Artikelen van Dick SteffensDe Heineken Ontvoering

Gepubliceerd op 29 februari 2012
Auteur: Dick Steffens
Heineken in celElk jaar op oudejaarsavond kwamen vier Amsterdamse gabbers, Willem Holleeder, Cor van Hout, Frans Meijer en Jan Boellaard bijeen op een adres in de Amsterdamse Van Hallstraat. Het was traditie geworden dat na de klok van twaalf uur een ieder zijn wensen, verwachtingen en plannen voor het nieuwe jaar kenbaar maakte. Tijdens hun feestje op 31 december 1981 werd er beslist dat er eens echt een grote slag moest worden geslagen. 
lees verder>>

The Debt

Gepubliceerd op 18 februari 2012
Auteur: Dick Steffens
The DebtHet verhaal begint in 1966 in Oost Berlijn. De Israëlische geheime dienst is de beruchte oorlogsmisdadiger Vogel, bekend staand als de Chirurg van Birkenau op het spoor. 
lees verder>>

Henry of Navarre

Gepubliceerd op 17 februari 2012
Auteur: Dick Steffens
Henry of NavarreIn het Frankrijk van 1563 zijn de hugenoten in een heftige oorlog verwikkeld met de katholieken. Hugenoten was de katholieke scheldnaam voor protestanten. Natuurlijk rechtvaardigt hun beider religie de godsdienstoorlog om land en macht. De katholieken worden aangevoerd door een volslagen incapabele koning. Het is diens moeder, Catherine de Medici die de werkelijke macht in handen heeft. Ondanks zijn veel kleinere leger weet de slimme jonge protestant Henry van Navarre een klinkende overwinning op de krijgsmacht van de in Parijs zetelende machthebbers te behalen.
lees verder>>

Horrible Bosses

Gepubliceerd op 14 februari 2012
Auteur: Dick Steffens
Horrible bossesHet leven van de drie vrienden Nick, Kurt en Dale wordt ernstig negatief beïnvloed door hun bazen. De chefs van Nick en Kurt zijn regelrechte machtswellustelingen, die van Dale is een ander verhaal.
lees verder>>

What’s your number

Gepubliceerd op 12 februari 2012
Auteur: Dick Steffens
whats your number 2Het leven van Ally Darling bestaat voornamelijk uit hangen in de kroeg, lekker uitgaan en regelmatig met een nieuwe vriend het bed in duiken. Ally houdt er niet van zich te binden en een vaste relatie past dan ook niet bij haar. 
lees verder>>

The Son of No One

Gepubliceerd op 17 december 2011
Auteur: Dick Steffens
The Son of No OneJonathan White heeft zijn jeugd doorgebracht in de beruchte New Yorkse Queens. Daar heeft hij met alle facetten van de misdaad kennis gemaakt. Ooit was hij als jongetje betrokken bij een dubbele moordzaak. Gelukkig heeft hij de ellende van de verpauperde wijk kunnen ontlopen en woont hij gelukkig met zijn gezin op een fraai appartement elders in New York.
lees verder>>

Twelve

Gepubliceerd op 14 december 2011
Auteur: Dick Steffens
TwelveDe jonge Mike heeft een redelijk onbezorgde jeugd. Hij woont met zijn ouders in de Upper East Side van Manhattan en heeft eigenlijk alles wat zijn hartje begeert. Zijn leven neemt echter een dramatische wending als zijn moeder komt te overlijden.
lees verder>>

Mr. Popper`s Penguins

Gepubliceerd op 12 december 2011
Auteur: Dick Steffens
Mr PoppersThomas Popper (Jim Carrey) is een succesvol projectontwikkelaar in New York, maar door zijn werk totaal vervreemd van zijn gezin. Maar dat verandert allemaal als zijn avontuurlijke vader hem een pinguïn nalaat. Door een misverstand krijgt Popper er zelfs nog vijf pinguïns bij, die zijn leven op z’n kop zetten.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE