REVIEW

Horrible Bosses

Dick Steffens | 14 februari 2012

Het leven van de drie vrienden Nick, Kurt en Dale wordt ernstig negatief beïnvloed door hun bazen. De chefs van Nick en Kurt zijn regelrechte machtswellustelingen, die van Dale is een ander verhaal.

Dale is de tandarts assistent van de mooie, maar op seks beluste Dr. Julia. Waar de meeste mannen geen nee zouden zeggen, zit Dale die op punt van trouwen staat met een enorm dilemma. Dr. Julia probeert hem door middel van chantage tot seks te dwingen.

 

Tijdens een avondje in de kroeg en na veel drank, besluiten de drie vrienden dat het genoeg is. Ze beslissen zich te ontdoen van hun superieuren. Het dient natuurlijk wel adequaat en professioneel te worden aangepakt. Vandaar dat er advies wordt ingewonnen bij een dubieuze ex-crimineel. Al na een paar woorden van deze gangster weten de gabbers dat ze de juiste persoon voor deze kwestie hebben gevonden. Een man met ervaring dus die hen precies weet te vertellen hoe de bazen omgelegd moeten worden. Hoewel, in de praktijk blijkt dat precies toch niet helemaal het juiste woord is. Horrible Bosses kent een goede cast, is inhoudelijk geen hoogvlieger maar gewoon leuk om naar te kijken.

Aanvullende informatie:

Titel: Horrible Bosses
Regisseur: Seth Gordon
Ondertitel: o.a. Nederlands
Beeldformaat: 16:1
Geluid: *****/ 5.1 Dolby Digital + DTS-HD
Surroundmix: ****
Beeldkwaliteit: *****
Film: ***
Speelduur: 105 minuten
Warner Brothers 
Extra’s: Extended & theatrical cut
Genre: Komedie
Starring: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Charlie Day


EDITORS' CHOICE