COLUMN

Een afscheid

Frank Speet | 11 november 2004

Al snel nadat Jean-Pierre Joos en Hans Tebbens deze site on-line gezet hadden werd ik door hen benaderd om achtergrond artikelen te schrijven; een onbetaalde bezigheid die ik de afgelopen vier jaar met veel plezier gedaan heb.

Naast het schrijven van allerlei (50 in totaal) artikelen, voornamelijk van technische inhoud, heb ik op de VAD en Doelen hifi shows met een videocamera rondgelopen en opnames gemaakt van wetenswaardigheden en sfeerbeelden gemaakt. Hifi.nl is daarmee de eerste site in Nederland die op deze manier verslag doet van hifi shows en zal daarmee ongetwijfeld doorgaan. 

In de loop der jaren heb ik echter bij mezelf een verschuivende interesse gemerkt. Zoiets is logisch; je ontwikkeld je als mens en het is normaal dat je nieuwe interesses ontwikkeld die soms ten koste gaan van andere. Zo ook bij mij.

Sansui

Trouwe lezers van mijn artikelen weten dat ik een duidelijke voorliefde heb voor Sansui apparatuur uit de jaren 60 en 70 en hebben in de artikelen die ik geschreven heb ook genoegzaam kunnen kennis nemen van mijn standpunten. Ik heb duidelijk mijn eigen visie willen neerzetten en soms ook discussie willen ontlokken, echter altijd met respect voor andere visies en zonder enige bezoeker van deze site te willen krenken. Het op een plezierige en kwalitatief hoogstaande manier naar muziek luisteren is altijd mijn eerste prioriteit geweest en is dat nog.

Sansui

Er was echter een moment waarop ik mij begon af te vragen in hoeverre ik inhoudelijk nog kon bijdragen aan deze site. Het aantal recensies wat ik doe mag gering heten en qua techniek heb ik mijn zegje gedaan. Al mijn artikelen zijn nog op te vragen bij de redactie en de enige conclusie die ik voor mezelf daaraan kon verbinden was dat ik plaats diende te maken voor nieuwe enthousiastelingen die met nieuwe bijdragen deze site interessant zouden kunnen houden voor een zich ontwikkelende schare bezoekers.

Het is tijd om afscheid te nemen. Een beetje weemoed aan de ene kant, ook een goed gevoel aan de andere kant. Ik heb altijd als standpunt gehad dat je ergens mee moet stoppen zolang je gewaardeerd wordt om wat je doet en niet moet wachten tot anderen gaan zeggen dat het tijd wordt dat je stopt.

Bij deze wil ik iedereen bedanken die zijn of haar waardering heeft uitgesproken, commentaar heeft geleverd en mij vragen gesteld heeft. Het heeft er allemaal toe bijgedragen dat ik mijn bijdrage voor hifi.nl met veel plezier heb geleverd.

Het ga u allen goed, beste hifi liefhebbers, de liefde voor muziek is wat we voor altijd gemeenschappelijk zullen hebben.

Frank Speet


EDITORS' CHOICE