luidsprekers geldt eigenlijk hetzelfde ....
lees verder>>

Bel Canto C7R DAC-Receiver

Gepubliceerd op 19 september 2012
Auteur: Kilian Bakker
Bel canto CR7Voor mooi uitgevoerde, compacte apparatuur heb ik persoonlijk altijd een zwak gehad. Denk aan de electronica van Quad en Cyrus, of de uit productie zijnde Linn LK lijn. De Moth versterkers (ontworpen door Stan Curtis himself) mochten er ook wezen. Stuk voor stuk Britse ontwerpen maar ook Bel Canto uit de Verenigde staten biedt 'compact & clever', plus een fikse dosis connectivity. De nieuwe C7R DAC-receiver is daar een goed voorbeeld van.
lees verder>>

HiFi.nl Weektip: Poortwachter

Gepubliceerd op 26 maart 2012
Auteur: Kilian Bakker
Wharfedale Diamond 10.5 (c) Xingo (c) Xingo (c) XiVanaf deze week gaan we de bekende en altijd zeer goed gelezen HiFi.nl weektips herpubliceren. Een rubriek die dankzij de gevarieerde en relevante content ook vandaag de dag nog altijd zeer actueel is. We gaan er dan ook opnieuw een hoekje op de voorpagina voor inrichten. Om de serie opnieuw af te t...
lees verder>>

Bel Canto CD3T

Gepubliceerd op 9 januari 2012
Auteur: Kilian Bakker
Bel Canto CD3T (c) XingoHet bescheiden formaat van de eOne `schoenendoos` behuizing heeft Bel Canto eigenaar en hoofdontwerper John Stronczer er nooit van weerhouden om de kleine kastjes royaal te bedelen met goed uitgedokterde circuits. Het nieuwste Bel Canto Design familielid is daar een goed voorbeeld van; een fraai CD-loopwerk met een hoogwaardig loopwerk, hoge mate van databuffering en twee gedegen digitale uitgangen. Het draagt de naam CD3T en scoort qua uiterlijk goed op de punten vormgeving en afwerking. Klein maar fijn is zeer van toepassing op deze Amerikaanse schijfuitlezer.
lees verder>>

HiFi.nl weektip: Geheugensteun

Gepubliceerd op 3 januari 2012
Auteur: Kilian Bakker
Varta MempackWanneer een tuner, voorversterker of CD-speler onverhoopt aan geheugenverlies lijdt of de opstartprocedure onvolledig wordt doorlopen, kan het zijn dat de back-up voeding van de geheugen chip het laat afweten. Een dergelijke `nood voeding` bestaat meestal uit een accupak of een soort elco.De levensd...
lees verder>>

Recensie Marantz CD6004

Gepubliceerd op 7 november 2011
Auteur: Kilian Bakker
Marantz CD6004Marantz heeft sinds de tweede helft van de jaren `80 een gedegen reputatie hoog te houden wat betreft robuuste en hoogwaardige CD-spelers. Dat het nieuwe CD6004 model één trede boven de instap-5000 serie staat, laat zich niet raden uit het voorkomen of de weergave. Zonder auditie, dus puur als waarneming vanuit de prijs zou men deze speler wel eens verkeerd kunnen inschatten want juist op dit prijsniveau weten Ken Ishiwata en zijn Marantz ontwerpteam zich steeds weer te bewijzen als ware kunstenaars op het gebied van optimaliseren.
lees verder>>

HiFi.nl weektip: Smeltpunt

Gepubliceerd op 28 augustus 2011
Auteur: Kilian Bakker
Dali smeltpuntKent u dat? Bij het solderen van een relatief lang te verwarmen kabel of een erg dunne draad wordt het de meeste kunststof isolatie te warm onder de voeten, waardoor het geheel volgens Dali-effect (de kunstenaar, niet de luidspreker-fabrikant) smelt en als warme pek begint uit te lopen. PVC, PE, PP en dergelijke polymeren worden door menig kabelgrootgrutter toegepast, met name voor luidsprekerkabel. Juist bij dergelijke stroomstrengen moeten de geleiderbundels nu eenmaal grondig worden heetgestookt voor een goede flow en hechting van het soldeer aan de aders en de plug of vork.
lees verder>>

Recensie: Spendor SP2/3R²

Gepubliceerd op 6 juli 2011
Auteur: Kilian Bakker
SP2-3R (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c)Spendor is één van de weinige fabrikanten die in het verleden een licentie van de BBC kreeg voor het vervaardigen van de fameuze LS 3/5a. Daarnaast heeft deze luidsprekerspecialist ook menig zelf ontworpen compact-monitor geproduceerd, zoals de originele SP2. Dat model werd sinds de jaren `70 in ere gehouden door verschillende incarnaties waarbij de afmetingen en indeling van de baffle onveranderd zijn gebleven. De SP2/3R2 is de nieuwste uitvoering die van dezelfde `wide surround` hoogfrequent-unit gebruik maakt als de A-lijn van Spendor.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE