Artikelen van Bart NijmanHiVisit La Scala, Delicatessen in Beeld en Geluid.

Gepubliceerd op 12 januari 2012
Auteur: Bart Nijman
La Scala - 29062011Hifiwinkel La Scala zit pas sinds half 2009 onder de huidige naam aan het St. Annaplein in Tilburg, maar eigenaar Maarten Teijen draait al een stuk langer mee in ‘het wereldje’. In de vroege jaren negentig begon hij na het uit de hand lopen van zijn eigen hobby op dat adres met de verkoop van zelfbouwspeakers van het Zwitserse ACR. In 1999 begon hij met een compagnon De Opera in Oisterwijk, om in 2009 na een renovatie van anderhalf jaar toch weer aan het St. Annaplein zijn intrek te nemen, onder de naam La Scala, Delicatessen in Beeld en Geluid. Zelfbouw doet Maarten niet meer. Zijn neus voor marktontwikkelingen heeft hem op het spoor van domotica gebracht. "Binnenkort bedien ik hier alles met een iPad."
lees verder>>

Hifihome: een huiskamer voor hifi-liefhebbers

Gepubliceerd op 16 november 2011
Auteur: Bart Nijman
Hifihome (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (HiFi.nl bezocht de Vlaamse hifipioniers Bernard en Johan Viane in hun vernieuwde speciaalzaak Hifihome in Sint-Kruis, geroemd door John Bowers himself.
lees verder>>

Hifi Studio Wilbert

Gepubliceerd op 29 juni 2011
Auteur: Bart Nijman
Wilbert coverHifi Studio Wilbert, aan de Korte Jansstraat tussen de Domtoren en het Janskerkhof in het historische hart van Utrecht, is mogelijk de meest centraal gelegen hifi speciaalzaak van Nederland. De winkel onderging onlangs een opfrisbeurt, waarbij de bovenverdiepingen van nieuwe vloer, plafond en/of verf werden voorzien. Het gebouw, waar in het verleden onder andere een tapijtzaak en een pianohandel hun thuis hadden, valt onder monumentenzorg – zoals zo’n beetje de hele Utrechtse binnenstad. Bedrijfsleider Chris van Hal en zijn drie collega’s zijn dan ook zuinig op hun pand, dat er van binnen en van buiten piekfijn uit ziet. Maar uiteindelijk bezoeken we Wilbert Hifi voor de koopwaar en het verhaal daarbij. Chris vertelt het met plezier en enthousiasme terwijl we in comfortabele stoelen op de eerste verdieping aan een kop verse koffie zitten.
lees verder>>

Jamo wEAR In40i headset

Gepubliceerd op 7 juni 2011
Auteur: Bart Nijman
Jamo wEAR In40i  - 10052011Het Deense audiomerk Jamo maakte tot voor kort helemaal geen hoofdtelefoons, maar dat weerhoudt de fabrikant, die onderdeel uitmaakt van de Klipsch Group, er niet van om meteen een hele serie te presenteren onder de naam wEAR. Sinds kort zijn er drie varianten verkrijgbaar: de wEAR In20m, In30 en de In40i. HiFi.nl kreeg het laatstgenoemde type in huis om eens naar te luisteren.
lees verder>>

Dobberende domotica op luxejachten

Gepubliceerd op 13 mei 2011
Auteur: Bart Nijman
Van Berge Henegouwen luxejachten 13052011Gisteren zijn op HiFi.nl een aantal vacatures geplaatst van Van Berge Henegouwen Installaties (VBH), een Nederlandse system integrator die zich op internationale schaal bezig houdt met de implementatie van high-tech entertainmentsystemen op luxe jachten. Sterker nog, VBH heeft naar eigen zeggen het grootste portfolio van alle Europese bedrijven op dat gebied. Sinds 2000 heeft VBH zo’n 80 jachten van 28 tot 133 meter lengte voorzien van Audio/Video, IT, Communicatie, Control, Security en domotica-systemen, waarbij het bedrijf sinds 2008 onderdeel uitmaakt van Imtech Marine.
lees verder>>

Carot One: een speelse buizenversterker

Gepubliceerd op 9 mei 2011
Auteur: Bart Nijman
Carot One Juiste Verhouding 09052011“Het lijkt wel een soort brandweerautootje”, was de eerste reactie die de knaloranje Ernestolo Carot One kreeg. Geen vreemde opmerking: zet er vier wieltjes onder en het klasse D buizenversterkertje (een Tripath TA20424) met de blauw oplichtende buis zou inderdaad zomaar ingezet kunnen worden om kleine brandjes te blussen. Waxinelichtjes op de salontafel, bijvoorbeeld...
lees verder>>

Sidney Harman (92) overleden

Gepubliceerd op 13 april 2011
Auteur: Bart Nijman
Sidney Harman 12 april 2011Sidney Harman is overleden in zijn woonplaats Washington in de Verenigde Staten. De mede-oprichter van audiomerk Harman Kardon is 92 jaar geworden. Hij overleed aan de gevolgen van leukemie, zo liet zijn familie weten op website The Daily Beast. Hij wist pas een maand dat hij daar aan leed. Afgelopen jaar nog, kocht de Amerikaanse intellectuele industrieel het in Amerika zeer bekende tijdschrift Newsweek.
lees verder>>

Peter Chattelin: ‘Met alles een stap verder’

Gepubliceerd op 10 april 2011
Auteur: Bart Nijman
Chattelin Audio Systems (c) XingoIn het tweede weekend van april stond Pink Floyd-bassist Roger Waters met zijn magnum opus The Wall in het GelreDome in Arnhem. Die rockopera uit 1979, het best verkochte dubbelalbum allertijden, inspireerde Peter Chattelin ruim dertig jaar geleden al. Hij zag de show in Londen in 1980. Als één van de weinigen, want in 1980 en 1981 geleden werd The Wall in totaal maar 31 keer uitgevoerd, in slechts drie landen. Het perfectionisme en de diepgang die Waters in The Wall heeft gestopt, inspireerden Chattelin in zijn eigen keuzes. Het leverde hem een Pink Floyd tributeband op, Pink Project genaamd, en een eigen zaak in top range high end audioproducten: Chattelin Audio Systems. HiFi.nl ging onlangs op bezoek in zijn winkel in Den Haag.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE