Artikelen van Frank SpeetMaanmannetjes hebben geen oren

Gepubliceerd op 17 april 2008
Auteur: Frank Speet
Over geluid en marsmannetjes

Hoe komt het nu eigenlijk dat we geluid kunnen horen en horen we eigenlijk wel wat we denken dat we horen? In dit artikel staan deze vragen centraal en zal ik proberen enig inzicht te geven in de manier waarop we horen.

lees verder>>

Een afscheid

Gepubliceerd op 11 november 2004
Auteur: Frank Speet
Frank SpeetAl snel nadat Jean-Pierre Joos en Hans Tebbens deze site on-line gezet hadden werd ik door hen benaderd om achtergrond artikelen te schrijven; een onbetaalde bezigheid die ik de afgelopen vier jaar met veel plezier gedaan heb.
lees verder>>

Motional Feedback

Gepubliceerd op 4 november 2004
Auteur: Frank Speet
Motional FeedbackIn de vroege jaren ´70 kwam Philips met een revolutionair luidspreker- concept dat een aantal technische eigenschappen heeft die uniek genoemd mogen worden. In dit artikel wil ik die opmerkelijke eigenschappen nader toelichten.
lees verder>>

Schakelende voedingen; zegen of nachtmerrie?

Gepubliceerd op 25 maart 2004
Auteur: Frank Speet
Scahakelende voedingen

Frank Speet "reviseerde" een eerder artikel van zijn hand over schakelende voedingen. Leest u nu dit aangepaste artikel.

lees verder>>

Balanceer ellende

Gepubliceerd op 18 maart 2004
Auteur: Frank Speet
Balanceer ellendeAl eerder heb ik op deze plek bedenkingen uitgesproken tegen het toepassen van gebalanceerd signaaltransport voor hifi en nu wil ik graag met een een praktijkvoorbeeld uit de professionele geluidstechniek belichten van wat er fout kan gaan.
lees verder>>

Halfgeleiders

Gepubliceerd op 11 maart 2004
Auteur: Frank Speet
Puur SiliciumIn dit artikel wil ik graag een onderdeel behandelen wat een doorslaggevende invloed heeft gehad op zowat alle omringende apparatuur; de halfgeleider.
lees verder>>

TAF Synergy EBS

Gepubliceerd op 11 december 2003
Auteur: Frank Speet
Terrazzo Art Fidelity Synergy EBS

Koos Schenk is een kleurrijk figuur, zowel qua persoonlijkheid alsook vanwege zijn product. In zijn bedrijf Terrazzo Art Fidelity bouwt hij betonnen (eigenlijk terrazzo dus) luidsprekers die zowel opvallen door hun vormgeving als ook door hun klankkarakter.
Ik mocht van Koos de vernieuwde Synergy testen, nu uitgerust met EBS technologie voor verbeterde laagweergave.

lees verder>>

Totem Mani 2

Gepubliceerd op 15 juli 2003
Auteur: Frank Speet
Totem ManiOp de meest recente Doelen hifi show raakte ik in gesprek met Martijn Lavrijsen van de firma Joenit over een luidspreker die me al geruime tijd boeit; de Totem Mani 2. Het is een luidspreker die gerust als niet een van de gemakkelijkste getypeerd kan worden, maar Martijn uitte het vertrouwen dat ik de speaker op de juiste manier tot zijn recht zou laten komen. Enige tijd later haalde ik een set op bij Multifoon in Rotterdam.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE