REVIEW

The Debt

Dick Steffens | 18 februari 2012

Het verhaal begint in 1966 in Oost Berlijn. De Israëlische geheime dienst is de beruchte oorlogsmisdadiger Vogel, bekend staand als de Chirurg van Birkenau op het spoor.

Rachel Singer, een jonge Mossad agent moet samen met haar twee collega’s Stephen Gold en David Peretz de ontvoering uit Berlijn naar Israël voorbereiden ten einde hem daar voor het gerecht te brengen. Vogel is gynaecoloog en heeft een praktijk in Oost Berlijn. Om definitief zijn identiteit vast te stellen, moet Rachel zich bij hem onder behandeling laten stellen.

De ontvoeringactie die na de vaststelling plaatsvond mislukt jammerlijk. Vogel weet te ontsnappen. Om problemen te voorkomen, besluiten de drie agenten de blamage voor zich te houden en te zeggen dat ze Vogel hebben geliquideerd. Er vanuit gaand dat de misdadiger zich nooit meer zal laten zien. Terug in Israël worden de drie als helden binnengehaald. Toch kan niemand van het trio van het debacle los komen. Het blijft aan hun geweten knagen. Wanneer dertig jaar Vogel toch door een journalist wordt ontdekt, wordt besloten dat de voormalig arts alsnog moet worden geëlimineerd. The Debt is een film volop spanning en emotie. Van begin tot het eind word je meegezogen.

Aanvullende informatie:

Titel: The Debt
Regisseur: John Madden
Ondertitel: o.a. Nederlands
Beeldformaat: 1.78:1
Geluid: *****/ 5.1 Dolby Digital + DTS-HD
Surroundmix: ****
Beeldkwaliteit: *****
Film: ****
Speelduur: 104 minuten
Universal 
Extra’s: Look inside The Debt
Genre: Drama
Starring: Hellen Mirren, Sam Worthington & Jessica Chastain


EDITORS' CHOICE