Artikelen van Eric van SpeldeReview: Audio Note Level 2/3 set bij Audio-Life

Gepubliceerd op 15 juli 2022
Auteur: Eric van Spelde
Audio Note bij Audio-Life _3Op hifishows vind je Audio Note nooit in een grote zaal met veel marketingtoeters en bellen en de allergrootste en duurste modellen uit het programma, maar vrijwel atijd in een relatief kleine kamer ergens 'achteraf' waar de luidsprekers in de hoeken staan opgesteld met daartussen de apparatuur op een tafel met een wit laken. Geen peperdure racks, geen esoterische apparaatvoeten of akoestiekverbeteraars. Maar er speelt altijd muziek! Altijd goed, soms zelfs verbluffend realistisch.
lees verder>>

Recensie Rotel RCD-1570 cd-speler en RA-1570 versterker

Gepubliceerd op 17 december 2013
Auteur: Eric van Spelde
Rotel RA-1570 versterkerDe opkomst van computers als digitale geluidsbron wil niet zeggen dat de 'stand alone' cd-speler nu gelijk heeft afgedaan. Wie geen zin heeft om weken lang achter de PC te zitten om zijn cd-verzameling te 'rippen', die heeft graag een sleuf of lade waar hij gewoon een cd'tje in kan stoppen om vervolgens op 'Play' te drukken en direct van muziek te genieten. Daarnaast willen we meestal wél extra mogelijkheden om muziekbestanden vanaf iPod, tablet, computer of USB-stick via de hifiset op een hoogwaardig niveau af te spelen. Met de Rotel-set bestaande uit de RCD-1570 cd-speler en de RA-1570 versterker als hart van de muziekinstallatie ben je op een eenvoudige manier met een 'klassieke' hifiset toch van alle markten thuis.
lees verder>>

Recensie Focal Aria 926 en 948

Gepubliceerd op 9 december 2013
Auteur: Eric van Spelde
Focal Aria 926De brandnieuwe Aria 900-lijn van Focal is niet alleen uiterlijk eenvoudiger, tijdlozer en minder 'uitgesproken' dan zijn voorgangers uit de Chorus 800 V-serie, ook het geluid is duidelijk evenwichtiger. Zoals het een Franse luidspreker betaamt, blijft het karakter levendig, direct en speels, maar daar komt nu ook een flinke portie rust, verfijning en 'body' bij. Door een nieuw conusmateriaal dat in tegenstelling tot de beroemde W-conus van Focal in een geautomatiseerde productielijn kan worden gebruikt, zijn de prijzen van de nieuwe weergevers nog een stuk vriendelijker ook.
lees verder>>

Klipsch Stadium primeur - een dock van 2000 euro getest

Gepubliceerd op 27 september 2013
Auteur: Eric van Spelde
Klipsch StadiumEen dock van tweeduizend euro – zijn ze nu helemaal… Wie koopt nu zoiets? We begrijpen je gedachtegang, maar na een weekje met de Klipsch Stadium te hebben geleefd, kunnen we ons goed voorstellen dat er veel mensen op zo’n high end dock zitten te wachten. Volgende week zou het apparaat in de winkels moeten verschijnen, dus bij dezen de recensieprimeur.
lees verder>>

Vivid Audio Giya G3

Gepubliceerd op 18 september 2013
Auteur: Eric van Spelde
Vivid Audio Giya G3Lang niet iedereen die (latent) veel geld overheeft voor excellente muziekweergave thuis, is een high end-neuroot met meer apparatuur en kabels dan cd’s. Er zijn ook muziekliefhebbers met een royaal budget die eigenlijk het liefst helemaal geen zichtbare apparatuur in hun woonruimte willen hebben. En zeker geen grote luidsprekers. Die moeten maar verdwijnen in de muur. Tot ze de Giya-serie van Vivid Audio ontwaren. Dan wordt het oorspronkelijke plan direct overboord gezet… want dit zijn geen ‘boxen’, dit zijn kunstvoorwerpen!
lees verder>>

Review NAD D 3020 Hybrid Digital Amplifier

Gepubliceerd op 2 september 2013
Auteur: Eric van Spelde
Review NAD D 3020In 1978 NAD introduced the revolutionary 3020 integrated amplifier, one of the more famous and commercially successful amps ever. High End Munich 2013 marked NADs 40th birthday and saw the introduction of its modern descendant: the D 3020 hybrid digital amplifier.
lees verder>>

Review NAD D 3020 wereldprimeur

Gepubliceerd op 2 september 2013
Auteur: Eric van Spelde
NAD D 3020 reviewIn 1978 introduceerde NAD de revolutionaire 3020 geïntegreerde versterker, één van de meest gewaardeerde en best verkochte versterkers ooit, Op High End München in mei 2013 vierde het merk zijn veertigste verjaardag, en toonde er trots de moderne opvolger: de D 3020.
lees verder>>

Verslag Van den Hul-demonstratie Hi-Fi Klubben

Gepubliceerd op 29 juli 2013
Auteur: Eric van Spelde
Van den Hul demonstraties Hi-Fi KlubbenHi-Fi Klubben in Hilversum verzorgde onlangs een presentatie met niemand minder dan Aalt Jouk van den Hul. Min of meer een thuiswedstrijd voor de in deze plaats geboren en opgegroeide Van den Hul. En wie dacht dat het alleen maar over audiokabels zou gaan die avond, kwam bedrogen uit. De inmiddels 75-jarige muziekliefhebber pur sang is van meer markten thuis, en kan er geanimeerd over vertellen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE